|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Spor z zdravstvenim osebjem
10.9.2007 13:24:19   
purple
Kam danes nosi kapital v zdravstvu? Grozno. Samo nekaj se tile ne vprašajo.  Da jim včasih njihova malomarnost in njihovo delo prinesejo še večje stroške.

Pred štirinajstimi dnevi smo peljali staro mamo v bolnišnico, ker je imela hude bolečine v predelu trebuha. Poslali so jo domov- češ vnetje mehurja, pa še mal klistira so naredili. Bila je pač sobota in dežurna ekipa. V nedeljo smo jo v še hujših bolečinah peljali nazaj v bolnišnico in po celem dnevu so končno ugotovili- počen dvanajsternik- nujna operacija- posledica - sepsa in odpoved ledvic, odpoved 90% pljuč......

Če bi jo prvi dan orng pregledali, bi jo operirali in najverjetneje nebi prišlo do tako hude zastrupitve. Bila bi že doma, sedaj pa že štirinajst dni leži na intezivi in je iz njihovega vidika večji strošek zavarovalnice. Ostala bo nepokretna, nikoli več ne bo normalno dihala, da ne govorim kaj se dogaja z njeno psiho. Ne vem kje je njihova logika.

In kaj bomo storili mi?  Pomagali ji bomo po svojih najboljših močeh in si želeli, da nebi prehudo trpela.

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 51
10.9.2007 13:53:07   
Anonimen
Bom tud jst anonimna.

Tudi meni se zdi, da je ta naš zdravstvo...

No, naš mali je imel v petek zvečer vročino (zelo visoko, bil je nemiren in jokal kot dež brez prestanka) in sem hotela poklicati za nasvet na Metelkovo na Pediatrično nujno med. pomoč. Kličem pol ure, se nihče ne oglasi.  V soboto je imel vročino (smo bili pri dr. pa je rekel, da so lahko zobki?), zvečer pa dobi še neke pike po obrazu in zopet joka kot nor. Klčem na Metelkovo se nihče ne oglasi. Klicala sem jih eno uro!!!! Pa moj pokliče na 112, da jih vpraša po pravi cifri telefona, ker se mu je zdelo,d a kličem kr neki. Pa prijazen mož na 112 pove, da imava pravo tel. št., pa da bo on njih poklical, da vidi kaj je. Pokliče iz 112 čez pol ure nazaj in reče, da je preklical vse tel. št. na Metelkovi, tudi vrataraj, pa se nihče en oglasi in da je to malo sumljivo, zato je poslal tja policijo, da preveri, če so tam sploh še živi. In potem me pokliče mož iz 112 nazaj, da so vsi tam, ampak da so imeli eno inahalacijo, pa ni bilo nobenega - kaj je delal pri inhalacijah vratar je bilo pa čudno vsem! In un iz 112 je rekel, da kako bi pa zgledali, če bi nekdo nujno klical na 112 in celo uro in pol ne bi mogel nobenehga doklicat?! No, mi smo bili že na poti na Metelkovo in pred ZD sedi med. sestra na klopci in inhalira - kadi...

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
10.9.2007 13:56:05   
Anonimen
Ej, sori, zadnja anonimna, ampka tole je pa tako fletno napisano, da se moram prav user posted image .

Daj drugače ni smešno, vem, bolj žalostno. Ampak pohvalno pa od policije, da so tako reagirali.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
10.9.2007 16:10:03   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Bom tud jst anonimna.

