|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zob
3.8.2007 18:31:05   
ursi
Pozdravljene!

Doma imamo fantka, starega skoraj eno leto in pol. Še vedno imava težave z umivanjem zob, čeprav to redno počneva. Dere se, kot bi ga dajali iz kože. Uporabljam pa ščetko za na prst. mislim, da ga pri umivanju ni ne boli, saj pazim, da mu ne odrgnem dlesni ali kože. Kako pa vi svojim otročkom umivate zobe? Ali zraven uporabljate zobno pasto in če, katero? Hvala za kakršen koli nasvet, saj res nebi rada, da bi se mu umivanje zob preveč zamerilo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zob
3.8.2007 18:33:35   
Maleal
Pri nas ni problema,imamo normalno otroško zobno ščetko in zobno pasto od Welede,ki se kupi v DM-u in jo lahko dol poje.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2007 19:05:51   
hrabra miška
Tudi jaz nimam problemov z umivanjem zobkov mojemu 2 leti staremu sinčku. Uporabljava pa normalno otroško zobno ščetko in pasto za otoke ker se mu še zgodi da jo dol pogoltne. Sva pa imela nekaj joka od začetka.Najlažje boš mu pokazala,da si boš zraven njega tudi ti umivala zobe,njemu pa pusti naj se igra z krtačko nekaj časa sam,potem pa mu ti umiješ zobke. Ali pa mu kupi eno krtačko in naj jo ima samo za igrat,saj to je nekaj novega za njih in se bojijo.
Pa veliko sreče.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2007 19:15:43   
Jessy
Tudi mi smo imeli problem z umivanjem zob pri približno letu in pol starosti. Vsakič je jokala, pa se skušala splaziti iz naročja, tako da je tudi ati večkrat prisostvoval in jo držal, da smo vsaj malo poščetkali, zraven pa je vsa prešvicala od vsega "hudega".
Situacijo smo rešili s časom. Imava vsaka eno ščetko v roki (ona ta staro, jaz ta novo), gor dam čist malčk zobne paste za otroke, ki je brez fluora, ampak res samo toliko, da se vidi, da nekaj je, potem pa sem jo pustila, da si je sama malo poščetkala, ko pa sem prišla jaz na vrsto, sem pa pela pesmico "En mali slonček, se je pozibaval...". Ko ta pesmica ni več učinkovala, sem si zmišljevala sproti pesmice, ki niso imele ne konca ne kraja, vsebina je bila pa vedno v stilu belih zob. Ko nobena pesmica ni učinkovala, sva šli na pogovor, da podiva stran črvičke, pa da si vsi umivajo zobe in pri tem naštevala vse živali, ki jih pozna.
Lahko rečem, da je danes 70% bolje. Ko ima dober dan, jih umijem bolj natančno, če pa ima slab dan pa umivava vseeno, vendar bolj na hitrco.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2007 20:12:40   
ZARA
UMIVANJE in finte user posted image

lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2007 21:14:17   
žanai
Ojla!

Naša se je takole drla 2 meseca, probavala sem različne finte, da bi jo vmes s čim zamotila... počasi je ugotovila, da se bo zobke pač vedno pralo in se je navadila. Občasno pa se ji ne da in se malo pojoka zraven, predvsem ko je utrujena.
Uporabi domišljijo in ga med tem zamoti s pesmico, kako igačo, risanko, naša se je tudi čeasala vmes, pa mazala nogice s kremico, pa gledala v ogledalu, kako sem ji prala zobke, pa včasih je tudi ona prala zobe meni, gledala kakšno knjigico, včasih ji razlagam kaj vse bomo jutri delali in kam bomo šli...

Saj bo, ti samo vztrajaj, kar se mora se mora!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2007 21:22:07   
kofetek2010
naša pa je obsedenka s čiščenjem zob user posted image  

najprej si jih sama umiva (beri: pije vodo na ščetko), nato pa ji še jaz user posted image  

zanjo uporabljam pasto iz Sanolaborja, ki je brez klora in se lahko tud pogoltne

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2007 21:24:33   
kajalin*
Tud pr nas je vik in krik pa je stara že 2,5!Ko se kopa se igra in zamoti,js pa čoham zobe.Včasih je hudo sam ni milosti,črnih zob pa ne bo mela!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2007 22:30:41   
eya
Pri nas umivanje še kar gre, ni pa prav temeljito, ker se prej naveliča. Potem si pa še sam malo drgne. Uporabljamo pa zdaj pasto Nenedent, prej pa First teeth, obe sta brez fluora.

IZVIRNO SPOROČILO: hrabra miška

Uporabljava pa normalno otroško zobno ščetko in pasto za otoke ker se mu še zgodi da jo dol pogoltne.

Niso vse otroške take, da se jih lahko pogoltne, preveri, če vsebuje fluor-če ga, potem je ne sme pojesti.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.8.2007 8:09:29   
Gordana-3
pri nas se ta mala (1 leto) tud dere ko jesihar. včasih pusti, ko okusi zobno pasto. probali smo vse finte, ki so palile pri ta večji (3 leta), katera še spat noče it, če nima opranih zob in je od vsega začetka lepo držala odprta usta. ampak zobe je treba oprat, kljub dretju.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.8.2007 9:33:52   
frutka_
Naš mali je tudi fanatik na ščetkanje. Brez problema si jih pere večkrat na dan. Malo že pretiravauser posted image .
Je pa imel tudi eno fazo, ko je fintaril. Poskusi ga zamotit s čim. Recimo daj mu v roko kakšen lonček, naj vodo preliva ali pa kakšno staro ščetko naj se z njo igra. Najbrž bo kmalu pozabil kaj se dogaja. Potem pa bo spet kakšna nova fintauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.8.2007 11:32:05   
aljuška
Mi bomo imeli kmalu 4 leta, pa imamo še vedno težave s ščetkanjemuser posted image user posted image ..Saj vem, moja napaka..Pri zobozdravnici je bila že 3x ( kontrolni pregled ) in tam vse ok, pridna..doma pauser posted image , včasih ja zobke, včasih ne..Skušam vztrajati in ''težiti'', pomaga tudi očka, tako da vsaj za silo zobke spucamo..

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.8.2007 12:04:08   
Bonnie_RR
Na začetku si je Nik ful rad umival zobke, potem je prišlo pa obdobje, ko je bil več bolan in takrat se je to čez noč obrnilo. Na noben način ga nisem mogla prepričat, da naj odpre usta. Pa je probal še ati in njemu je čudežno pustil, da mu je lepo očistil vse zobke.user posted image In tako potem vsak dan. Ati ja, mami ne.user posted image
No, zdaj pa že tud meni pusti, s tem, da morava ščetko veliko v vodo pomakat, da še malo vode spije zraven...user posted image

Aja, ima pa navadno otroško ščetko, zobne paste pa še ne uporabljamo.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.8.2007 16:30:49   
ursi
Hvala punce za vse izkušnje in predloge!user posted image user posted image user posted image  Za začetek smo nabavli navadno zobno ščetko, bomo videli, če bo kaj boljše. Veliko lepih in zdravih zobkov vsem!!!!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

kobacanje
uršula83

Je vaš otrok kobacal?

Ja (pred 6 meseci) (17%)

Ja (med 6. in 8.) (33%)

Ja (med 8. in 10.) (21%)

Ja (po 10. mesecu) (10%)

Samo plazil (rit dol) (6%)

Ne (13%)

Število vseh glasov: 256

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!