|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema glede pokojnine
16.7.2007 13:02:12   
Anonimen
lep pozdrav.

že vrsto let dobivam pokojnino po očetu, ki je umrl. moja mama še vedno dobiva za mene pokojnino, kar pa me začenja že motit.. namreč sama bom zakjučila študij, bi pa se še vpisala eno leto za status in bi koriščala še pokojnino. ker bi v tem času rada tudi zanosila. živim pa že pri fantu. mama pa si z mojo pokojnino izplačuje še eno leto avto. kaj menite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema glede pokojnine
16.7.2007 13:06:05   
baguSka
Hmm... jaz bi kar njo vprasala kako je s tem in kaj misli!? In zakaj tega denarja ne daje tebi. Po zakonu pac pripada tebi, ni pa glih nujno, da ta denar pokasiras ti. Ne vem kako ste bli zmenjeni. A se nic ne pogovarjate doma??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2007 13:06:59   
Anonimen
Tudi jaz dobivam pokojnino po očetu oz. jo dobi mami in jo pol nakaže meni. Mislim pa da se lahko dogovoriš da jo nakazujejo direkt k tebi. Pokliči in vprašaj. Pa fajn bi bilo da si prijaviš svoje gospodinjstvo. Potem če boš noseča lahko dobiš še štipendijo, ko rodiš.

V bistvu ne razumem kako mami dobiva zate penzijo? V bistvu hodi na tvoje ime, samo na njen račun. No vsaj pri nas je tako. Pa v dohodnino gre tudi tebi. A tvojo penzijo pa kar mami obdrži ali kakouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2007 13:13:09   
Anonimen
No s polnoletnostjo napišeš na SPIZ (Oddelek za nakazovanje pokojnin)  samo dopis, da želiš, da se pokojnina od tega in tega dne dalje nakazuje na tvoj račun in na tvoje ime, in seveda posreduješ številko osebnega računa + kopijo bančne kartice + kopijo osebnega dokumenta... Ja, kako pa bosta to uredili z mamo je pa čisto vajina domena...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2007 13:13:46   
tinčica
moj brat dobiva pokojnino po mami in jo dobi na svoj račun in je na njegovo ime že od vsega začetka.
mislim da je tko prav, od začetka, ko sem jaz skrbela še za vse sem imela kartico jaz, ko pa je šel v srednjo šolo jo je dobil on in dela s tem denarjem kar če oz. ima za svoje potrebe.
ni lepo od mame da si plačuje kredit s tem denarjem pravično je da imaš denar ti njej pa odšteješ za stroške če živiš pri njej.

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2007 13:13:55   
Anonimen
hvala za odgovore. mene ni veliko doma, ker živim pri fantu. težko mi je po eni strani načet to temo, ker mama skos jamra glede denarja. čeprav ji nič ne manjka.
sedaj pa mislim, da sem dovolj stara, da lahko jaz koristim ta denar.
zvečer grem domov, kjer se bomo o tem pogovorili.
vseeno me pa zanima, kako je pri vas.
ja, hodi na njej račun, tako da ga ona porabi. ne vem zakaj se ta denar avtomatsko, ko si polnoleten ne nakazuje na moj, tvoj račun!?
moji mami se zdi samoumevno, da ona dobi ta denar. ne vem kako naj ji razložim, da je ta denar v bistu moj!?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2007 13:16:54   
baguSka
moji mami se zdi samoumevno, da ona dobi ta denar. ne vem kako naj ji razložim, da je ta denar v bistu moj!?

Jah to je tko zlo relativno... kakor pri komu. Kot sem rekla, uradno ze je tko. Ce bi blo pri meni tako, bi definitvno pustila denar moji mami, saj sem sama dost stara da sluzim svoj denar. Je pa vse odvisno od tega, kako ste doma zmenjeni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2007 13:20:20   
srki
Stvar dogovora, se pa strinjam z BaguSko

