|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merjenje bt
10.7.2007 9:25:03   
nInAzWeRiNa
tiste ki si merite bt a mi poveste kok je pri vas pov.tem. med ovulacijo? hvala        
lp

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: merjenje bt
10.7.2007 9:32:56   
Katja 271
Moja temperatura je pred O 36,3 ali 36,4. Ko je O, pa skoči na 36,7 ali 36,8

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.7.2007 9:53:21   
janney
Ojla!

Glede na to da si ti odprla to temo tudi mene nekaj zanima:

Moja temperatura je bila sledeča:
10. dan 36.5
11. dan 36.7
12. dan 36.6
13. dan 36.5
14. dan 36.4
15. dan 36.2
16. dan 36.1
17. dan 36.6
18. dan 36.5
19. dan 36.5
20. dan 36.5
21. dan 37.0
22. dan 36.7
23. dan 36.8

Kdaj je bila zdaj ovulacija:
Ali 16 dan, ko naj bi bil značilen tudi nenadni padec in nato povišanje za 0.5,
Ali 19-20 dan, ker je 21 dan temperatura 37.
Cikluse imam od 28-30dni! Ali je 19-20dan ovulacija prepozna?

Hvala za odgovore!

papa Janney

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.7.2007 10:02:07   
nInAzWeRiNa
jst si drugače ne merim ampak zdej mam že tri dni 37.2 zato me zanima da vidim kako je pri vas,tiste ta noseče a ni tko da bt če zanosiš ostane povišan? user posted image mi zamuja že tam nekje 5 dni test negativen...ne vem več kaj naj mislm sam še čakam
lp

*najin sonček Teja*

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.7.2007 10:12:36   
Katja 271
janney, po moje si mela O na 21. dan. Mislim da ni tako zelo preprozna, glede na tvoj ciklus. Ta lutealna faza naj bi bila dolga 10 do 14 dni.

nInAzWeRiNa ja, BT ostane povečan, če si noseča in pade preden naj bi dobila M. Samo meni se zdi ta tvoja temp. kar visoka - čez 37. Da nisi kej zbolela.user posted image  Ja, seveda pa upam da si fasala tisto nosečniško virozo user posted image

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2007 10:35:40   
nInAzWeRiNa
nisem bolna, zato je pa vse skup čudno...hvala za odgovor Katja271
lp

*najin sonček Teja*

Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2007 17:10:29   
bela vrtnica
janney meni se zdi, da si imela O 16 dan. Ponavadi je O dan pred povišanjem, če sem pravilno zasedila na forumih. Pomembno je da si meriš BT ob istem času. Sama sem pri sebi opazila, da če samo pol ure kasneje merim BT zna biti razlika, tako da je dobro, da si zapisuješ čas in seveda druge stvari (če spiješ kaj alkohola, če ne spiš vsaj 6 ur....).

LP

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.7.2007 21:09:46   
tejčica30
Janney, mislim da je tvoja O bila na 16 dan, tako lepa krivulja je kot v knjigi, he, he. Tam od 12 dneva lepo pada dol do 36,1 potem pa hop gor za 0,5 stopinje.
Morda pa sklepam po tem, ker imam tudi jaz 28-30 dnevni ciklus, ovulacijo pa ponavadi med 14 in 16 dnevom, na njo me opozori špikanje v enem od jajčnikov, tako da imam merjenje temperature samo za zraven, predvsem pa zato da vem kdaj bo user posted image

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2007 22:18:08   
*BellaLuna*
Rekla bi, da si imela O 16. dan. Sicer pa je na podlagi enega samega ciklusa težko sklepat. Če si si že več mesecev merila temperaturo, potem že veš, kakšno imaš približno T pred O in kakšno po njej. Ampak glede na dolžino ciklusa bi O definitivno morala biti nekje do 20. dne. Pa opazuj še sluz (tam okoli ovulacije je prozorna in vlecljiva, nato pa zelo hitro rata kremasta (kot jogurt). 

