|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj se obrne
21.8.2007 13:35:41   
Blejka26
mene pa zanima kdaj se je vam obrnil otrok,v katerem tednu nosečnosti?jaz sem v 32.tednu pa se še vedno ni obrnil.Pri prvi nosečnosti se mi je obrnil tudi šele v 31.tednu,ampak vseeno me je strah da bi rodila z ritko naprej.če je imela katera tak porod,bi prosila če napiše kako to poteka.Hvala

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 21.8.2007 20:56:14 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje
21.8.2007 13:41:32   
Anonimen
Oba sta se mi obrnila pred 34-tem tednom.Saj ti ga bodo obrnili,če se sam ne bo.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2007 13:49:46   
orhideja75
je bilo o tej temi že večkrat napisano.
tudi meni se pri 2.porodu ni pravilno obrnil. napotnice za CR nisem dobila, češ saj do konca se bo pa že obrnil. pa se ni. rodila sem z ritko naprej. bil je zeloooooooo težek porod. na koncu so oba komaj rešili. še dobro, da je sedaj z obema vse vredu. nočen te strašiti, ampak če imaš razumljivo G. jo prosi za napotnico za CR. meni je zelo žal, da je bila takrat moja G. tudi na porodniški in jo je enkrat zamenjevala ena, drugič spet druga. in vsaki razlagati, potem je pa prišel dan, ko mi je odtekla vodo in smo sam šli. sam ne smem pomislit na porod. pa na to, da sem jih mogla še sama vprašati ali se je že pravilno obrnil. pa potem dobim nejevolni odgovor, da zdej je pa ja že pravilno obrnjen. pa naredijo še 1x ultrazvok in potem se samo še spomnim tiste panike. za Cr je bilo pa prepozno.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 14:36:45   
sergi
Meni se je sicer obrnil v 33 tednu, vendar pa kolikor vem do zadnjega meseca naj ne bi bilo kakšne panike.  Če se do takrat ne obrne potem verjetno pride v poštev najprej obračanje v najslabšem primeru CR.user posted image

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 14:52:32   
skuštrana
Moja g je rekla, da do 36 t ni panike.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu sergi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 15:15:41   
Anonimen
Na pregledu v 33. tednu mi je ginekolog rekel, da je user posted image  že obrnjen na glavo, vendar naj se ne veselim prezgodaj, ker to nič ne pomeni. user posted image  Češ, da ima še vedno prostor in čas, da se obrne kontra, tako da... Drugi teden sem naročena (v začetku 37. tedna) in upam, da je user posted image  tako kot mora biti. Sam ginekolog je rekel, da takrat pa bo vstava že dokončna.

Srečno! Upam, da se obrne. Pa ne skrbi, do 37. tedna se torej lahko še parkrat obrne. Pomembno je, da takrat ostane na glavici.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 15:54:40   
Ninica
v 34. tednu je že bil otrok obrnjen na glavo, pa še zdaj je

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2007 9:27:31   
Mateja82
Meni je G odgovorila da v drugi  user posted image ni določeno in se lahko user posted image  obrne na dan poroda. Ker je pač že vse bolj "raztegnjeno" od prvič in ima več prostorauser posted image .
Bojda v naši porodnišnici naredijo CR, torej ni možno rodit po naravni poti.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 10:52:01   
AnaB.
Moj se je obrnil že v 26. tednu. Takrat sem bila ravno v porodnišnici zaradi nekih težav, pa so mi rekli, da se verjetno ne bo več obračal. Včeraj (33. t) sem imela redni pregled pri G in je bil še vedno lepo dol z glavico. Sicer zaradi kolcanja tudi sama vem, kje ima glavico, in če bi se obrnil nazaj, bi vedela. Upam, da bo tako tudi ostal, čeprav je časa še kar nekaj.

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2007 12:04:34   
banki
Nas Tim je bil najprej obrnjen z glavico navzdol in tam nekje pri 32 tednu pa se je lepo usedel (ker mu je tako pasalouser posted image ) in tam ostal do konca. Meni je rekel ginekolog, da ce se do 37 tedna ne obrne potem se tudi ne bo-in se tudi ni. Vendar so meni naredili elektivni CR v Postojni-vendar do konca nisem vedela kaj bodo naredili-ali vaginalni porod ali CR. Imela sem sicer napotnico za CR zaradi artritisa + medenicna vstava, vendar se nismo dogovorili za datum CR, ker je ginekolog rekel, da je pri tako velikem otrocku (ocenjeno 3200 g) (ne sme biti ne premajhen in ne prevelik) lahko pelje naraven porod z ritko naprej. Vsekako pa je to odlocitev ginekologa-porodnicarja. Imela sem tudi sreco, da je moj ginekolog tudi bil moj porodnicar. V Postojni ni nujno, da ob medenicni vstavi naredijo CR, v Sempetru pri NG nam je sef porodnega oddelka rekel, da je pri njih medenicna vstava indikacija za CR, za druge porodnisnice pa ne vem. Ker sem mocen revmatik z obolenjem velikih sklepov sem bila skepticna kako bodo moji sklepi to zmogli (porodi z medenicno vstavo se smatrajo kot tezji-po pripovedovanju), zato sem ob vprasnju kaj bi raje, izrazila zeljo po CR-in mi ni zal. Odlocitev pa je na koncu vseeno doktorjeva.
Prisla sem na CTG 4 dni pred rokom in se je moj ginekolog odlocil, da naredimo na tisti dan CR. In tako je nas Tim prisel na svet.
V Postojni naredijo CR s spinalno analgezijo in to pomeni, da si buden, in da je po tem posegu glava cista (za razliko od celotne narkoze). Po enem dnevu na intenzivni so me prestavili na oddelek. Otrocka sem imela cel dan sele drugi dan-vendar je dojenje vseeno steklo (ob pomoci blazine za dojenje). Sivi so me motili samo pri vstajanju in spuscanju na posteljo-drugo nic. Se da zdrzat. Tudi potem ko sem prisla domov. 

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 14:42:28   
Blejka26
ja jaz res upam da se bo moj otrok obrnil,ker me je strah roditi z ritko naprej.Na jesenicah ne vem kdaj se odločijo za CR,toda res upam da bo vse v redu.hvala vsem

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu banki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2007 22:45:09   
SIBI
Meni pa je v MB na podlagi izračuna koliko plodovne vode je še v 28. tednu rekla ginekologinja, da ni možnosti, da se bi se otrok lahko še pravilno obrnil. Tako so mi brez problema naredili CR ( imela sem medenično vstavo ).

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?