|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dilema glede pokojnine
16.7.2007 14:14:50   
kodrana
hvala punce.

namreč šele včeraj mi je moj stric (od mame brat) odprl oči.. izvedel je, da si rihtam s svojim stanovanje. in je bil pošteno jezen, ker mi mama ne daje moje pokojnine in da tudi zapuščine po očetu ni več.. ker bi mi to zdaj zelo prav prišlo. res pa je, da se je večina ljudi za to, da so kaj imeli zelo veliko odrekalo in trudilo, tako da zakaj bi bilo meni kaj prizanešeno!?

danes se bom pogovorila doma s svojimi, pa vam potem sporočim.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
16.7.2007 14:15:12   
Naja31
Ta denar pripada tebi.
Midva z bratom sva tudi dobivala pokojnino po očetu, vsak svojo na svoj tekoči račun. Mami ni nikoli rekla, da bi ta denar njej pripadal. Ravno tako ni zahtevala denarja za stroške.
Kako pa to da jo ona dobiva na svoj račun?
Si bila ti mogoče še tok majhna ko ste urejali pokojnino, da svojega računa nna banki nisi imela?

Tvoja mami nima prav in to bosta morali sami urediti.
upam, da bo razumela.
Probaj na ZPIZ vprašati če lahko kaj sama urediš, saj si polnoletna in pokojnina je na tvoje ime.

res pa je, da se je večina ljudi za to, da so kaj imeli zelo veliko odrekalo in trudilo, tako da zakaj bi bilo meni kaj prizanešeno!?

Oprosti, ampak je bilo pa tebi prizanešeno če ti je oče umrl?!!!! Jaz sem dobila lepo dedišćino po starših, ampak za boga miloga, zato da imam jaz zdaj stanovanje sta moja mama in oče umrla ko sem bila stara 18 let  in nikoli mi ne bo nihče rekel, da sem zaradi tega na boljšem. Raje bi imela mamo in očeta živa.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 16.7.2007 14:16:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
16.7.2007 14:15:29   
lukec
saj sem sama dost stara da sluzim svoj denar

Ravno za to gre. Mama je tista, ki je dovolj stara, da si služi svoj denar. Otrok dobi pokojnino, ker hodi v šolo ozr. študira.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
16.7.2007 14:16:19   
kodrana
no, evo, pa še izdala sem se. nič zato. boste vsaj vedele, kdo sem user posted image . lep pozdrav.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.7.2007 14:17:22   
baguSka
mogoče pa bi tudi ti začela razmišljat drugače, če bi dobivala ta denar

mogoce... ne vem... ampak jaz razmisljam takole: dokler bi zivela pri moji mami, bi se itak temu denarju odrekla, ker bi me pac mami prezivljala... kasneje pa ga nebi zelela, ker bi ze sama zase poskrbela... in bi ga pac bolj privoscla njej... pac nebi bla vec soloobvezna... sicer pa to, da bi ga dobila ona, se ne pomeni da ga ne dobivam jaz... vsaj prej polnolestnostjo, ker konec koncev ima tudi mama z mano stroske, ne!? mi jih pac ona placuje... ce pa bi se kej njej ostalo, kar dvomim, bi bla pa tok bolj vesela zanjo... ce bi ji ta penzija omogocla, da si kupi nov avto, bi bla tud v tem primeru vesela zanjo... ampak to je mami in ne tvoja! ce bi mela tvojo mami, pa bi mogoce res reagirala drugace... ne vem..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
16.7.2007 14:17:53   
kodrana
bila sem stara skoraj 7 let, ko je oče umrl. sedaj sem skoraj 23.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
16.7.2007 14:19:01   
Naja31
Aha, potem je logično, da je mama to urejala.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.7.2007 14:19:35   
Anonimen
Moja pokojnina tudi hodi na mamicin račun. Pa ko je oče umrl sem mela 22 let. Kakor na začetku urediš pač. Lahko pa pozneje spremeniš.

Ni mi pa jasno kako je lahko vzela tvojo zapuščino. Resno. A je to sploh možno. To je v moji glavi kraja. In žal mi je zate da imaš tako mami. Si sploh ne morem predstavljat.

Pokojnina je za otroke, zapuščina je pa nedotakljiva dokler otrok ni polnoleten in potem sam razpolaga z njo. Tko da res mi ni nič jasnouser posted image

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
16.7.2007 14:22:05   
kodrana
mogoče pa sem sedaj egoistična. ne vem. tudi meni bi avto prav prišel. in rabila ga bom kmalu. pa mi ga nihče ne bo kupil.. tako, da.. po eni starni je res, da bi lahko mami sedaj pustila ta denar. samo jaz bi se drugo leto itak sam zato vpisala spet na faks, da bi koristla pokojnino. tako da v vsakem primeru mama zgubi sedaj pokojnino.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.7.2007 14:25:55   
Anonimen
Kdo pa tebi daje denar za šolske stvari, obleke, hrano, račune, knjige....?
Ker temu je namenjena družinska pokojnina! In ne avtu tvoje mame!
Za šolanje otrok, ne za preseravanje staršev!
In normalna mami ne bi nikoli raje sebi kupila avta, kot pa dala otroku za knjige za šolo.
Če ti pa vse to mami financira....pol je pa prav da ima penzijo. V nasprotnem primeru pa....

