tilka -> Gosta hrana - GROZA!!! (17.11.2004 22:43:11)
|
Zdravo, tudi mene je bilo pri prvi hčerki groza goste hrane. Sem jo tudi kar dojila in dojila. Skoraj do enega leta. Vmes smo pa malo poskušali, pa če ji ni kaj pasalo, takoj nehala. Sedaj ko imam drugo je ravnokar dopolnila 4 mesece in že cel teden pridno jeva sadno kašico. Moja zdravnica pravi tako: po 4. mesecu sadje, po 5. zelenjavo, po 6. pa vse. Sedaj s paličnim mešalnikom zmiksam jabolko, banano, hruško ali dinjo, danes pa sem dodala celo sok mandarine, ker sta jabolka in hruška pregosta. Zraven se veselo smejim in skratka hranim z velikim veseljem. Moja tamala pa tudi z velikim veseljem vse poje (v nasprotju s prvo, ko se mi je zdelo, da ji dajem sam strup in tudi ni rada jedla). Nekaj uporabnih nasvetov sem našla tudi v brošuri o prehrani nosečnic in dojenčkov, ki jo je izdala KRKA. Pojdi na njihovo spletno stran, pa jo poskusi najti. Seveda je potrebno upotevati nekaj medicine in kemije pri tem, toda saj ima vsaka dovolj zavesti, da otroku ne bi škodila. Bolj pomembno se mi zdi, da se tebi zdi normalno, da otrok začne jesti z žlico. Meni pri prvi to ni bilo jasno. Pa mi je bilo v začetku fino, potem pa ne več. Še to, midve se dojiva zjutraj (zgodaj), potem pojeva kašico nekje med 9 in 10 ter se nato dojiva po 11, ali 12 uri. Vse po potrebi. Kar pogumno.
|
|
|
|