No, naš mali je imel v petek zvečer vročino (zelo visoko, bil je nemiren in jokal kot dež brez prestanka) in sem hotela poklicati za nasvet na Metelkovo na Pediatrično nujno med. pomoč. Kličem pol ure, se nihče ne oglasi.  V soboto je imel vročino (smo bili pri dr. pa je rekel, da so lahko zobki?), zvečer pa dobi še neke pike po obrazu in zopet joka kot nor. Klčem na Metelkovo se nihče ne oglasi. Klicala sem jih eno uro!!!! Pa moj pokliče na 112, da jih vpraša po pravi cifri telefona, ker se mu je zdelo,d a kličem kr neki. Pa prijazen mož na 112 pove, da imava pravo tel. št., pa da bo on njih poklical, da vidi kaj je. Pokliče iz 112 čez pol ure nazaj in reče, da je preklical vse tel. št. na Metelkovi, tudi vrataraj, pa se nihče en oglasi in da je to malo sumljivo, zato je poslal tja policijo, da preveri, če so tam sploh še živi. In potem me pokliče mož iz 112 nazaj, da so vsi tam, ampak da so imeli eno inahalacijo, pa ni bilo nobenega - kaj je delal pri inhalacijah vratar je bilo pa čudno vsem! In un iz 112 je rekel, da kako bi pa zgledali, če bi nekdo nujno klical na 112 in celo uro in pol ne bi mogel nobenehga doklicat?! No, mi smo bili že na poti na Metelkovo in pred ZD sedi med. sestra na klopci in inhalira - kadi...

draga Anonimna -  tolo zgodbico bi pa jaz podpisala z imenom in priimkom in jo definitivno posredovala v medije. Ker mislim, da je en tipičen primer tega, kar se dandanes dogaja v našem zdravstvu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
10.9.2007 16:17:35   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: altati

draga Anonimna -  tolo zgodbico bi pa jaz podpisala z imenom in priimkom in jo definitivno posredovala v medije. Ker mislim, da je en tipičen primer tega, kar se dandanes dogaja v našem zdravstvu!

Ne verjamem, da je to ravno tipično. Bi pa bilo za obelodanit, če je zgodba resnična - ravno v opomin, da se to ne sme dogajat.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 55
10.9.2007 16:21:50   
jade1

Bom tud jst anonimna.

Dobra si, da si se toliko časa ukvarjala s telefonom. Jaz bi otroka popokala in peljala tja saj itak ti po telefonu ne more povedat kaj je. Vsaj pri nas je tako, če pokličeš reče kar pripeljite ga, ker po telefonu ti nima kaj.
Mogoče je pa sestra imela pavzo/malico takrat, ko si prišla, zdaj to ne pomeni, da je cel dan tam sedela. Pa verjetno ima tudi pravico do malice, pavze kot vsi?
Bi se pa res vprašala kje je hodil receptor ali kogar imajo pač tam, da sprejema klice? Ker sestre verjetno niso zadolžene za to ali pač?
Sicer nima veze s temo ampak mi je prav hecno, ko povsod pišejo, da vročina nima veze z rastjo zob, oziroma, da je naj takrat otroci ne bi imeli in potem, ko imajo vročino pa ne vejo zakaj, ti pa reče, da mogoče zobki rastejo? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
10.9.2007 16:23:30   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: altati

Ne verjamem, da je to ravno tipično. Bi pa bilo za obelodanit, če je zgodba resnična - ravno v opomin, da se to ne sme dogajat.

jaz pa mislim, da se velikokrat zgodi kaj takšnega.....imam sama kar nekaj slabih izkušenj, ob hčeri nedonošenki s pogostimi zdravstvenimi težavami.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
10.9.2007 17:11:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jade1

Dobra si, da si se toliko časa ukvarjala s telefonom. Jaz bi otroka popokala in peljala tja saj itak ti po telefonu ne more povedat kaj je. Vsaj pri nas je tako, če pokličeš reče kar pripeljite ga, ker po telefonu ti nima kaj.
Mogoče je pa sestra imela pavzo/malico takrat, ko si prišla, zdaj to ne pomeni, da je cel dan tam sedela. Pa verjetno ima tudi pravico do malice, pavze kot vsi?
Bi se pa res vprašala kje je hodil receptor ali kogar imajo pač tam, da sprejema klice? Ker sestre verjetno niso zadolžene za to ali pač?

Sem una anonimna, ki je napisala pripetlaj z Metelkovo... in zgodba je vsekakor resnična, pa naj se sliši kakor hoče. Daddy, če ne verjameš, se ti lahko javim na ZS in povem še kaj več...