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
16.7.2007 14:27:09   
baguSka
samo jaz bi se drugo leto itak sam zato vpisala spet na faks, da bi koristla pokojnino

ja potem pa ji povej... da bos to nardila... in tud povej ji, da bojo od zdej naprej posiljali denar k tebi in ne vec k njej...

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.7.2007 14:27:20   
kodrana
moja mama je drugače v redu ženska. nič nimam proti njej. samo sedaj, ko nisem več odvisna od nje, bi bilo fer, da mi ta denar da. ali pa vsasj eno določeno vsoto.
kar se tiče zapuščine, se je hiša prodala od očeta in sva dobili z mamo vsaka pol.. ne vem, kdaj sta ga dvignila. se pa spomnim, da me je enkrat vprašala, če ga lahko. samo, kateri otrok bo pa rekel ne!? ni mi pa bilo prav. mislim, da sem bila stara 11let!?
lahko bi še cel dan diskutiral o tem.. ne vem več, kaj je prav in kaj ni..

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.7.2007 14:29:00   
Naja31
Ker temu je namenjena družinska pokojnina

To ni družinska pokojnina. To je pokojnina ko jo otrok dobi po pokojnem staršu dokler se šola oz. najkasneje do 26. leta starosti. Mami tu nima nič. Mami pripada vdovska pokojnina, če sama izpolnjuje pogoje za pokoj.

Ne reče, če bi tvoja mama bila tako revna, da bi s tem denarjem kupovala hrano. Ampak ona ima ta denar očitno za "zraven". Če bi bil fer bi ti morala dati avto user posted image

Upam, da uredite brez kreganja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.7.2007 14:31:10   
Naja31
kar se tiče zapuščine, se je hiša prodala od očeta in sva dobili z mamo vsaka pol.. ne vem, kdaj sta ga dvignila. se pa spomnim, da me je enkrat vprašala, če ga lahko. samo, kateri otrok bo pa rekel ne!? ni mi pa bilo prav. mislim, da sem bila stara 11let!?

Tega ona ne bi smela. Do 18. leta starosti otroka se dediščina"zamrzne", oz se mora za vsako prodajo ali spremembo zaprositi za dovoljenje CSD. Na žalost sta te res okrog prinesla za tvojo dediščino. Res žalostno.
In na kaj sta potem zapravila denar? Ker potem lahko to zahtevaš?

Saj verjamem, da je tvoja mam fajn ženska, samo v tem primeru pa res ni bila fer.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.7.2007 14:36:33   
kodrana
denarja nam je takrat zmanjkalo. saj moji polsestri sta tudi vse dvignila kar je imela na računu. do sedaj mi je bilo vse normalno. a vidim, da nekateri oz. večina razmišlja drugače. ne vem pa točno kdaj sta mi to vzela, vem celo da sem nekaj podpisala, samo je že dolgo nazaj. v zameno sta mi ponudila zgornji štuk hiše. kar pa ni nič uradno, pa še doma ne bom živela.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.7.2007 14:37:01   
Anonimen
Jaz mislim da nisi prav nič egoistična, prej je egoistična tvoja mama. Kaj pa se to pravi, da si ti brez avta, ona pa s tvojim denarjem odplačuje svoj avto in se s tem še hvali. In ti se pri temu še krivo počutišuser posted image . Ta denar se z nameno imenuje pokojnina po pokojnem stašu in ne pokojnina po možu/ženi. Ta denar je tvoj in samo tvoj, tudi dediščina je bila samo tvoja in lahko jo je sram da jo je porabila. S tem denarjem bi si ti lahko sedaj uredila stanovanje, kupila avto itd. ne pa da si je vse to tvoja mama privoščila. In to ne zate, ampak samo zase. In ob vsemu ima novega partnerja, kar pomeni dve plači v gospodinjstvo+tvoja pokojnina. Ti pa se po svoje znajdi kakor veš in znaš....

Zame je logično, da je tvoja mama s tem denarjem upravljala do tvoje polnoletnosti, s tem, da bi ta denar moral biti porabljen samo zate in niti cent za njen luksuz. Ta pokojnina tudi ni tako nizka, da bi ti njo še sploh kaj več stala kot znaša ta pokojnina.
Od tvoje polnoletnosti naprej pa bi MORALA uredit, da ta denar prihaja na tvoj račun in ti delaš z njim kar je tvoja volja. In starši te po zakonu morajo preživljati dokler se šolaš oz. do 26 leta. Torej ti pripada pokojnina in če ta ne znese za čez mesec te mora preživljati še mama. In niti slučajno obratno. Otroke si izmislijo starši in ne obratno. In za otroke je treba skrbeti.
No, če bi še živela doma in bi tvoji mami šlo res slabo, bi zame bilo normalno, da bi tudi jaz prispevala od tega denarja v gospodinjstvo. Definitivno pa nebi plačevala mami avto, medtem ko ga sama nebi imelauser posted image .