(odgovor članu tejčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2007 23:57:42   
kitka1
Janney, vse, kar so napisale ostale, je res. Je pa treba vedeti nekaj stvari, preden si jo začneš meriti. Zelo dobro je pred časom to napisala UPICA. Upam, da ne bo huda, ker jo citiram:

"Višina temperature ni pomembna, ker se že razlikuje po tem, kje jo meriš. Najnižja je pod pazduho, nato je višja pod jezikom, v vagini še višja in v ritki najvišja. Najnatančnejše merjenje je merjenje v ritki. Termometra med ciklusom merjenja ne smeš menjavati (ne krajev meritve in ne termometrov). Spremljati je potrebno preskok iz nižjega nivoja v višji. Čim večja je razlika, tem bolje tvoje telo reagira na spremembo hormonov (progesteron naraste in prevlada nad ostalimi hormoni) v telesu. Naraščanje progesterona v drugem delu ciklusa (in s tem povečevanje temperature) je znak, da je prišlo do ovulacije. Progesteron začne rasti posledično, ker je prišlo do ovulacije. Torej je prišlo do ovulacije pred naraščanjem temperature. Zato s to metodo bolj posledično lahko ugotavljamo ovulacijo (torej vemo, kdaj je bila, ne moremo pa vedeti kdaj bo, razen redkih izjem, ki jim temperatura, preden začne naraščati, še dodatno pade in s tem nakaže ovulacijo).Če se temperatura obdrži na višjem nivoju več kot 20 dni, lahko govorimo o nosečnosti, sicer pa pade na nižji nivo cca. 10-13 dan po zvišanju in naslednji dan ponavadi že dobiš to tečko . Tista, ki ima manjši porast temperature od 0,4 stopinj celzija, je vzrok lahko dvojni, ali da pri njej porast progesterona ne povzroči porasta temperature (temperatura ne reagira tako močno na porast progesterona, kot bi pričakovali), ali pa dejansko progesteron ne doseže potrebnega nivoja oziroma ga drugi hormoni prekosijo in posledično lahko sklepamo, da tudi do ovulacije ni prišlo.
Bazalna (osnovna) temperatura se imenuje ravno zaradi tega, ker se meri zjutraj ko še nič ne narediš. Nihaj, ki ga je potrebno zaznati je res lahko bi rekli neznaten, saj niti za stopinjo ne gre, zato je pomembno, da je čimmanj vplivov, ki bi lahko povzročili spremembo telesne temperature."

Jaz bi rekla, da tvoje temperature ne nakazujejo tipičnega dviga po ovulaciji, ker si že prej imela podobne temperature. Najprej res poskrbi, da si jo boš merila vsak dan ob istem času in preden vstaneš iz postelje. Šele po nekaj mesecih boš lahko bolj z gotovostjo ugotavljala dan ovulacije iz temperatur. Pri meni npr. do ovulacije niha okoli 36,2, tik pred ovulacijo pade še nižje, po ovulaciji pa v dveh dneh naraste do 36,7 ali 8 in ostane visoka do prvega dneva menstruacije, nato v dveh dneh zopet pade do 36,2. Seveda ni vsak mesec vse idealno, nek vzorec pa se da dobiti. Bistven je torej dvig temperature po ovulaciji za približno pol stopinje (pri nekaterih več, pri drugih tudi manj), zaradi česar je res potrebno imeti natančen termometer.

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2007 0:08:38   
kitka1
Ninazwerina, če ti je test pokazal negativno, si lahko še vedno v luteinski fazi (po ovulaciji in pred menstruacijo) in je temperatura zato visoka. Lahko si imela ta mesec nekaj dni kasneje ovulacijo. Kar pa hkrati pomeni, da je možno tudi, da si noseča, pa še nimaš dovolj hCG-ja (nosečniškega hormona) v krvi. Jaz bi ponovila test čez par dni.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2007 7:40:04   
janney
Dobro jutro punce spet jaz!

Res so to moji začetki pri merjenju BT tako, da bom dejansko ugotavljala kdaj je ovulacija šele po nekaj mesecih merjenja, se pa resnično strogo držim pravil merjenja BT (isti termometer, zjutraj preden vstanem ali se pretegnem, vedno na istem kraju).

