Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Izpuščaji v obliki gobic 24.6.2007 15:47:31
|
|
|
|
Darči76
|
Pozdravljene! Naš 16-mesečnik zdaj že tri dni zapovrstjo dobi vedno popoldan izpuščaje v obliki gobic. Najprej se pojavijo na enem licu, potem pa se preselijo na drugo mesto obraza s tem, da na prvotnem mestu popolnoma izginejo. Izpuščaji so podobni, kot če se opečemo s koprivo - gobaste oblike. V petek so bili samo na obrazu, včeraj je imel nekaj malega tudi po ramenih in na nogah, danes zaenkrat še samo na obrazu.... A ima katera izkušnje s tem? Kaj bi lahko bil razlog? Včeraj smo šli k dežurnemu, pa je rekel, da to ni nič drugega kot piki insektov: komarji, pajki, mišice itd. Ampak pri nas doma nimamo ravno gojišče mrčesa, zato se mi zdi malo čudno.....sem pa šla gledat v zdravsrtveni vodnik, kjer piše, da po ugizu klopa l ahko pride do nerazložljivih kožnih izpuščajev kot znak borilioze - pred kakim mesecem je res imel klopa, ampak nobenih znakov okožbu. Zdravnica je tudi rekla, da naj smo pozorni na kolobarje na mestu pika - to je bilo stegno --> zdaj pa izpuščaji na licu! A bi lahko bilo povezano? Prosim za info, ker me res skrbi in ne vem, če bi šla zopet k dežernemu....... Hvala, Darči
|
|
RE: Izpuščaji v obliki gobic 24.6.2007 17:03:12
|
|
|
|
urška
|
sicer ne vem za te izpuščaje, ampak kolikor mi je znano se lahko kolobarji (tisti, ki nastanejo ob piku okuženega klopa) pojavijo kjerkoli in ne samo okoli pika.
|
|
|
|
RE: Izpuščaji v obliki gobic 24.6.2007 17:23:35
|
|
|
|
duhica
|
Kaj pa kakšna alergija? Jaz sem dobila take gobice (sicer po nogah in trebuhu) zaradi alergije na neko škropivo s katerim so bila škropljena jabolka, ki smo jih kupili. Upam, da ugotovite, kaj je krivo!
|
|
|
|
RE: Izpuščaji v obliki gobic 24.6.2007 21:10:26
|
|
|
|
rainbow
|
Upam, da res ni od klopa, to morate najprej izključit. kaj pa če je peta bolezen?? moja starejša je tudi imela take fleke, ampak po celem telesu, ne samo po obrazu. Sem mislila, da ima alergijo na kako hrano, pa ni šlo nazaj in sem potem šla k zdravniku. je rekel, da včasih starši niti ne opazijo teh flekov, ampak da se vidijo pri kopanju, torej izstopijo takrat. Tak da probaj, boš videla, če je toto. Ni pa nevarna, in nič, tudi zdravila ni. Možno pa je tudi, da je kaka lokalna alergija na kako kremo, morda za sončenje, če so samo na obrazu. druga mi ne pade na pamet.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?