|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 22:15:23   
Blink1
Punce...Ne vem, al sem samo jaz...Komaj sem se navadila na mojo Nejiko in njene prehranjevalne navade...že moram začet z drugo hrano...

Ful me je strah, ker ne vem kako in kaj...Da je treba začet s sadnimi kašicami itd...To ja...ampak koliko, kdaj, kdaj pa mleko (pijemo Hipp1), kako dolgo samo sadje, kako dolgo zelenjavo, kdaj meso??????????????

Ni mi jasno...Neja bo kar na mleku, dokler ne bo jedla šniclov:zmeden:

A obstaja kakšna v redu knjiga kjer bi pisalo kako in kaj??? Meni namreč nič ni jasno...

Hvala za pomoč:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 22:35:00   
Ro-La
Saj pa še imaš čas...ali bo že tolk stara:zmeden:
Začneš s sokeci (korenček, jabolko,...), po eno žličko , da se navadi okusa, dajaj pa ji dopoldan (možnost krčkov) ko se že napapca mlekeca. Ko to osvojita greta na kašice (sadne, zelenjavne, žitne).
Po šestem mesecu pa začneta papcat meseka, pa jajčni rumenjak, pa biftek, pa feferone....
Aja, pa glede na to koliko bo pojedla, pač zmanjšuješ mlečne obroke. Namesto tega ji ponudiš skuke, jogurte....

Še kaj:zmeden:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 22:35:55   
Ro-La
:grrr::grrr: SKUTKE jaaaaaaaa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 22:43:11   
tilka
Zdravo, tudi mene je bilo pri prvi hčerki groza goste hrane. Sem jo tudi kar dojila in dojila. Skoraj do enega leta. Vmes smo pa malo poskušali, pa če ji ni kaj pasalo, takoj nehala.

Sedaj ko imam drugo je ravnokar dopolnila 4 mesece in že cel teden pridno jeva sadno kašico. Moja zdravnica pravi tako: po 4. mesecu sadje, po 5. zelenjavo, po 6. pa vse.

Sedaj s paličnim mešalnikom zmiksam jabolko, banano, hruško ali dinjo, danes pa sem dodala celo sok mandarine, ker sta jabolka in hruška pregosta. Zraven se veselo smejim in skratka hranim z velikim veseljem. Moja tamala pa tudi z velikim veseljem vse poje (v nasprotju s prvo, ko se mi je zdelo, da ji dajem sam strup in tudi ni rada jedla).

Nekaj uporabnih nasvetov sem našla tudi v brošuri o prehrani nosečnic in dojenčkov, ki jo je izdala KRKA. Pojdi na njihovo spletno stran, pa jo poskusi najti.

Seveda je potrebno upotevati nekaj medicine in kemije pri tem, toda saj ima vsaka dovolj zavesti, da otroku ne bi škodila. Bolj pomembno se mi zdi, da se tebi zdi normalno, da otrok začne jesti z žlico. Meni pri prvi to ni bilo jasno. Pa mi je bilo v začetku fino, potem pa ne več.
Še to, midve se dojiva zjutraj (zgodaj), potem pojeva kašico nekje med 9 in 10 ter se nato dojiva po 11, ali 12 uri. Vse po potrebi.

Kar pogumno.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 23:05:48   
Zvončka
Ninika, pridružujem se tvojemu mnenju - tudi mene je groza začet z gosto hrano, pa smo na pragu 4. meseca.

Predvsem mi niso jasne količine le te (pri mleku je seveda enostavno - štejem mililitre). Itak ubiram pri vsem znanstveni pristop. Zavedam pa se, da bo ta pri gosti hrani odpovedal in je treba po občutku. Katerega pa nimam.

Mamice z izkušnjami, koliko kašice oz. sokca naj bi otrok pri 4., 5., 6. mesecu pojedel?

Hvala, hvala za vse nasvete...tebi Ninika (in sebi)in najinima punčkama pa čimmanj stresa pri uvajanju goste hrane. Sporoči, kako vama gre.:rozica:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 23:21:06   
LORELAJ
Živjo! Moja pupica je od 5 meseca naprej pokušavala vse kar smo jedli mi, od minešterc, sadja, pašte, riža,.... Izogibala sem se samo stvarem, ki napenjajo. Če sem ji pripravila posebej tega ni niti hotela poskusit. Sedaj ima 7,5 meseca in jemo vse, ma res vse. Dojimo pa se zvečer, ponoči in zjutraj.
Glede količin, moja obrne glavo proč ko noče več.

Veselo uvajanje goste hrane, kot je bilo pri meni.

lp, Lorelaj

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Gosta hrana - GROZA!!!
17.11.2004 23:37:47   
Anonimen
Naj povem, da je tudi mene strah goste hrane. David je star 4 mesece, na mene pa že vsi pritiskajo, kdaj bom začela. Potem mi je še toliko bolj hudo, ko me sprašujejo, če imam dovolj mleka in mi govorijo ob jokanju, da otrok ni sit...

Saj bom začela počasi s sadnimi sokovi... ampak bom še počakala kakšnih 14 dni. Kakšen sadni sok pa mu naj pripravim za prvič?

