Mlečni izdelki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Strawberrie Cherrie -> Mlečni izdelki (21.6.2007 7:59:24)

Kdaj ste začele uvajati mlečne izdelke kot so skuta, jogurt ? -> To vem, da morajo biti polnomastni. Sem pa opazila na kašicah, da je po 6m tega že veliko not, pa me zanima...

Pa še nekaj -> kako so to prenesli otroci ki so imeli močne krčke, če je mamica pila kravje mleko?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.6.2007 13:11:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

emaa -> RE: Mlečni izdelki (21.6.2007 13:30:01)

Mi že jemo skute, predvsem je fajn navadna skuta za mešat s sadjem ali jogurt. 

Mehičanka -> RE: Mlečni izdelki (21.6.2007 13:50:46)

Jogurt (navaden) sem ji ponudila pri cca. 7 mesecih in ji je bil zelo všeč. Skute ni marala in je še danes ne je, po kisli smetani pa je bruhala. Čez kakšen mesec, t.j. pri cca. 8 mesecih pa je začela bruhat še po navadnem jogurtu. Teh izdelkov ji potem nisem ponujala vsaj ene 3 mesece.

Še zdaj ji gre jogurt bolj težko dol, sirni namaz tudi, kisla in sladka smetana samo v omakah ali krompirju, skute pa sploh ne je. Pa sadnih jogurtov tudi ne. Verjetno ji mlečni izdelki ne odgovarjajo. Tudi ko sem polno dojila, 6 mesecev sploh nisem jedla mlečnih izdelkov (z izjemo sira tu in tam), ker je imela grozne krče.

skuštrana -> RE: Mlečni izdelki (21.6.2007 14:14:35)

Pri cca 10 mesecih, ko se je nehala dojit sem ji začela dajat vse mlečne izdelke, vključno s kravjim mlekom, ker se je pokazalo, da ne prenaša adaptiranih mlekcev. Je po njih dobila grozno drisko. Sem si pa še kar nekaj časa mleko iztiskala in ji kašice pripravljala s tem, potem pa sem prešla izključno na kravje. Zdi se mi pa, da lahko daš jogurte in skuto že prej.

SIBI -> RE: Mlečni izdelki (21.6.2007 21:56:45)

Naš sonček je imel prve tri mesece močne krče, ki so trajali do petih mesecev pa smo začeli jesti skute in jogurte pri šestih mesecih pa ni bilo nobenih problemov. Po nasvetu pediatra pa smo kupovali samo skute in jogurte od ljubljanskih mlekarn. Naš ima najraje skuto s podloženim sadjem. Sedaj je star sedem mesecev pa nič ne kompliciram in mu skuham domač puding z alpskim mlekom, pa tudi jagode in kivije že jemo. Ne preveč komplicirat razen, če je otrok res na kaj alergičen. Meni so v posvetovalnici rekli, da mora otrok pri 9. mesecih jesti skoraj vse.

Naja30 -> RE: Mlečni izdelki (21.6.2007 22:41:03)

In zakaj ljubljanske mlekarne? Res me zanima, zakaj so najboljše.

Naša je stara 6,5m in ji bom dala mlečne izdelke čez kak mesec. No, probala je že od mene enkrat jogurt. Me je tako milo gledala, da sem ji mogla dat. In mislim, da bo imela rada jogurte.

Krčev pa mi nismo imeli tako hudih.

sonjaka -> RE: Mlečni izdelki (22.6.2007 1:42:11)

Mislim, da okrog 9. meseca (tako kot gluten), vsaj tako sem jaz delala pri hčerki in tako bom tudi pri sinu. Samo mi smo začeli jest s 6. meseci, tako da se v teh treh mesecih še ne bo vsega naveličal.
Mislim pa, da je pediatrinja na MON-u napisala, da otroci, ki pijejo prilagojeno mleko lahko mlečne izdelke že prej, ker je mleko narejeno na osnovi kravjega.

moci -> RE: Mlečni izdelki (22.6.2007 13:56:06)

naša pa bruha po skuti in jogurtu, pa tudi krčke je imela. in to kar hude. nismo ugotovili od česa, vendar bi mogoče res pomagalo, če jaz ne bi mleka in mlečnih izdelkov jedla, ker sem poskusila nehat z vsem ostalim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

SIBI -> RE: Mlečni izdelki (26.6.2007 21:50:51)

Od ljubljanskih mlekarn zato, ker vsebujejo najmanj konzervansov.

Strawberrie Cherrie -> RE: Mlečni izdelki (27.6.2007 11:26:50)

No, bomo počakali še teh 14dni in bomo začeli z uvajanjem skutike in jogurtov po 7m.
Gluten mu pa mislim dat okoli 8m - kakšne baby kekse od Hippa.
Upam, da bo vse OK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

yellowcrystalstar -> RE: Mlečni izdelki (27.6.2007 13:08:33)

Piškote in kruh okoli 8. meseca, mlečne izdelke malo pred devetim mesecom. Sedaj pri 10. mesecih pa ji včasih dam tudi malo čokolina z alpskim mlekom. Smo imeli od njenega prvega dne pa do konca treh mesecev močne krče, sedaj je vse ok.

eya -> RE: Mlečni izdelki (27.6.2007 23:25:29)

Mlečne izdelke smo dali po 8. mesecu. Je pa Žiga imel v prvih mesecih krče, ko sem šla na brezmlečno dieto, pa so minili-vseeno ob uvajanju mlečnih izdelkov v njegovo prehrano ni imel težav.

Nogavica -> RE: Mlečni izdelki (28.6.2007 7:40:31)

Nam je pediatrinja rekla, da lahko s skuto in jogurti začnemo že takoj po šestem mesecu (z glutenom pa po osmem ali devetem).
Kupujem ji vedno navadne polnomastne jogurte in navadno skuto in zraven zmešam sadje (kuhano ali surovo).

Stran: [1]