Strah pred spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

suzanamai -> Strah pred spanjem (10.8.2007 20:11:50)

pozdravljene,

imam tezavo z mojim devetletnikom, do sedaj nismo imeli nobenih tezav s spanjem, enostavno je dal ljubcka za lahko noc in odsel v svojo sobo. Sedaj pa se ze dva meseca borimo z okostnjaki ipd., ki ga preganjajo ko se spusti tema. Nikakor noce vec spati v svoji sobi, ce ze zaspi, mora nekdo lezati z njim, a po parih urah ze prileze v najino posteljo.
Poskusila sem ze vse mogoce a ne gre. Dejansko ga je strah. Ima katera predlog? Aja pa se to; smo v pricakovanju novega clana, mogoce...

facka -> RE: STRAH PRED SPANJEM (10.8.2007 20:49:17)

mogoče išče samo več pozornosti, sedaj ko pričakujete dojenčka

suzanamai -> RE: STRAH PRED SPANJEM (10.8.2007 20:52:24)

Tudi na to sem ze pomislila, a me nekako ne preprica. dejansko ga je hudo strah

Anonimen -> RE: STRAH PRED SPANJEM (10.8.2007 21:00:10)

pogovori se z njim. od kod mu ti okostnjaki - je gledal kak film s tako tematiko, ne vem videoigrice, risanke,.. mene so ful more tlačile ampak sem bla še ful manjša kot tvoj. sanjal se mi je pa o moji takrat ninici nekem levčku pliškotu ki se je v mori spremenil v leva in se tepel z drugimi levi pa kr neki v glavnem. a ma kake okostnjake kot igrači, sliko? bi bolje spal če bi iml prižgano nočno lučko? al pa prov tavelko luč? v glavnem mislim da je že tako velik da se lahko pogovorita pa da ti pomagaodkrit zakaj je do tega pršlo.

Anonimen -> RE: STRAH PRED SPANJEM (10.8.2007 21:56:31)

Verjetno se zaveda minljivosti in to ni ravno prijeten občutek. Kar stisni ga k sebi in mu dovoli biti pri vaju, vsaj jaz bi. Se še spomnim obdobja, ko se je meni to zdelo res fuuuul grozljivo.

Marogica -> RE: STRAH PRED SPANJEM (10.8.2007 22:52:43)

Mogoče bi mu res pustila kakšno lučko prižgano, predvsem pa poizkušaj ugotoviti, od kod mu ti okostnjaki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] SE mi zdi nekako čudno, da tako majhen otrok tako močno obučuti strah...

picola1 -> RE: STRAH PRED SPANJEM (11.8.2007 0:48:00)

Jst se spomnim, da sem pri enih sedmih letih imela ful hude nočne more z okostnjaki in hudički in me je blo potem takoooooooo strah, da me je še podnevi morala en mesec mama spremljat na wc, ker me je bilo strah, da ne bodo kje za vrati (sem pol še nekej časa preverjala...[sm=smiley36.gif])
Tako da je možno, da je kaj sanjal al pa da je kaj takšnega gledal po TV...Vprašaj ga malo...

Drugače je pa Splišni po moje tut pametno rekla...Mislim, da se v nekem določenem obdobju začnemo zavedat svoje minljivosti in da imamo potem ful nekih strahov, ki se kažejo na takšen ali drugačen način...(sploh pa v otroštvu) Naša podzavest je res ful zanimiva zadeva...Ko se začneš enkrat poglabljat v to, potem šele vidiš, da je 3/4 našega življenja nezavednega...(od tukej nam ponavadi to, da nam ni nič jasno, zakaj se nam določene stvari dogajajo)

piščanc -> RE: STRAH PRED SPANJEM (11.8.2007 22:11:20)

jaz sem tud bolj prestrašen človek. spomnim se celo enega filma, ki sem ga gledala, ko sem bila mala. v bistvu ni bil grozen, bolj akcija, ampak sem se tresla še dolgo časa v vsaki temi.

pa sem edinka, če ti to kaj pove. najbolj pomirjeno/varno sem se pa počutila, ko sem se preselila k svojemu možu. ponoči grem lahko brez luči na wc od takrat. mogoče potrebuje več vajine pozornosti, več varnosti. predvsem pa manj tv

suzanamai -> RE: STRAH PRED SPANJEM (12.8.2007 20:30:39)

hvala vsem za odgovore, smo se že prej pogovorjali in ugotovili, da je gledal neko risanko v nedeljo zjutraj, ko imava midva navado malo poležati. Ker drugače pač ne gre, je eden od naju z njim v sobi dokler ne zaspi. Luč smo probali pa ne pomaga, v vsakem primeru se ponoci zbudi in pride k nama v posteljo. Sva se pač navadila na gužvo pa je. Upam da bo kaj bolje, ko se bo pričela šola in z njo ustaljena rutina.

suzanamai -> RE: STRAH PRED SPANJEM (27.9.2007 17:31:36)

No da se pohvalim. Danes je že 4 dan prespal celo noč v svoji sobi. Izgleda res pomaga ustaljena rutina.

Stran: [1]