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 3:57:25   
LEJLA
Punce, kar korajzno:)-
vam pravi mamica, ki je ravno zacela z gosto hrano

pa ko se boste odlocile, da zacnete s kasicami jo najprej same probajte in ker boste vidle da je dobra jo boste z veseljem ponudile:duda:
jaz sem zacela z namenom par zlick, tako da bo spoznal okus ...pa je nas :modri: kar celo zmazal...pa sem mu dala drugi dan istega okusa...potem pa novega
sedaj pa dodava se par zlick kosmicev (rizeve ali ovsene) v kasico in obrok drzi skoraj 3 ure = do joka da je lacen
pa ga je bilo oz. ga je se zmeraj hecno gledat kako se "spakuje" kot da bi dobil grenivko zajest...ampak usta pa odpira:)- zdraven se mi uspe se celo nasmejckat, ker ga tako prigovarjam ama-ammmma

skratka dober tek nasim malckom palckom:zajcek:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 7:21:19   
BARBARA R.
Kakšen strah,lepo vas prosim,to je pa ja nekaj najlepšega ko z veseljem kuhaš otročku kosilo.
Midve sva začeli z dušenim in zmiksanim jabolčkom pri štirih mesecih.Seveda po žličko,saj se privaja na okus in več kot žlička ne gre dol.Ostalo pa je bilo dojenje,kot ji je pač pasalo.Tako sva v treh tednih prišli na celi obrok brez dojenja.Nato sem začela jabolku dodajati hruško,pa korenček in suhe marelice in suhe slive.Sedaj sva že od zelenjave obdelali špinačo,korenček,včeraj pa je jedla korenček + koruza + krompir.Ker sta bila koruza in krompir novega okusa sem dodala dve čajni žlički mlečne žitne kašice.Pojedla je 150 ml.Meso se mi zdi da se začne uvajati pri šestih mesecih.Mi ne bomo tako zgodnji.

Zelo v pomoč mi je posebna izdaja revije Mama;Mamina paparica.

Veliko uspeha in užitkov ob uvajanju!

:muca:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 7:26:01   
BARBARA R.
Iz knjige Zdrava prehrana naših malčkov;
4-5 mesecev nekje 60 ml goste hrane
7 mesečnik 150-180 ml goste hrane

V knjigi so recepti in je za vsakega navedeno za koliko obrokov je recept za kakšno starost.Pri nas pribljižno tako tudi je.Z izjemo včeraj je pojedla za 7 mesecev starega otroka in potel celo popoldne metala ven.

:muca:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 8:18:25   
*
Jap, Barbara je lepo napisala..ni lepšega kot otročku pripravlajti jedi in dete od vznemirjenja, ker ve kaj bo..kriči in se smeje od nestrpnosti...
Moj princ je prava uška, kar se hrane tiče..včeraj je pojedel eno celo banana in celo jabolko naenkrat, pa še podojiti sem ga morala čez 15 minutk..hehehehhe!

Lepi so, ko takole lepo papcajo!9nebesa

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 9:29:57   
Ajsha
Živjo!

Moje mnenje se pa malce razlikuje od vaših, kar se tiče uvajanja goste hrane. Mislim, da je pri štirih ali petih mesecih to še prezgodaj (seveda v primeru, če ima mamica dovolj mleka - da me ne bo katera takoj linčala). Otrok do 6. meseca starost še ne potrebuje druge hrane, kot je materino mleko. Komur se ljubi, naj si prebere tole:

http://www.who.int/child-adolescent-health/NUTRITION/infant_exclusive.htm

Ko pa otrok napolni 6 mesecev pa materino mleko ne zadošča vsem dojenčkovim potrebam po železu in drugih snoveh. Skratka, uvajanje goste hrane po 6. mesecu je lažje in tudi črevo je do te mere razvito, da redkeje prihaja do neželjenih reakcij, ki lahko vodijo tudi do alergij. Tudi psihično je dojenček, ki je star pol leta bolj pripravljen na hranjenje z drugo hrano.

Skratka, ni za hitet pri gosti hrani, je boljše za oba - mamo in dojenčka, da se izključno dojita dalj.

LP!

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 10:39:40   
mtd
OJ,
NAM PA JE PEDIATER REKEL, DA DO 6. MESECA NIČ DRUGEGA KOT ZIZA, SE TEGA DRŽIVA. KLJUBUJEVA VSEM PAMETNIM IN SVA OK:bravo:
LP

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 11:49:42   
Jančika_
Meni so v posvetovalnici rekli, da naj do konca 6. meseca samo dojim in to tudi nameravam. Se mi še nič ne mudi z gosto hrano.

Ko sem bila jaz dojenček (pred 30 leti:)- ), je veljalo, da naj se sokovi začnejo uvajati že pri dveh mesecih. To vem, ker mi je moja mama dala dnevnik, ki ga je pisala takrat zame. Saj mi kaj res hudega ni bilo, iz zapiskov pa vidim, da sem bila kot dojenček obupno zaprta! Celo tako, da so mi z žličko praskali kakec ven:)-, ker ni nič drugega pomagalo. Očitno črevo še ni bilo pripravljeno.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 14:04:53   
Blink1
Ja midve se že od prvega meseca ne dojiva več. Tako da lahko počasi začneva. Sej počasi se moram tudi jaz navadit na to misel...:kuza:

Seveda bom javila kako bo...glede na to da je Neja že bajsika :bravo:, mislim da ne bo problemov pri hrani:ups:

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 16:36:06   
Nogavička
Hojla,

jaz si pomagam s knjigo "Paparica za male papavčke". In z "Zdrava prehrana za dojenčke", ki mi jo je po e-mailu poslala Mateja, za kar se ji naj,najlepše zahvaljujem.:rozica:

L.p.

Tea


(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Gosta hrana - GROZA!!!
18.11.2004 20:22:07   
Blanka77
Men so pa principi uvajanja goste hrane čisto jasni, ampak mopja pupa noče ničesar pojest. Pa se matrava že ene 5 tednov. Pediater je pa rekel, da sva zečeli prekmalu (po 4. mesecu). Nimam pojma, kaj naj.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Spolni odnosi
binyy

Koliko časa traja vaš spolni odnos s partnerjem?

od 30 do 60 min (93%)

od 60 do 90 min (4%)

od 90 do 120 min (2%)

več kot 120 min (1%)


Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!