|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znamenje
3.8.2007 22:32:51   
simona76
Pozdravljene!
Moja miška (Špela, 10 tednov) ima na rami, pod vratom, znamenje. Takšnega še nisem videla prej nikjer. Je zelo živo rdeče barve, veliko nekje za dober cm2, vendar ni pokrita celotna površina kože, pač pa so vmes prostorčki "normalne"kože. Pediatrinja je rekla, da je prirojeno (ni ga imela čisto ob rojstvu - takrat je bila le zelo svetla lisa, ki se je bolj videla, ko je jokala, nekje pri 2 tednih pa je postalo rdeče barve) in da bo izginilo ali zbledelo - seveda čez dlje časa. Da pa je tako rdeče barve, ker je površinsko znamenje. Ja, pa malo je zraslo - par novih pikic zravenuser posted image .
Zanima me, če ima katero deteuser posted image kaj podobnega. In kaj na to menijo pediatri?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: znamenje
3.8.2007 22:58:39   
sabri
Naša pikica ima točno tako znamenje, samo malo manjše na trebuhu. Ob rojstvu ga ni imela, prav tako se malo povečuje. Nam je rekla dr, da se ga opazuje do enega leta, drugače pa odstrani ali kaj?!V glavnem ni vedela kaj bi z njim in tudi ni nič drugega povedala. Če kaj zveš novega sporoči. LP

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: znamenje
3.8.2007 23:14:22   
karamela
Moj pikica se je rodila z znamenjem na ritki. Ni variante, da bi jo zamenjali, s kakšno drugo user posted image . user posted image  Pediatri so mi rekli, ali bo ostalo ali pa minilo. Pa očitno bo kar ostalo.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: znamenje
3.8.2007 23:25:13   
sonchica
moj malček se je narodil z rdečim znamenjem na hrbtu user posted image

_____________________________



(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: znamenje
4.8.2007 7:14:47   
Anonimen
Povsem običajno znamenje, kaj pa naj reče P? user posted image  Tudi naša user posted image  ga ima, na ritki.

(odgovor članu sonchica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: znamenje
4.8.2007 9:03:56   
ribica.
Naš ga ima na modih. Je pa živo rdeče že skoz, nekje 1-2 cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: znamenje
4.8.2007 13:59:55   
N _ B
Pri nas ima od rojstva večje znamenje na ledvenem delu. Najprej je bilo videti kot potplutba, potem je bilo vse svetlejše. Pediatra sem vprašala ob prvem obisku v posvetovalnici in mi je razložil, da se bo znamenje do otrokovega 1 leta spreminjalo. Ko je bila stara 1 leto mi je dal napotnico za dermatologa. Po mnenju dermatologa, od takrat hodiva 1x letno na pregled (4 leta). Znamenje raste z njo. Je nepravilne oblike, svetlo s posameznimi pigmentnimi pikami in poraščeno. Zaenkrat je nenevarno. Glede na to, da pa je na delu, kjer pride pas hlač in izpostavljeno trenju je pod kontrolo. 

Na tvojem mestu bi pediatra prosila za napotnico, da boš mirna.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: znamenje
4.8.2007 14:26:50   
ada2
Naš Adam ima tako znamenje od pribl 4 tednov starosti. Najprej je bilo majhno, potem jezraslo na pribl. 1 cm obsega. Baje izgine do 7 leta starosti. Imel pa je nečak malo manjše znamenje v lasišu in je izginilo pri 5 letih. Pa od kolegice hčerka je tudi imela pod noskom, pa je tudi izginilo pri nekje 6 letih.

_____________________________

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: znamenje
4.8.2007 16:10:46   
Naja30
Mislim, da to ni nič nenavadnega, tole znamenje, poznam nekaj ljudi, ki jih imajo. En kolega čez cel vrat, pa mu ga niso odstranili. Če izgine, tude ne bi vedela.
Sem pa šele zdaj vidla, moja mala je stara 8m, da ima na prsi pod bradavičko čisto bledo znamenje, enako kot njen ati na boku user posted image  Ampak res iste oblike! Je to možno, da bi bilo podedovano, čeprav ga od rojstva do zdaj nisem opazila?

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: znamenje
4.8.2007 21:21:14   
simona76
Hvala vam za vse informacije. A res gre pri vas tudi za tako živo rdeče znamenje...? ker rjava sem že videla. No, ste me malo pomirile. Jaz pač ne poznam nobenega otroka, ki bi ga imel. Pa tudi v družini ga nima nihče. Zgleda da je malo preskočilo rodove user posted image . Ta rdeča barva mi pač ne gre iz glave.
Vem pa, da se lahko pojavijo tudi kasneje. Je pa p rekla, da če je globje pod kožo, ima pač drugačno barvo (bolj modro)...
Nič, mi ga bomo opazovali, saj sem že kar letela pediatrinji, ko je dobila zraven par pikic, a ni nič hudega. Saj mi je celo povedala kako se mu reče, pa sem pozabila. Ni pa to navadno znamenje, ker tisto otroško, štorkljin ugriz, ima pa zadaj na vratu. Če bi zraslo za 1x ali več, potem je malo čudno in seveda če bi spremenilo strukturo oz. videz. Za skrbet. Pri treh mesecih je tako spet posvetovalnica in bomo videli kaj bo rekla, a ker zdaj nič ne raste user posted image , verjetno ne bo nič hudega.
Hvala.


(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: znamenje
4.8.2007 21:29:22   
Olivija
Naša mlajša ima tudi živo rdeče znamenje na vratu in je pediater rekel, da je to vozel kapilar in da naj bi izginilo tam do 6. leta.

Sicer nevem, če gre za isto stvar. Se mi pa zdi, da se ni nič spreminjalo, ima ga pa že od rojstva.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: znamenje
5.8.2007 10:58:50   
vampirka
Laura ima tako znamenje na ritki in je pri 8.mesecih že pol manjše kot ob rojstvu. Ne morem verjeti, da vam pediatri ne znajo povedat kaj je to user posted image ... gre za znamenje, ki ni sestavljeno iz celic (zato se ga tudi ne odstrani - ker ne more postati "rakavo"), ampak iz počenih kapilaric (če se otrok podrgne in krvavi iz znamenja se ne ustrašite - krvavitev je pač bolj obilna zaradi količine krvnih žilic na majhni površini).

Taka znamenja po pravilu izginejo (prej ali slej). Ostane pa pigmentno znamenje v svetlo rjavi barvi.

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: znamenje
5.8.2007 22:25:59   
simona76
Vampirka,
hvala.
Ne vem, mogoče pa nekateri pediatri ne vedo ali pa se jim ne ljubi povedat.... user posted image Čeprav prideš zaradi tega tja!

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




nana
kora33

Ali vam je všeč ime Nana za deklico?

da (32%)

ne (43%)

je čudno (20%)

prvič slišim (6%)


Število vseh glasov: 503

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!