1. Zakaj sem se celo uro ubadala s tel. klici in da mi po tel. ne morejo nič povedati. Zakaj? Dobro vprašanje, bolj klavern odgovor! Ko je imel cel mesec vneto ritko sem stalno klicarila našo pediatrinjo. In ni hotela, da otroka tja pripeljem, češ da to ni nič takega, da bi morla otroka voziti na pregled. Rekla mi je sam, da naj mož prid epo recept za raznorazna mazila - dobili smo Canesten, Daktarin za mazat ritko in za soore v ustih (ki jih sploh ni imel???),... No, ko sem totalno popizdila sem ga za 1. maj peljala k dežurnemu zdravniku, ker mesec dni krvavo rdeče ritke je pa too much celo zame! In me sestra grdo napizdi, da če bi vsi za takšno maleknost vozili tja otroke kaj bi bilo - cel živalski vrt!!! Haloooooo?! No, in dr. je ugotovila, da je bilo pa res nujno in predpisala antibiotik - za kr neki ti ga najbrž ne predpiše!

2. Malic nimajo. Pavze najbrž ja, ampak vsi naenkrat, z vratarjem/receptorjem vred? Uro in pol?

3. Ena setra je na sprejemni, da dviguje klice in ureja papirje, zadeve z zdr. kartico, če jo slučajno ni, je pa tam zato vratar/receptor.

In si res predstavljaš, da se vaš otrok davi, kličeš na urgentno pomoč in jo po 1,5 ure ne prikličeš?! Jaz žal ne!  Sicer smo vsi le ljudje, ampak če ni ene tajnice v knjigarni je menda čisto drugače kot pa nekje kjer piše Nujna urgentna pomoč.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
10.9.2007 19:03:34   
jade1
Eh jaz, če se mi zdi nujno peljem otroka k zdravniku pa če se mi tam na glavo postavi, ma da ga pregleda.
Ma to je res katastrofa, da jih ne moreš tolk časa priklicat, nekdo pa bi res moral biti skoz dosegljiv na telefonu. In so šli tja policaji? Pa to ne moreš verjet, kot v kakšni mehiški limonadi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
10.9.2007 19:04:33   
jade1
Ma ne saj nisem mislila glede malice takrat, ko nisi mogla nikogar priklicat to je sigurno nedopustno, sem mislila potem, ko si videla eno kaditi pred zd.
Če je pa kaj urgentnega, napr. če rabiš rešilca pa potem itak kličeš na urgenco, tam se pa takoj javijo, vsaj jaz še nisem imela slabe izkušnje, da bi čakala, pa službeno velikokrat kličem tja.
Na metelkovo pa še nikoli nisem peljala. Enkrat smo peljali sina na infekcijsko pa je bilo vse takoj, nič nismo čakali. Res zelo prijazni.

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
10.9.2007 19:56:38   
jasnika
no pa da še jaz pristavim svoj piškerček, ko že vidim kako ste se razpisali,
kakšno leto nazaj je bila hčera ful prehlajena, pa smo šli k zdr in ni bilo njne zdr, zato smo pač šli k tisti ki je delala v ordinaciji in nas je odslovila da ne bo pregledala hčere in naj se vrnemo čez 2 dni, ko bo njena zdr tamuser posted image user posted image , skratka začeli sva se prepirati jaz sem ji rekla da je ne rabi pregledati in da mi naj da samo potrdilo da sem bila tam in sa je ni želela pregledati in se je vstrašila in je rekla no pa jo poglejmo in pol sem jaz rekla da zaj pa ji jaz ne dovolim da se dotika moje hčere in da je ne bo pregledala samo potrdilo mi naj da in da gremo,.....no in na koncu je vseeno zdr pregledala hčero in dobili smo zdravila in odšli,....Saj vem da z mojim prepiranjem tam nisem kaj dosti dosegla, mogoče sem ji -zdr le pokazala da niso bogovi v belem kot se velikokrat obnašajo.
KO GRE ZA MOJE OTROKE NIKOLI IN NIKOMUR NE POPUŠČAM!!

LP

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
10.9.2007 20:11:11   
jade1
user posted image  Super si se spomnila. To bom rekla tudi jaz, če me bodo kdaj hoteli takole odsloviti. Pri nas v našem zdr. domu pa so vedno vsi tako prijazni, da ne moreš verjet. Pa tudi, če ni tvojega zdravnika ga mora nekdo nadomeščati, ne more ti rečt, da pridi čez 2 dni. Svašta.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 62
10.9.2007 21:22:45   
daddy

Sem una anonimna, ki je napisala pripetlaj z Metelkovo... in zgodba je vsekakor resnična, pa naj se sliši kakor hoče. Daddy, če ne verjameš, se ti lahko javim na ZS in povem še kaj več...