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2007 13:22:13   
Anonimen
baguSka tudi sama sem do sedaj mislila, da je tako najbolje. sedaj pa si bova s svojim rihtala stanovanje, jaz nimam avta.. nič, da bi lahko šla kaj delat prek študenta. štipendije ne bo..
sicer pa sem dobila po očetu tudi večjo vsoto denarja in ker sta mama in očim rabila denar, sta to vsoto tudi dvignila že pred leti. moja naloga ni, da jaz svoje starše živim.. jaz sem od njih neodvisna, tako da je čas da posetaneta tudi onedva od mene..
vsak pa razmišla po svoje, je že res.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
16.7.2007 13:24:06   
Anonimen
Moja mami tega denarja niti približno nebi vzela. Nikoli. Pa ji rečem naj kkšno obdrži, pa noče. Ni šans. ko pa jo jst in sestra ne bovi več dobivali, pa jo bo ona vzela, ker je višja od njene. Mislim pa da ta pogovor ne bo glih prijeten, ker če tvoja mami misli da je to za njo denar...ne vem no. Jaz mamici puščam otroške dodatke...pa še za to sva se mogle skregat. Mi jih je hotla nakazovat. Ne živim pa doma že 5 let tko da....
Z mano mami nima nobenega stroška. Se pa preživljam sama, delam že skoz prek študenta, sam ta penzija mi pa tud prou pride, da si malco pa prevoz pokrijem. Če bi bila noseča pa sploh.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.7.2007 13:26:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sicer pa sem dobila po očetu tudi večjo vsoto denarja in ker sta mama in očim rabila denar, sta to vsoto tudi dvignila že pred leti.

Kako je pa to možnouser posted image , saj je bila tvoja zapuščina to!

Ok men je to bolano, resuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.7.2007 13:26:43   
tinčica
mislim da dokler ne hodi v srednjo šolo je lahka od nje denar, potem pa mislim da je od nje sploh pa pri polnoletnosti.
anonimna tudi če ti ne dovoli imeti tega denarja greš do ZPIZ-a in ti avtomatsko pretvorijo na tvoj račun saj imaš pokojnino po očetu ti ne pa mama, itak če se ti ne bi šolala avtomatsko ukinejo penzijo.

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.7.2007 13:26:46   
Anonimen
Jah, jaz se pa s tem ne strinjam... Zakaj pa da bi dala mami ves denar?user posted image  Ne rečem, do polnoletnosti, ampak potem pa ne vidim nobenega razloga... se pa strinjam, da je potrebna tudi s strani upravičenca do pokojnine neka večja odgovornost glede skupnih stroškov (ogrevanje, pranje, hrana) in dogovor. Saj te "penzije" niso tako majhne in se da z racionalno razporeditvijo kar nekaj prihranit za otroka, ko gre na svoje. Saj ne reče, da gre za bogastvo, ampak če ga mama samo troši, potem otrok od tega definitivno ne bo imel veliko... Moževa sestra je pred kratkim dopolnina 18 let, do takrat je pokojnina prihajala na možev račun, 1/3 je dal vedno svoji mami za stroške, ostalo pa je ostajalo na računu in sedaj je naredila izpit za avto in si bo lahko kupila avto ali pakaj drugega...no pa denar se sedaj tudi nakazuje neposredno na njen račun, s tem, da bo morala tudi 1/3 še vedno prispevati v skupni stroškovni fond.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.7.2007 13:29:54   
Anonimen
Če živiš za sebe, če ti mama ne kuha in ne pere nevem zakaj bi ona imela to pokojnino, če pripada tebi.
če ti pa kuha in pere itd.... ji nekaj moraš dati od tega denarja.
Čist enostavno.
Samo dogovoriti se morata.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
16.7.2007 13:29:59   
Anonimen
Če živiš doma logično da daš del pokojnine za stroške. Če pa nisi doma.....user posted image

Kaj mam jst čudovito mamiuser posted image

In pokojnine niso tako visoke. Čist odvisno koliko otrok je, koliko časa je umrli delal, kaj je delal....
V glavnem, od tega ni še nihče obogatel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
16.7.2007 13:34:53   
srki
Glede na to, da si urejaš življenje, bi bilo pa res fer, da ti sedaj to pokojnino dobiš.

Mah, jaz bi imela slabo vest, če bi svojemu otroku (bog ne daj), jemala pokojnino, ki bi jo dobival po očetu.

Upam, da se bosta z mamo pogovorili!

