anian2 -> Noseča 20.tednov -prosim za tolažbo, nasvete! (28.8.2007 20:48:25)
|
Pozdravljene, danes sem imela pregled pri zdravnici, z dojenčkom je vse v najlepšem redu, veselo brca in pregled z UZ je pokazal, da vse ok, ampak, ko je zdravnica pretipala mene in me pogledala, je rekla, da imam sicer maternični vat dolg in zaprt, da pa to, da imam tako občutljiv trebuh tudi zgoraj (po otipu je to ugotovila) in da me tako pogosto peče zgaga in imam večkrat dnevno lažne popadke (otrjevanje trebuha) ni preveč fajn in da moram res veliko počivati, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda. POvedala sem ji, da veliko počivam in takrat tudi otrjevanja trebuha izgine. Tudi delati sem nehala s tem tednom. A ker sem zanosila z umetno oploditvijo (pri kateri prišlo do hiperstimulacije) in ker je ta nosečnost popolnoma drugačna kot prva, me kar malo skrbi. Pazila se bom še bolj! Zdravnica mi je naročila tudi, da pijem magnezijeve in kalcijeve šumeče tablete in čez 14. dni imam ponovno pregled, ko mi bo naredila tudi morfologijo dojenčka. Je rekla, da bi se moralo v 14. dneh stanje izboljšati. Prosim povejte mi tiste, ki ste imela podobne težave kaj lahko pričakujem. In kako ravnati, če res pride do pravih popadkov? Jih lahko v bolnici ustavijo? Hvala za pomoč!
|
|
|
|