jade1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Bom tud jst anonimna. Tudi meni se zdi, da je ta naš zdravstvo... No, naš mali je imel v petek zvečer vročino (zelo visoko, bil je nemiren in jokal kot dež brez prestanka) in sem hotela poklicati za nasvet na Metelkovo na Pediatrično nujno med. pomoč. Kličem pol ure, se nihče ne oglasi. V soboto je imel vročino (smo bili pri dr. pa je rekel, da so lahko zobki?), zvečer pa dobi še neke pike po obrazu in zopet joka kot nor. Klčem na Metelkovo se nihče ne oglasi. Klicala sem jih eno uro!!!! Pa moj pokliče na 112, da jih vpraša po pravi cifri telefona, ker se mu je zdelo,d a kličem kr neki. Pa prijazen mož na 112 pove, da imava pravo tel. št., pa da bo on njih poklical, da vidi kaj je. Pokliče iz 112 čez pol ure nazaj in reče, da je preklical vse tel. št. na Metelkovi, tudi vrataraj, pa se nihče en oglasi in da je to malo sumljivo, zato je poslal tja policijo, da preveri, če so tam sploh še živi. In potem me pokliče mož iz 112 nazaj, da so vsi tam, ampak da so imeli eno inahalacijo, pa ni bilo nobenega - kaj je delal pri inhalacijah vratar je bilo pa čudno vsem! In un iz 112 je rekel, da kako bi pa zgledali, če bi nekdo nujno klical na 112 in celo uro in pol ne bi mogel nobenehga doklicat?! No, mi smo bili že na poti na Metelkovo in pred ZD sedi med. sestra na klopci in inhalira - kadi... Dobra si, da si se toliko časa ukvarjala s telefonom. Jaz bi otroka popokala in peljala tja saj itak ti po telefonu ne more povedat kaj je. Vsaj pri nas je tako, če pokličeš reče kar pripeljite ga, ker po telefonu ti nima kaj. Mogoče je pa sestra imela pavzo/malico takrat, ko si prišla, zdaj to ne pomeni, da je cel dan tam sedela. Pa verjetno ima tudi pravico do malice, pavze kot vsi? Bi se pa res vprašala kje je hodil receptor ali kogar imajo pač tam, da sprejema klice? Ker sestre verjetno niso zadolžene za to ali pač? Sicer nima veze s temo ampak mi je prav hecno, ko povsod pišejo, da vročina nima veze z rastjo zob, oziroma, da je naj takrat otroci ne bi imeli in potem, ko imajo vročino pa ne vejo zakaj, ti pa reče, da mogoče zobki rastejo?
|