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.7.2007 13:36:33   
Anonimen
No saj nisem mislila, da bi obogatel in če je otrok samo eden pol je čist OK, če pa treba deliti na 2 ali 3 pol je pa že bolj "bogo" vse skupaj... ampak če je samo eden prejemnik in dobiva minimalno pokojnino in če nima drugih dohodkov še varstveni dodatek pa le ni tako slabo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
16.7.2007 13:41:13   
Anonimen
moja pokojnina je čist minimalna.. nekje bivših 40.000sit.. dobiva pa še otroški dodatek zame in za polsestro. kar bi si želela je samo pokojnina.
tudi če se jaz ne vpišem drugo leto naprej na faks, ona pokojnine ne bo več dobivala. tako da res mislim, da je čas da dobim pokojnino jaz.
hvala vam za vse odgovore. danes mislim to razčistit, pa vam sporočim, kaj pa kako. lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.7.2007 13:46:59   
Anonimen
Kolikor vem, je najnižja pokojnina okoli bivših 68.000 SIT in še nekaj, in če nimaš drugih dohodkov  (štipendija) in je katastrski dohodek (če imaš kaj po dedovanju)  minimalen si upravičena še do varstvenega dodatka...Pozanimaj se na ZPIZU.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
16.7.2007 13:48:13   
lukec
Po mojem je pokojnina namenjena tebi, ker se še šolaš in sploh, ker ne živiš doma. Mama ima najbrž svoje dohodke, sicer bi bila upravičena do vdovske pokojnine, ki pa bi bila njena.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.7.2007 13:49:04   
baguSka
Poglej anonimna... sej te razumem, da bi ti ta denar prisel prav. Ampak kaj pa ce te penzije sploh nebi blo?? Jaz recimo je ne dobivam. Pa prav tako nisem od oceta nikoli nic dobila. Zivela sem pac pod njuno straho dokler sem lahko, potem pa sem sama zacela delat in si sama zacela kupovat stvari in si sama vse placevat. Nikoli nisem cutila, da bi mi mogla starsa kakrkoli dajat... Nikoli nisem dobivala nobene zepnine, cunje sem od sorodnikov dobivala, za jest smo pa meli. :) In nisem edina! Pomoje je kar precej takih, ki en dobivajo nic in si sami opremljajo stanovanje in si kupujejo kruh.
Nic ne recem. Kot si bos sama postlala. Ce imas obcutek, da ti mama ta denar dolguje, potem ji to povej. Dobis ga pa itak lahko tako, kot ti je ze ena napisala. Da pac posljes svoje podatke in zacnejo denar nakazovati direktno k tebi.
Nic nimam proti tebi, ker te itak sploh ne poznam. Jaz ti samo povem svoje skromno mnenje in kaj bi jaz naredila. Nic drugega. Naredi pac tako, da bos ti imela mirno vest.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.7.2007 13:58:48   
Anonimen
baguSka vsak ima svoje mnenje, je res. mogoče pa bi tudi ti začela razmišljat drugače, če bi dobivala ta denar. tudi meni moj oče ni nikoli nič dal.. tako mi vsaj nekaj da.. je pa res, da je v vsaki družini drugače.. moja mami ni revna, se lepo oblači in je nasploh rada "in". je res, da če nimaš pač nimaš. če pa imaš, pa izkoristiš. do sedaj sem tudi sama poskrbela zase, in ne rečem da bom umrla od lakote, če tega denarja ne bom imela.. ni mi pa všeč, da se mami okrog hvali, da ima mojo pokojnino, da si odplačuje dolg za avto.. spoštujem tvoje mnenje.. saj zato sem načela temo, da vidim različne odzive..

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.7.2007 14:01:24   
lukec
Ampak ta denar je in pripada njej! Zakaj bi se mu odrekla? Mama ima očitno lastne dohodke, se ti zdi prav, da na tak način odplačuje avto. To je sicer moje skromno mnenje, ampak to od mame pač ni pošteno.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.7.2007 14:05:08   
piščanc
ta pokojnina je namenjena otroku, ki se šola, da lahko laže hodi v šolo in mu ni treba skrbeti za denar. mama lahko sama hodi v službo

ni namenjena tvoji mami, še posebej, če te ne živi. in grdo od tvoje mame, da te tako izkorišča. ves ta denar bi ti prišel zelo prav, če bi bila tvoja mami bolj poštena in bi ti vso pokojnino in zapuščino dala na poseben račun, sedaj pa bi jo ti lahko koristila.

tudi otroški dodatek je namenjen za otroke in ne za starše.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.7.2007 14:05:36   
Anonimen
poleg tega, če sem prav razbrala je njena mama še enkrat poročena, kar pomeni, da je tudi še en dohodek pri hiši...

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?