Narobe si me razumela, mogoče sem tudi malo smotano napisal. Jaz nisem postavljal dvoma v resničnost tega, kar si povedala v smislu, da si si izmislila ali kaj takega. Je pa kar nekaj stvari, ki jih ti niti ne moreš obelodaniti - n.pr. ali si prepričana, da jim je tisti čas v dežurni normalno deloval telefon? Ali je možno, da je bila napaka na liniji, po kateri je tebi normalno signaliziralo, kot da jih kličeš, njihov telefon je bil pa nem? Je možno, da sestra, ki si jo po tako dolgem času videla zunaj "inhalirati", prej morda ure in ure zelo stresno delala? Je možno, da sploh ni bila več na izmeni? Je možno, da je bila mogoče sploh od kje drugje ( n.pr. iz doma ostarelih, kot spremstvo bolnega človeka za na pot )? Je možno kaj drugega?

Vse to seveda nič ne opravičuje tega, da ti nisi mogla dobiti pomoči, ko si jo res nujno potrebovala. Vendar ima vsaka zgodba VEDNO ( vsaj ) dve plati in kadar se malček potrudimo, včasih vidimo, da smo koga prehitro "pribijali na križ". Ne trdim, da vedno, večkrat pa.

Tudi, če mi pišeš na zs ( lahko mi, če želiš, še nikoli nisem nikogar odgnal, če je želel kaj poklepetati z mano ), tvojih težav to ne bo rešilo. Še enkrat pa poudarjam, nisem nikjer trdil, da je tvoja zgodba neresnična. Verjamem ti, da si jo ti videla in doživela točno tako, kot si delila z nami tu na forumu. Samo, mogoče čisto vseh dejstev niti ne poznaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
10.9.2007 21:26:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Jaz sem mislila, da je tvoj cilj, da se bodo v prihodnosti normalno obnašali do tebe.

Jaz tudiuser posted image .

Tudi jaz....

Veš kaj, anonimna, če imaš takšen maščevalen odnos, ni čudno, da se ljudje tako obnašajo do tebe.

Tako da....najprej pometi pred svojim pragom.

Pa ljudem povej, kaj konkretno bi rada od njih. Večini ljudi je prijaznost ljuba. In večina rada dobro dela. Poskusi biti tudi ti. Prijazna in korektna v svojih zahtevah. Boš bolj zadovolja sama s sabo.

Da o zdravnikih ne govorim.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
10.9.2007 23:48:32   
Colt
Fotr, ubijalsko modro in dobr si tole napisal :kapo dol! 

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
11.9.2007 12:18:56   
piščanc
in kaj je bilo z otrokom? a je bilo kaj nujnega?

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 66
11.9.2007 19:41:48   
iva01
Uf, jst sem tud nedolgo tega mela eno "prijetno " izkušnjo zarad receptov, ker so mi zdravnice ki so nadomeščale mojo zdravnico pisale recepte za zdravila sam za 3-4 dni, tak da sem bila vsak teden 2x tam, dokler mi ni film poknu,.....no sej potem sem dobila zdravila sam ....ah brezveze,.....marsikaj doživiš in vidiš če si mal več pr zdravnikih

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 67
11.9.2007 21:19:45   
suzanamai
No jaz sem se iz moje hude situacije naučila, da je Metelkova za en K.. in da je treba otroka peljati direktno peljati kar na pediatrično. to sva enkrat že naredila in vzeli so naju brez napotnice in vsega, brez težav. Če je zadeva nujna je pač nujna. No pa tudi na infekcijski so naju enkrat za vikend par dni po odpustu vzeli brez napotnice, res pa je, da ga je zdravnica poznala, saj je bil pri njih na oddelku več kot 20 dni. napotnico sem pač kasneje poslala po pošti.
Tako da izgleda se je potrebno obrniti samo na prava vrata. samo kaj ko pa včasih ne vemo katera so prava.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?