znamenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona76 -> znamenje (3.8.2007 22:32:51)

Pozdravljene!
Moja miška (Špela, 10 tednov) ima na rami, pod vratom, znamenje. Takšnega še nisem videla prej nikjer. Je zelo živo rdeče barve, veliko nekje za dober cm2, vendar ni pokrita celotna površina kože, pač pa so vmes prostorčki "normalne"kože. Pediatrinja je rekla, da je prirojeno (ni ga imela čisto ob rojstvu - takrat je bila le zelo svetla lisa, ki se je bolj videla, ko je jokala, nekje pri 2 tednih pa je postalo rdeče barve) in da bo izginilo ali zbledelo - seveda čez dlje časa. Da pa je tako rdeče barve, ker je površinsko znamenje. Ja, pa malo je zraslo - par novih pikic zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Zanima me, če ima katero dete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kaj podobnega. In kaj na to menijo pediatri?




sabri -> RE: znamenje (3.8.2007 22:58:39)

Naša pikica ima točno tako znamenje, samo malo manjše na trebuhu. Ob rojstvu ga ni imela, prav tako se malo povečuje. Nam je rekla dr, da se ga opazuje do enega leta, drugače pa odstrani ali kaj?!V glavnem ni vedela kaj bi z njim in tudi ni nič drugega povedala. Če kaj zveš novega sporoči. LP




karamela -> RE: znamenje (3.8.2007 23:14:22)

Moj pikica se je rodila z znamenjem na ritki. Ni variante, da bi jo zamenjali, s kakšno drugo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pediatri so mi rekli, ali bo ostalo ali pa minilo. Pa očitno bo kar ostalo.




sonchica -> RE: znamenje (3.8.2007 23:25:13)

moj malček se je narodil z rdečim znamenjem na hrbtu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: znamenje (4.8.2007 7:14:47)

Povsem običajno znamenje, kaj pa naj reče P? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tudi naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ga ima, na ritki.




ribica. -> RE: znamenje (4.8.2007 9:03:56)

Naš ga ima na modih. Je pa živo rdeče že skoz, nekje 1-2 cm.




N _ B -> RE: znamenje (4.8.2007 13:59:55)

Pri nas ima od rojstva večje znamenje na ledvenem delu. Najprej je bilo videti kot potplutba, potem je bilo vse svetlejše. Pediatra sem vprašala ob prvem obisku v posvetovalnici in mi je razložil, da se bo znamenje do otrokovega 1 leta spreminjalo. Ko je bila stara 1 leto mi je dal napotnico za dermatologa. Po mnenju dermatologa, od takrat hodiva 1x letno na pregled (4 leta). Znamenje raste z njo. Je nepravilne oblike, svetlo s posameznimi pigmentnimi pikami in poraščeno. Zaenkrat je nenevarno. Glede na to, da pa je na delu, kjer pride pas hlač in izpostavljeno trenju je pod kontrolo. 

Na tvojem mestu bi pediatra prosila za napotnico, da boš mirna.




ada2 -> RE: znamenje (4.8.2007 14:26:50)

Naš Adam ima tako znamenje od pribl 4 tednov starosti. Najprej je bilo majhno, potem jezraslo na pribl. 1 cm obsega. Baje izgine do 7 leta starosti. Imel pa je nečak malo manjše znamenje v lasišu in je izginilo pri 5 letih. Pa od kolegice hčerka je tudi imela pod noskom, pa je tudi izginilo pri nekje 6 letih.




Naja30 -> RE: znamenje (4.8.2007 16:10:46)

Mislim, da to ni nič nenavadnega, tole znamenje, poznam nekaj ljudi, ki jih imajo. En kolega čez cel vrat, pa mu ga niso odstranili. Če izgine, tude ne bi vedela.
Sem pa šele zdaj vidla, moja mala je stara 8m, da ima na prsi pod bradavičko čisto bledo znamenje, enako kot njen ati na boku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ampak res iste oblike! Je to možno, da bi bilo podedovano, čeprav ga od rojstva do zdaj nisem opazila?




simona76 -> RE: znamenje (4.8.2007 21:21:14)

Hvala vam za vse informacije. A res gre pri vas tudi za tako živo rdeče znamenje...? ker rjava sem že videla. No, ste me malo pomirile. Jaz pač ne poznam nobenega otroka, ki bi ga imel. Pa tudi v družini ga nima nihče. Zgleda da je malo preskočilo rodove [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ta rdeča barva mi pač ne gre iz glave.
Vem pa, da se lahko pojavijo tudi kasneje. Je pa p rekla, da če je globje pod kožo, ima pač drugačno barvo (bolj modro)...
Nič, mi ga bomo opazovali, saj sem že kar letela pediatrinji, ko je dobila zraven par pikic, a ni nič hudega. Saj mi je celo povedala kako se mu reče, pa sem pozabila. Ni pa to navadno znamenje, ker tisto otroško, štorkljin ugriz, ima pa zadaj na vratu. Če bi zraslo za 1x ali več, potem je malo čudno in seveda če bi spremenilo strukturo oz. videz. Za skrbet. Pri treh mesecih je tako spet posvetovalnica in bomo videli kaj bo rekla, a ker zdaj nič ne raste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , verjetno ne bo nič hudega.
Hvala.





Olivija -> RE: znamenje (4.8.2007 21:29:22)

Naša mlajša ima tudi živo rdeče znamenje na vratu in je pediater rekel, da je to vozel kapilar in da naj bi izginilo tam do 6. leta.

Sicer nevem, če gre za isto stvar. Se mi pa zdi, da se ni nič spreminjalo, ima ga pa že od rojstva.




vampirka -> RE: znamenje (5.8.2007 10:58:50)

Laura ima tako znamenje na ritki in je pri 8.mesecih že pol manjše kot ob rojstvu. Ne morem verjeti, da vam pediatri ne znajo povedat kaj je to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... gre za znamenje, ki ni sestavljeno iz celic (zato se ga tudi ne odstrani - ker ne more postati "rakavo"), ampak iz počenih kapilaric (če se otrok podrgne in krvavi iz znamenja se ne ustrašite - krvavitev je pač bolj obilna zaradi količine krvnih žilic na majhni površini).

Taka znamenja po pravilu izginejo (prej ali slej). Ostane pa pigmentno znamenje v svetlo rjavi barvi.




simona76 -> RE: znamenje (5.8.2007 22:25:59)

Vampirka,
hvala.
Ne vem, mogoče pa nekateri pediatri ne vedo ali pa se jim ne ljubi povedat.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Čeprav prideš zaradi tega tja!




Stran: [1]