|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred spanjem
10.8.2007 20:11:50   
suzanamai
pozdravljene,

imam tezavo z mojim devetletnikom, do sedaj nismo imeli nobenih tezav s spanjem, enostavno je dal ljubcka za lahko noc in odsel v svojo sobo. Sedaj pa se ze dva meseca borimo z okostnjaki ipd., ki ga preganjajo ko se spusti tema. Nikakor noce vec spati v svoji sobi, ce ze zaspi, mora nekdo lezati z njim, a po parih urah ze prileze v najino posteljo.
Poskusila sem ze vse mogoce a ne gre. Dejansko ga je strah. Ima katera predlog? Aja pa se to; smo v pricakovanju novega clana, mogoce...

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 13.8.2007 9:29:53 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STRAH PRED SPANJEM
10.8.2007 20:49:17   
facka
mogoče išče samo več pozornosti, sedaj ko pričakujete dojenčka

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2007 20:52:24   
suzanamai
Tudi na to sem ze pomislila, a me nekako ne preprica. dejansko ga je hudo strah

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2007 21:00:10   
Anonimen
pogovori se z njim. od kod mu ti okostnjaki - je gledal kak film s tako tematiko, ne vem videoigrice, risanke,.. mene so ful more tlačile ampak sem bla še ful manjša kot tvoj. sanjal se mi je pa o moji takrat ninici nekem levčku pliškotu ki se je v mori spremenil v leva in se tepel z drugimi levi pa kr neki v glavnem. a ma kake okostnjake kot igrači, sliko? bi bolje spal če bi iml prižgano nočno lučko? al pa prov tavelko luč? v glavnem mislim da je že tako velik da se lahko pogovorita pa da ti pomagaodkrit zakaj je do tega pršlo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2007 21:56:31   
Anonimen
Verjetno se zaveda minljivosti in to ni ravno prijeten občutek. Kar stisni ga k sebi in mu dovoli biti pri vaju, vsaj jaz bi. Se še spomnim obdobja, ko se je meni to zdelo res fuuuul grozljivo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2007 22:52:43   
Marogica
Mogoče bi mu res pustila kakšno lučko prižgano, predvsem pa poizkušaj ugotoviti, od kod mu ti okostnjakiuser posted image  SE mi zdi nekako čudno, da tako majhen otrok tako močno obučuti strah...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2007 0:48:00   
picola1
Jst se spomnim, da sem pri enih sedmih letih imela ful hude nočne more z okostnjaki in hudički in me je blo potem takoooooooo strah, da me je še podnevi morala en mesec mama spremljat na wc, ker me je bilo strah, da ne bodo kje za vrati (sem pol še nekej časa preverjala...user posted image )
Tako da je možno, da je kaj sanjal al pa da je kaj takšnega gledal po TV...Vprašaj ga malo...

Drugače je pa Splišni po moje tut pametno rekla...Mislim, da se v nekem določenem obdobju začnemo zavedat svoje minljivosti in da imamo potem ful nekih strahov, ki se kažejo na takšen ali drugačen način...(sploh pa v otroštvu) Naša podzavest je res ful zanimiva zadeva...Ko se začneš enkrat poglabljat v to, potem šele vidiš, da je 3/4 našega življenja nezavednega...(od tukej nam ponavadi to, da nam ni nič jasno, zakaj se nam določene stvari dogajajo)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2007 22:11:20   
piščanc
jaz sem tud bolj prestrašen človek. spomnim se celo enega filma, ki sem ga gledala, ko sem bila mala. v bistvu ni bil grozen, bolj akcija, ampak sem se tresla še dolgo časa v vsaki temi.

pa sem edinka, če ti to kaj pove. najbolj pomirjeno/varno sem se pa počutila, ko sem se preselila k svojemu možu. ponoči grem lahko brez luči na wc od takrat. mogoče potrebuje več vajine pozornosti, več varnosti. predvsem pa manj tv

iz malega zraste veliko

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.8.2007 20:30:39   
suzanamai
hvala vsem za odgovore, smo se že prej pogovorjali in ugotovili, da je gledal neko risanko v nedeljo zjutraj, ko imava midva navado malo poležati. Ker drugače pač ne gre, je eden od naju z njim v sobi dokler ne zaspi. Luč smo probali pa ne pomaga, v vsakem primeru se ponoci zbudi in pride k nama v posteljo. Sva se pač navadila na gužvo pa je. Upam da bo kaj bolje, ko se bo pričela šola in z njo ustaljena rutina.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2007 17:31:36   
suzanamai
No da se pohvalim. Danes je že 4 dan prespal celo noč v svoji sobi. Izgleda res pomaga ustaljena rutina.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?