Jessy -> RE: umivanje zob (3.8.2007 19:15:43)
|
Tudi mi smo imeli problem z umivanjem zob pri približno letu in pol starosti. Vsakič je jokala, pa se skušala splaziti iz naročja, tako da je tudi ati večkrat prisostvoval in jo držal, da smo vsaj malo poščetkali, zraven pa je vsa prešvicala od vsega "hudega". Situacijo smo rešili s časom. Imava vsaka eno ščetko v roki (ona ta staro, jaz ta novo), gor dam čist malčk zobne paste za otroke, ki je brez fluora, ampak res samo toliko, da se vidi, da nekaj je, potem pa sem jo pustila, da si je sama malo poščetkala, ko pa sem prišla jaz na vrsto, sem pa pela pesmico "En mali slonček, se je pozibaval...". Ko ta pesmica ni več učinkovala, sem si zmišljevala sproti pesmice, ki niso imele ne konca ne kraja, vsebina je bila pa vedno v stilu belih zob. Ko nobena pesmica ni učinkovala, sva šli na pogovor, da podiva stran črvičke, pa da si vsi umivajo zobe in pri tem naštevala vse živali, ki jih pozna. Lahko rečem, da je danes 70% bolje. Ko ima dober dan, jih umijem bolj natančno, če pa ima slab dan pa umivava vseeno, vendar bolj na hitrco.
|
|
|
|