|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mlečni izdelki
21.6.2007 7:59:24   
Strawberrie Cherrie
Kdaj ste začele uvajati mlečne izdelke kot so skuta, jogurt ? -> To vem, da morajo biti polnomastni. Sem pa opazila na kašicah, da je po 6m tega že veliko not, pa me zanima...

Pa še nekaj -> kako so to prenesli otroci ki so imeli močne krčke, če je mamica pila kravje mleko?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.6.2007 13:11:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mlečni izdelki
21.6.2007 13:30:01   
emaa
Mi že jemo skute, predvsem je fajn navadna skuta za mešat s sadjem ali jogurt. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2007 13:50:46   
Mehičanka
Jogurt (navaden) sem ji ponudila pri cca. 7 mesecih in ji je bil zelo všeč. Skute ni marala in je še danes ne je, po kisli smetani pa je bruhala. Čez kakšen mesec, t.j. pri cca. 8 mesecih pa je začela bruhat še po navadnem jogurtu. Teh izdelkov ji potem nisem ponujala vsaj ene 3 mesece.

Še zdaj ji gre jogurt bolj težko dol, sirni namaz tudi, kisla in sladka smetana samo v omakah ali krompirju, skute pa sploh ne je. Pa sadnih jogurtov tudi ne. Verjetno ji mlečni izdelki ne odgovarjajo. Tudi ko sem polno dojila, 6 mesecev sploh nisem jedla mlečnih izdelkov (z izjemo sira tu in tam), ker je imela grozne krče.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2007 14:14:35   
skuštrana
Pri cca 10 mesecih, ko se je nehala dojit sem ji začela dajat vse mlečne izdelke, vključno s kravjim mlekom, ker se je pokazalo, da ne prenaša adaptiranih mlekcev. Je po njih dobila grozno drisko. Sem si pa še kar nekaj časa mleko iztiskala in ji kašice pripravljala s tem, potem pa sem prešla izključno na kravje. Zdi se mi pa, da lahko daš jogurte in skuto že prej.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2007 21:56:45   
SIBI
Naš sonček je imel prve tri mesece močne krče, ki so trajali do petih mesecev pa smo začeli jesti skute in jogurte pri šestih mesecih pa ni bilo nobenih problemov. Po nasvetu pediatra pa smo kupovali samo skute in jogurte od ljubljanskih mlekarn. Naš ima najraje skuto s podloženim sadjem. Sedaj je star sedem mesecev pa nič ne kompliciram in mu skuham domač puding z alpskim mlekom, pa tudi jagode in kivije že jemo. Ne preveč komplicirat razen, če je otrok res na kaj alergičen. Meni so v posvetovalnici rekli, da mora otrok pri 9. mesecih jesti skoraj vse.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2007 22:41:03   
Naja30
In zakaj ljubljanske mlekarne? Res me zanima, zakaj so najboljše.

Naša je stara 6,5m in ji bom dala mlečne izdelke čez kak mesec. No, probala je že od mene enkrat jogurt. Me je tako milo gledala, da sem ji mogla dat. In mislim, da bo imela rada jogurte.

Krčev pa mi nismo imeli tako hudih.

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2007 1:42:11   
sonjaka
Mislim, da okrog 9. meseca (tako kot gluten), vsaj tako sem jaz delala pri hčerki in tako bom tudi pri sinu. Samo mi smo začeli jest s 6. meseci, tako da se v teh treh mesecih še ne bo vsega naveličal.
Mislim pa, da je pediatrinja na MON-u napisala, da otroci, ki pijejo prilagojeno mleko lahko mlečne izdelke že prej, ker je mleko narejeno na osnovi kravjega.

Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2007 13:56:06   
moci
naša pa bruha po skuti in jogurtu, pa tudi krčke je imela. in to kar hude. nismo ugotovili od česa, vendar bi mogoče res pomagalo, če jaz ne bi mleka in mlečnih izdelkov jedla, ker sem poskusila nehat z vsem ostalimuser posted image

(odgovor članu sonjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.6.2007 21:50:51   
SIBI
Od ljubljanskih mlekarn zato, ker vsebujejo najmanj konzervansov.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 11:26:50   
Strawberrie Cherrie
No, bomo počakali še teh 14dni in bomo začeli z uvajanjem skutike in jogurtov po 7m.
Gluten mu pa mislim dat okoli 8m - kakšne baby kekse od Hippa.
Upam, da bo vse OK user posted image

< Sporočilo je popravil london_paris -- 27.6.2007 11:27:29 >

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 13:08:33   
yellowcrystalstar
Piškote in kruh okoli 8. meseca, mlečne izdelke malo pred devetim mesecom. Sedaj pri 10. mesecih pa ji včasih dam tudi malo čokolina z alpskim mlekom. Smo imeli od njenega prvega dne pa do konca treh mesecev močne krče, sedaj je vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2007 23:25:29   
eya
Mlečne izdelke smo dali po 8. mesecu. Je pa Žiga imel v prvih mesecih krče, ko sem šla na brezmlečno dieto, pa so minili-vseeno ob uvajanju mlečnih izdelkov v njegovo prehrano ni imel težav.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu yellowcrystalstar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 7:40:31   
Nogavica
Nam je pediatrinja rekla, da lahko s skuto in jogurti začnemo že takoj po šestem mesecu (z glutenom pa po osmem ali devetem).
Kupujem ji vedno navadne polnomastne jogurte in navadno skuto in zraven zmešam sadje (kuhano ali surovo).

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?