Me pa zanima še nakaj: ali je ovulacija 13-24ur pred povišanjem, ali je ta razmak lahko večji in kaj pomeni pri meni preskok iz 36.5 na 37.0?

Hvala punce res ste superca!

lp

Janney

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2007 17:33:22   
kitka1
Pri tebi sta dva preskoka za 0,5 - prvi je že iz 16. na 17. dan, tako da je res verjetno težko karkoli sklepati iz teh temperatur. Lahko, da se tvoje telo npr. bori proti kakšnemu virusu, pa ti je malenkostno narasla temperatura...

Povsod sem zasledila le, da temperatura po ovulaciji naraste, ne pa, v kolikem času. Pri meni naraste za približno pol stopinje (včasih tudi manj) in to postopoma v dveh do treh dneh. Po moje je to pri vsaki malo drugače.

Res pa moraš počakati vsaj še kakšen mesec ali dva, da bo vzorec bolj jasen. Vem, da se vleče. Jaz imam občutek, da si BBT merim že celo večnost, si jo pa šele 4 mesece :)

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2007 19:48:12   
Katja 271
http://www.fertilityfriend.com/cg/index.php

Hello vsem, ki se ubadate z BT.
Zgoraj sem pripopala en  primer grafka, ki si ga lahko vsaka zase riše preko te strani (priporočam, ker lahko zraven poleg BT vpisujete še ostale spremembe). S tem lahko podkrepim svoje mnenje, da je bila pri tebi janney O na 21. dan, čeprav ti je že na 16. dan temperatura poskočila isto za 0,5 stopinje. Razlika je samo ta, da ti je po 21. dnevu ostala višja, kot po 16. dnevu (pri tebi je padla na 36.5). Najboljši odgovor bi dobila, če bi imela podatek kaj se je dogajalo s tvojo sluzjo, ki je pred ovulacijo vlečljiva (približno kot jajčni beljak). Ta sluz je meni še najboljši pokazatelj, saj kaže dneve pred O, pri BT je pa tako, da takrat ko naraste, je O že mimo.
Tako sem se jst podučila preko te fertilityfriend strani. Če se prijaviš (brezplačno) ti pošljejo na mail še 20 poučnih lekcij, kako opazovati svoje telo in na katere spremembice biti pozorna. Potem ti pa  program sam riše grafe, računa O, M, statistike. Men se res dopade. Mi je prišlo že čist v navado, da si zjutraj pač zmerim T, grem v službo, prižgem računalnik in najprej vpišem podatke (vzame 1 min časa) in potem začnem delat. Čisti jutranji ritual, kot pranje zob :)
Opam da sem še kej pomagala. Pa srečno punce!

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.7.2007 22:40:51   
kitka1
Katja, res je super FertilityFriend. Jaz ga uporabljam že pol leta, pa še podatke za nazaj sem vpisala. Je pa res, da ti po treh mesecih ukinejo VIP, ki ti iz tvojih prejšnjih podatkov napoveduje O in M, pa plodne dneve... Pa nič zato, kar ostane, je čisto dovolj. Res si je dobro prebrati vse lekcije (lahko se naročiš in ti jih pošiljajo na mail). Sproti ti ponuja tudi teme, ki se navezujejo na tvojo specifiko. Npr. pri meni se vedno pojavi "plodna" sluz tudi tik pred mensturacijo. In glej ga zlomka, že mi ponudijo nekaj informacij o tem...

Ta stran se mi zdi v vseh pogledih na zelo strokovnem nivoju, napisano je pa vse tako, da ni problema razumeti tudi, če si prešprical vse ure biologije - tema človek.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Kje spi vaš dojenček?
Sadrika

Ali spi vaš dojenček (oz.je spal) v vaši spalnici ali v svoji sobici?

Spi v svoji sobici (20%)

Spi zraven naju v spalnici v svoji posteljici (57%)

Jaz spim v njegovi sobici na dodatnem ležišču (1%)

Spi v najini spalnici zraven naju v postelji (18%)

Spi zraven naju, ker še nima svoje sobice (2%)

Spi zraven naju v postelji, ker nima svoje posteljice (2%)

Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!