Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasvete! 28.8.2007 20:48:25
|
|
|
|
anian2
|
Pozdravljene, danes sem imela pregled pri zdravnici, z dojenčkom je vse v najlepšem redu, veselo brca in pregled z UZ je pokazal, da vse ok, ampak, ko je zdravnica pretipala mene in me pogledala, je rekla, da imam sicer maternični vat dolg in zaprt, da pa to, da imam tako občutljiv trebuh tudi zgoraj (po otipu je to ugotovila) in da me tako pogosto peče zgaga in imam večkrat dnevno lažne popadke (otrjevanje trebuha) ni preveč fajn in da moram res veliko počivati, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. POvedala sem ji, da veliko počivam in takrat tudi otrjevanja trebuha izgine. Tudi delati sem nehala s tem tednom. A ker sem zanosila z umetno oploditvijo (pri kateri prišlo do hiperstimulacije) in ker je ta nosečnost popolnoma drugačna kot prva, me kar malo skrbi. Pazila se bom še bolj! Zdravnica mi je naročila tudi, da pijem magnezijeve in kalcijeve šumeče tablete in čez 14. dni imam ponovno pregled, ko mi bo naredila tudi morfologijo dojenčka. Je rekla, da bi se moralo v 14. dneh stanje izboljšati. Prosim povejte mi tiste, ki ste imela podobne težave kaj lahko pričakujem. In kako ravnati, če res pride do pravih popadkov? Jih lahko v bolnici ustavijo? Hvala za pomoč!
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 28.8.2007 21:16:20
|
|
|
|
Aja32
|
Ti ni napisala buscopan? No, meni je moj g. napisal buscopan, pa magnezij, pa seveda strogi počitek... Drugače pa res počivaj, ne sekiraj se preveč... Pazi nase, pa bo... Boš videla...
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 28.8.2007 21:19:07
|
|
|
|
jooly
|
Jst sem danes 29t in mi že par tednov konstantno otrdeva trebuh (po parkrat na dan za cca 10 sekund), sem tud povedala G, ampak ni kšne posebne panike delal . Zdej pa res ne vem... Pri prvi se mi je to začelo pojavljati res šele proti koncu. Ampak se tolažim s tem, da nista niti dve enaki, tko da... mislm da ne rabiš bit v skrbeh, to lahko projecira edin kej slabga think positive
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 28.8.2007 21:19:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz samo vem, ker sem tule gor prebrala, da moraš kalcij in magnezij posebej uživat, torej enega zjutraj, drugega zvečer, ker eno preprečuje absorbciju drugega. Drugače pa ti želim zelo, zelo, da bi bilo vse v redu.
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 28.8.2007 22:21:20
|
|
|
|
baja*
|
Jaz sem imela podoben problem. V 33. tednu sem imela pregled pri G in mi je že ko sem stopila v ordinacijo rekla, da je moj trebuh sumljiv, da je pretrd, kar lahko vodi v prezgodnji porod. Naredila je UZ, s plodom je bilo vse ok. Poslala me je v P na pregled, tam so mi sicer naredili CTG (ki ni nič sumljivega pokazal), toda zdravnik me je pogledal samo na daleč, prek mize in me odslovil v 3 minutah. MS je gnjavila češ kaj me te G pošilja v P, da valda da mam tak trd trebuh, če sem pa tak suha . No čez 2 tedna pa sem rodila, torej v 35 0/7 (odtekla mi je voda). Na srečo je bilo vse ok. Svetujem ti, da res full počivaš in piješ Magnesol 3x na dan. Pa vso srečo!!
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 29.8.2007 0:04:29
|
|
|
|
lelaval
|
Magnezij 3x na dan in počitek, počitek, počitek.... To ti govorim iz lastnih izkušenj. Meni je moj G dejal, da sedenj eni počitek in sem morala striktno ležati. Držim pesti, da bo s tabo in tvojo pikico vse vredu.
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 29.8.2007 8:39:13
|
|
|
|
benika
|
Meni je sedaj v 21. tednu začel tudi otrdevat trebušček. Tako kot so ti napisale že druge...počitek, magnezij, počitek in še enkrat počitek, pa čimmanj naporov, pa bo. Srečno!
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 29.8.2007 8:42:27
|
|
|
|
Ninica
|
Ti ni napisala buscopan? No, meni je moj g. napisal buscopan, pa magnezij, pa seveda strogi počitek... ali pa Spazmexa (jaz sem ga jemala 3x/dan), jaz sem imela v obeh nosečnosti krče, 2x sem celo pristala v bonišnici, pa nisem nič prej rodila. Še po roku. No nevem kako bo zdaj. Če ti ni dala nič proti krčem, pa le počivaj. Vem kako so ti krči zelo neprijetni. In vedno si v negotovosti, kaj bo.
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 29.8.2007 8:50:27
|
|
|
|
MarijaPo
|
Moja sestra je imela to otrdevanje trebuha in je pila tiste magnezije v konkretnih kolicinah (tudi po 10 tablet, torej 1.5 g na dan). Rodila je en mesec prezgodaj. Drzim ti pesti, res je vazen pocitek in pa tudi, da se ne sekiras. Naroci si kaksne obiske al pa glej TV, vsekakor ne razmisljaj skos o tem, da bi prezgodaj rodila. Srecno!
|
|
|
|
RE: Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasv... 29.8.2007 11:28:44
|
|
|
|
AnaB.
|
Jaz sem bila zaradi otrdevanja trebuha in nevarnosti prezgodnjega poroda hospitalizirana v 25. tednu. Če se otrdevanje stopnjuje, ti bodo v bolnici naredili terapijo, ki skuša ustaviti popadke, da ne pride do poroda. Jaz sem bila v bolnici približno teden dni, nato sem bila odpuščena v domačo oskrbo, pod pogojem, da sem doma imela nekoga, ki mi je 100% stregel . Smela sem samo na WC in pod tuš. NAjprej sem pila 3x na dan magnesol in buscopan, kasneje samo magnesol in buscopan po potrebi. TAko so tekli tedni. Sedaj smo v 34. tednu in sem še vedno v enem kosu. Pa ne počivam več toliko. Veliko spim, to je res, a popoldan se večinoma z dragim sprehajava po trgovinah in nakupujeva za malega. Moj G mi pravi, da sem fenomen . Da sem s tolkimi popadki še v enem kosu, ni nobenemu jasno . Ampak se ne damo, a ne!! Ti samo lepo počivaj, nič ne dviguj in naj te nekaj časa vsi samo razvajajo. Aja, pa še to.... ti krči so precej povezani tudi s psiho. Namreč, ko me je bilo najbolj strah in sem morala noč preživeti celo v porodni sobi, sem imela krče kar enega za drugim. Tako da...probaj odmislit, sprosti se in res veliko počivaj. Držim pesti .
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Katero vodo pijete?Katera ustekleničena voda vam je najboljša?Radenska (
11%)
Costella (
17%)
Zala (
13%)
Dana (
10%)
Jana (
4%)
pijem vodo iz pipe (
46%)
Število vseh glasov: 13559Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!