banki -> RE: vprašanje (22.8.2007 12:04:34)
|
Nas Tim je bil najprej obrnjen z glavico navzdol in tam nekje pri 32 tednu pa se je lepo usedel (ker mu je tako pasalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in tam ostal do konca. Meni je rekel ginekolog, da ce se do 37 tedna ne obrne potem se tudi ne bo-in se tudi ni. Vendar so meni naredili elektivni CR v Postojni-vendar do konca nisem vedela kaj bodo naredili-ali vaginalni porod ali CR. Imela sem sicer napotnico za CR zaradi artritisa + medenicna vstava, vendar se nismo dogovorili za datum CR, ker je ginekolog rekel, da je pri tako velikem otrocku (ocenjeno 3200 g) (ne sme biti ne premajhen in ne prevelik) lahko pelje naraven porod z ritko naprej. Vsekako pa je to odlocitev ginekologa-porodnicarja. Imela sem tudi sreco, da je moj ginekolog tudi bil moj porodnicar. V Postojni ni nujno, da ob medenicni vstavi naredijo CR, v Sempetru pri NG nam je sef porodnega oddelka rekel, da je pri njih medenicna vstava indikacija za CR, za druge porodnisnice pa ne vem. Ker sem mocen revmatik z obolenjem velikih sklepov sem bila skepticna kako bodo moji sklepi to zmogli (porodi z medenicno vstavo se smatrajo kot tezji-po pripovedovanju), zato sem ob vprasnju kaj bi raje, izrazila zeljo po CR-in mi ni zal. Odlocitev pa je na koncu vseeno doktorjeva. Prisla sem na CTG 4 dni pred rokom in se je moj ginekolog odlocil, da naredimo na tisti dan CR. In tako je nas Tim prisel na svet. V Postojni naredijo CR s spinalno analgezijo in to pomeni, da si buden, in da je po tem posegu glava cista (za razliko od celotne narkoze). Po enem dnevu na intenzivni so me prestavili na oddelek. Otrocka sem imela cel dan sele drugi dan-vendar je dojenje vseeno steklo (ob pomoci blazine za dojenje). Sivi so me motili samo pri vstajanju in spuscanju na posteljo-drugo nic. Se da zdrzat. Tudi potem ko sem prisla domov.
|
|
|
|