|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 20:21:43   
kati
Zanima me glede kožice na luleku. V literaturi sem prebrala, da naj do enega leta ne bi fantkom premikali (oz. gor potegnili) kožice. Pa me zanima če so vam vaši pediatri kaj svetovali glede tega. Mi smo bili zdaj pri deveteh mesecih v posvetovalnici in smo na žalost to stvar pozabili vprašati:zmeden:. Zato vas lepo prosim , če mi lahko ve pomagate!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 20:30:10   
Nika G.
Meni je naročila patronažna sestra pri prvem kopanju, da mu moram kožico redno (npr. 1x tedensko)vleči dol, da se razširi in se ne priraste.

Isto mi je priporočila tudi ena prijateljica, ki študira babištvo.

Lp

Nika

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:02:21   
beti 1
Našemu jo je sestra pri pregledu pri 6 mesecih malo bolj na tesno dol potegnila, od takrat naprej mu jo tudi jaz, ko ga koam, da ga res temeljito umijem. Drugače pa se lahko počaka do enega leta, da se vidi, ali bo šla dol al ne. Lahko tudi sama probaš, kako in koliko gre, vendar je ne vlečt dol, če se ti zdi, da gre zelo na tesno, ker znaš imet probleme, za jo dobit nazaj gor. Drugače pa kar mirno počakaj do naslednjega pregleda, pa bo.

lp
beti 1

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:08:56   
jagoda
Nam je pediatrinja svetovala naj "telovadimo z lulčkom" vsak dan po malo. Čisto rahlo potegneš kožico. Baje mora prit glavica ven do 7. leta, če ne pa ga je treba obrezat s kirurškim posegom. Zato rajši telovadite po malem!!!

Na drugi posvetovalnici včeraj je zdravnica kar fejst potegnila kožico. Mojmu je kr slabo postalo in je stran pogledal. Adam pa zadovoljno:agggg. Smo se kr vsi spogledali. Svašta...

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:28:31   
kati
Kako to da vsem to naredijo pediatri? Pri nas te stvari ni nikoli pogledala in kaj rekla o tem:grrr:

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:30:14   
NinaŠ
Ravno sem hotela načeti debato na to temo... Tudi meni je patronažna svetovala naj vsak dan po malo poskusim potegniti kožico dol, a stvari ne izvajam ravno tako redno, ker se kožica nikamor ne premakne, bolj grobo pa ne upam. Zaradi same kožice si ne delam prevelikih skrbi, samo bojim se, da ne bi prišlo do kakšnega vnetja. Ja v literaturi sem pa tudi jaz zasledila podobno kot ti. LP

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:33:09   
Anonimen
Nam ni nihče nič rekel, ne glede umivanja in ne glede "telovadbe". Ampak na posvetovalnici okrog enega leta je pa pediatrinja ugotovila, da je kožica prirasena in da je izvodilo sečevoda nekoliko zamahnjeno navznoter. Pa smo šli k urologu, ki je lulčka pogledal, rekel, da je izvod čisto v redu, kožico pa je na hitro potegnil dol, ker je rekel, da je bila res priraščena in da se je tako zadeva rešila. Mali je zatulil, da sem mislila, da bo skočil pod strop, potem pa je še nekaj dni vsakič, ko se je polulal, lezel meni za vrat in jokal, ker ga je tako peklo. Urolog je svetoval umivanje s kamilicami, da se ne bi kožica nazaj prirasla. Ampak mali se je komaj pustil previti. Pediatrinja mi je rekla, da ona svojega sina ob prav takem primeru ni mogla umivati, ker je videla, kako je to hudo, pa ni bilo nič narobe. Tako ga tudi jaz nisem matrala, ampak danes ima, vsaj po mojem, kožico že spet malo priraščeno. Tko da ne vem, ali je bilo tisto matranje, ko se od takrat še danes boji zdravnikov kot hudič križa, čisto brez veze. No ja, bomo videli, kaj bo.

(odgovor članu kati)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:42:00   
kati
Splišni, ko sem prebrala to me kar mrazi in mislim, da bom že jutri poskusila svojemu sinku povleči malo kožico dol. Misliš, da je bilo to res potrebno na tak način rešit?

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 21:44:25   
Anonimen
Kaj pa jaz vem, saj sploh ni rečeno, da je kaj rešenega. Prej ne kot ja. Takrat sem jaz mislila, da je to odmikanje kožice brez veze, da je to pač stvar genov. Danes nisem več tako prepričana. Nič vas ne stane, če malo potrenirate.

(odgovor članu kati)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Tiste, ki imate fantke
30.10.2004 22:02:32   
MINEJA
Mi to pri vsakem umivanju DOL. Drugače se nabere sirček ...AK, AK, ... Tako so nam tudi rekli, da moramo.

:duda::duda::duda:

(odgovor članu kati)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




VELIKOST OTROKA OB ROJSTVU
MYBABYGROW

KAKO VELIK JE BIL VAŠ OTROK, KO SE JE RODIL?

50- (26%)

50 (9%)

51 (26%)

52 (10%)

53+ (28%)


Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!