altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca IZVIRNO SPOROČILO: amaya Največji zgled zdravega prehranjevanja smo prav me same in seveda partner. Ravno to je problem. Moja znanka se recimo pritožuje, da dveletnik ne je drugega kot kruh, krompir in meso (pa sladkarije, jasno) - nobene zelenjave, sadja, skratka nič zdravega. Kar pa ni nič čudnega, glede na to da tudi starša živita od pic, zrezkov in pomfrija. No, pa sem pa tja kakšne hrenovke . tu se pa ne bom ravno strinjala! Pri nas kuham pretežno zelenjavo: juhe, prilogo, na tisoč in en način...zrezkov, pomfrija, hrenovk in podobnega ni na jedilniku, ker sama tega ne jem. Ne jem mesa, salam, v bistvu sem vegetarijanka. Kaj pa moji otroci? Hm, nobena ne je zelenjave, z izjemo solate in brokolija. pa jo dobita vsak dan na krožniku in jo konstantno zavračata. najraje imata pomfri in ocvrtega piščanca, pa hvala bogu ribe (ki jih tudi sama ne jem). In ne kuhamo jima posebkov, meso jesta ob vikendih, ko kuha mož (ker sama ga ne pripravljam, ker mi je gravž ). kar se tiče sadja, ki ga imam sama zelo rada, ga starejša hči je, mlajša ga zavrača že od začetka uvajanja GH (op. starejša ima 11let, mlajša 6). Pri babicah se ne hranita, ker jih nimamo v bližini. Mlajša živi od mleka in mlečnih izdelkov, starejša od kruha, sadja in mleka. Obe sta suhi!Mlajša skoraj podhranjena . Kri imata obe fulll dobro (sama sem vedno anemična). S sladkarijami se ne hranita, imamo vedno na voljo odprt predal z njimi v kuhinji, pa nobena ne posega po njih. Čipši, smokiji in podoben junk food dobita občasno) (1 x na mesec, ampak nista ravno nori na to hrano. In kje je zdaj vaša teorija? Aja, sama sem nora na čokolado, punci je pa ne marata .
|