|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Piškotki :)
26.11.2004 20:44:34   
Anonimen
Ajde punce, dejte kakšne fajn recepte! Jaz jih že imam nekje na RR od lani, jih moram poiskat, zankrat pa samo tale recept za ene super dobre prproste piškotke, k sem jih mislila dones delat, pa se mi ne da:ups: Mogoče me pa še kej pič...:)-

Lp,:fis:

ps: sam pazite, da jih ne zažgete (men se je lani po9lovica in so bli prov fejst trdi!)

DIŠAVNI PIŠKOTI-
75 g surovega masla
1 majhno jajce
275 g moke
50 g medu
1 mala zlicka pecilnega praska
100 g rjavega sladkorja
1 jedilna zlica cimeta

Moki primesas pecilni in cimet in vse presejes v
skledo. Dodas maslo v malih kosckih in to s prsti
drobis, da nastanejo nekaksne velike drobtine.
Jajce v kozarcu zmesas z vilicami, nato prilijes med
in oboje stepes se malo.
V skledo k moki dodas se sladkor, zmesas, nato pa
dodas mesanico jajca in medu.
Zgnetes in naredis veliko kroglo.
Das kroglo v polivinil vrecko in v hladilnik za cca 30
minut.
Mizo + valjar malce pomokas. Razvaljas na ene pol cm.

Pecica 170 stopinj, 15-20 minut
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Piškotki :)
26.11.2004 20:46:57   
india
Hvala, Ribica, bomo jutri pekli! Bom pa jutri kaj dodala!
LP, MIška:angel::angel::miska::miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Piškotki :)
26.11.2004 20:56:39   
saba01
oj
to bom pa tudi jaz poskusila:bravo:
Sabina:sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Piškotki :)
26.11.2004 20:58:56   
tiha
mmmmmmmm, mi je kar zadišalo...

Jaz bom letos poskusila spečt cimetove zvezdice, pa medenjake (sem jih že lani in so bili super), pa še kaj bomo probal-sem vesela, da sem že doma in bom imela čas brskat za recepti in jih potem preizkušati.

CIMETOVE ZVEZDICE
za 40 zvezd

2 beljaka
220 g sladkorja
2 žlički limoninega soka
naribana lupina 1/2 neškropljene limone
zvrhana žlica cimeta
noževa konica zmletih nageljnovih žbic
cca 250 g zmletih mandeljnov
sladkor za razvaljanje

Beljaka stepemo v trd sneg. Medtem ko ga stepamo dalje, postopno sipamo vanj sladkor in pridamo limonin sok. Zmes stepamo še 10 minut. 3 žlice zmesi oddelimo, pokrijemo in shranimo.

V beljakovo zmes ugnetemo naribano limonino lupino, cimet, nageljnove žbice in mandeljne. Testo zavijemo v folijo in ga položimo za kako uro v hladilnik.

Pečico segrejemo na 175 st. C, pekač namastimo. Delovno površino rahlo posipamo s sladkorjem v prahu in na njen na pol cm debelo razvaljamo testo. Z zvezdastim modelčkom izrežemo kake 4 cm (v premeru) velike zvezde in jih premažemo s prihranjeno beljakovo zmesjo. Zvezde položimo na pekač in jih v vroči pečici na spodnji rešetki pečemo kakih 10 do 15 minut.
Zvezde naj ostanejo svetle in mehke.


MEDENJAKI
50dag rjavega sladkorja
35 dag ržene moke
35 dag bele moke
10 dag stopljenega medu
4 cela jajca
1 čajna žlička jelenove soli (ali natrona ali sode)
1 paket začimb za medenjake

Vse skupaj zmešaj in naredi gladko maso, toliko, da se ne lepi več na roke (postopoma dodajaš moko). Testo pusti počivat v hladilniku 2 uri.

Pred pečenjem premaži medenjake s stepenim jajcem. Namesto kupljene vrečke z začimbno mešanico lahko uporabite cimet, muškatni orešček, koriander, klinčke, pimet, koprc, ingver, janež, poper, janeževo zvezdo in kardamom.

Rženo moko včasih zamenjam s polnozrnato.

Oba recepta sta z med.over.neta s prehrane....Najbolje, da še malo tja pokukamo, ker so poleg receptov še krasni nasveti.

Joj, moj :roza: pikici se ful kolca, cel trebuh mi poskakuje....



Lep večer še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Piškotki :)
26.11.2004 21:04:49   
tiha
Evo, še par linkov:

medenjaki
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=19397&t=19397

cimetove zvezdice
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=23625&t=23625#reply_23625

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?