Ti kar brez slabe vesti zavij na SPIZ in uredi, da TVOJ denar prihaja tudi na TVOJ račun. Brez slabe vesti.

Jaz sem tudi prejemala preživnino od očeta, pa jo je moja mama dobivala do mojega 18 leta, nato pa sama uredila da jo dobivam direktno jaz. S tem, da mi je ta denar od prvega dneva SŠ nakazovala sama, ker pred tem denarja nisem mogla dobivat direktno jaz in sem z njim naredila kar je bila meni volja, zraven tega pa mi je že sama nakazala isto vsoto. In sem se morala že v ŠS naučit prebiti skozi mesec. In ji ni nikoli prišlo na misel od tega denarja en cent vzet.

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
16.7.2007 15:02:10   
kodrana
hvala srček.

zanima me, če si prijavim svoje gospodinjstvo, vseeno dobivam pokojnino?
če se poročim, pa več ne, a ne?

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.7.2007 15:09:25   
Anonimen
Nisem 100%, vem samo da ti pripada dokler vsak september oz. oktober predložiš potrdilo o šolanju, vendar najkasneje do 26 leta. Ti še kar to polno izkoristi do 26 leta in se takrat poroči. Če imaš v temu času otroka mislim da ti še vedno pripada. Če pa se poročiš pa ne več, ker je v takem primeru dolžan tvoj mož da te preživlja, seveda če se ti sama ne moreš.
Najboljše pa da to vprašanje okoli zakonov nasloviš na finančne dileme starševstva.

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
16.7.2007 16:52:08   
Anonimen
Če se poročiš ti več ne pripada. Če imaš otroka izbiraš med pokojnino in med porodniško za nezaposlene(nadomestilom). Obojega ne moreš imet. Če imaš otroka lahko penzijo podaljšaš za eno leto, torej jo lahko dobivaš do 27ega leta. Če imaš svoje gospodinjstvo še dobivaš penzijo in lahko zaprosiš za štipendijo. Se bodo upoštevali samo tvoji dohodki, torej penzija. Če imaš svoje gospodinjstvo ti lahko tudi otroške dodatke nakazujejo na tvoj račun. Torej se ti izplača imeti svoje gospodinjstvouser posted image .

Čimprej uredi, pa veliko sreče pri pogovoru z mamo. Upam da te bo razumela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
16.7.2007 17:31:02   
kodrana
sva se z mamao že pogovorili.
v vsem se je strinajla. kar en morem verjeti.
povedala sem ji, da želim naslednje šolsko leto dobivati pokojnino, do takrat naj še ona dobiva. torej še 2 meseca.
njej so letos varstveni dodatek ukinili. prošnja se pa dajevsaki dve leti. a to potem, ko bom šla na zpiz lahko tudi uredim? kajti jaz bi ga verjetno dobila. se lahko da izredna prošnja?
hvala vsem za vaše odgovore.
septembra bom vse uredila.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
17.7.2007 9:51:14   
piščanc
jaz še vedno mislim, da bi bilo fer in tudi nujno od mame, da bi pustila zapuščino in denar od pokojnine na miru, na posebnem računu in ko bi bila kodrana dovolj stara bi ta denar lahko koristila. sedaj bi imela lahko za svoje lastno stanovanje. časi so se spremenili in za otroke moramo poskrbeti že vnaprej. če daješ samo minimalni otroški dodatek na varčevalni račun se do 18 leta nabere za en avto. in potem otroku omogočiš lep začetek svojega življenja

tistemu delu hiše se pa nikar ne odpovej, ti bo še prav prišlo. pa kaj uradnega napišite. kasneje se boš glede tega še s polsestro kregala in če nimaš papirjev bo težko. misli tudi ti na svoje bodoče otroke.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
17.7.2007 19:30:28   
kodrana
z mamo sva ok. ni nobenega krega, nobenih zamer.
kar se tiče  sedanje hiše, smo se vsi štirje zmenili, da ko se gre vsa zemlja prepisovat, namreč zemlja je pisana še na st. mamo; se bo hiša delila na pol-pol -od sestre, pol moja.. onadva -mama in očim, pa imata pravico živet notri do smrti. to se mi zdi dovolj fer. po drugi strani mi je pa vseeno. vem, da sem njuna tako, kot je njuna polsestra. pogovor vse razreši.
želim vam vsem lep večer. in hvala za vaše odgovore. lp

sanje so se uresničile..

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 47
18.7.2007 11:53:09   
jagoda77
anonimna: denar pripada tebi in ne mami, ker si polnoletna in to bi lahko ZPIS tud sam od sebe kaj ukrepal... aja sej res, kje pa bi oni kaj sami od sebe naredil.
Poklič na ZPIS in prašaj, kaj moraš storit, da dobiš pokojnino na svoj račun, po moje boš morala samo kopijo kartice poslat in ti bodo prenakazali pokojnino...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?