|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: skupno življenje
12.6.2007 18:24:59   
Anonimen
Hmmm.Jaz se tega  nisem nikoli spraševala tako,da ti niti svetovat nevem kako in kaj.Moj me je čez en mesec poznanstva vprašal,če bi živela z njim.In seveda je bil odgovor :da.Tega kar se ti sprašuješ nisem niti pomislila.Naredi tako kot ti srce narekuje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
12.6.2007 19:27:54   
Anonimen
Naredi to, kar ti srce narekuje.. Nič ne bo slabega v tem, če mu boš rekla, da še nisi pripravljena, bolj se bosta spoznala, bolj boš vedela, ali si pripravljena ali ne..

In tega ne razumem.. Kako ne poznaš njegove družine in zakaj on ne želi spoznat tvoje družine.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
12.6.2007 19:41:36   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
12.6.2007 19:50:07   
ElaM
Meni je bilo 21, njemu 20 let, ko sva se po štirih mesecih veze preselila skupaj. Pa mi nikoli ni bilo žal, njemu pa tudi mislim, da ne.user posted image
Poslušaj srce in naredi tako, kot misliš, da je prav. Pozabi na preteklost, pa bo življenje takoj lažje.

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
12.6.2007 20:07:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kailani

Pred leti sem se zato zaklela,da ni šans,da živim z nekom,če nimam nekaj svojega zadaj. Vem,preveč realno gledam na vse skupaj. da se ne prepustim popolnoma,tudi vem. Ful sm zaprta, strah me je izrazit čustva, se odpret do konca.

Ko pride pravi in ob pravem času, padejo vsi principi.

Po napisanem ni pravi zate in ni še prišel vajin čas. Bodi potrpežljiva, živi, ambicij praviš, da imaš dovolj in ob pravem trenutku se bo puzzle sestavil.

(odgovor članu kailani)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
12.6.2007 20:10:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Ko pride pravi in ob pravem času, padejo vsi principi.

user posted image  Izkusila na svoji koži. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.6.2007 0:04:56   
ronja
Hihi, ti pa si mi pravnica, prav zaresuser posted image Ejga, samo strah te je! To je normalno in tudi gre stran! kaj misliš, da nas pa ni bilo nič strah, ko smo se preselile ali nameravale skup živet s svojim človekom? Itak, da te panika zagrabi... Ampak potem v realnosti je pa vse 100x lažje kot si si predstavljal na začetku (vsaj pri nama je bilo...)

IZVIRNO SPOROČILO: kailani
Ni mi problem živeti s cimri, z njim pa?! kaj je narobe z mano? Občutek imam,kot da sem premlada, kot da je to to. Samo še predpasnik zavežem , dva froca namigam in je to to. Imam ful ambicije za life, delam na temu,da bom nekaj dosegla.

Ma, ne boš verjela, fantje so tu zato, da nam pomagajo dosešt te ambicije! Ne zato, da bi nas strpali za štedilnik, saj večina jih pa ja ni več tako omejenih! Ti le doseži kaj, to, da se imaš h komu zvečer stisnit, ko se vrneš od vseh teh silnih dosežkov, pa tudi ni tako slabo, verjemi na besedouser posted image

Dajte prosim povedati, kako zgleda, če stanuješ s tipom?
Jaz ne mislim skakati s coto za njim po flatu. ne mislim zapravljat premoženja za hrano in kuhat, ker že sama pri sebi ful varčujem in si redkokdaj kaj privoščim. Kaj bo,ko mi bo dosadilo vse, ko bom prišla tečna iz službe in hotela zaloputnint vrata za seboj in imeti mir?
Naj se zaprem v kopalnico?

Hm, meni se 100x lažje stanovat s fantom kot mi je bilo s cimri. Zakaj? Ker cimrom se j*, kako je po stanovanju, če češ, da je lepo, pa spucaj... kot si že sama ugotovila, pač večina fantov ni lih na red mahnjenih... Fant ti pa želi pomagat, želi si da bi bila srečna, pa je pripravljen kaj za to tudi naredit...
Če ti ni do kuhanja, ti ni treba kuhat. Čeprav ti povem, da je to najcenejši način prehranjevanja, če je argument denar... Moj lubi je precej športno bitje, pa še metabolizem ma našiban 100/h in ogromno poje;), tak da verjemi, da se to najbolj splača, hehe. Tudi je siten, če je lačen in jaz rada kuham, tako da se to čisto poklapa. Ampak, če pa ne morem skuhat ali pa se mi ne da, si gre pa brez kakršne koli slabe volje vzet sendvič, pa je mir. Saj fantje so neverjetno prilagodljiva bitja. Samo povedat moraš, kaj si želiš - pa kakšne stvari večkratuser posted image (poglej temo, kaj naredit, ko mu 3x rečeš...)

ko prideš slabe volje iz službe, je doma nekdo, ki te potolaži, ma ti rečem, 100x boljše kot kopalnicauser posted image

Božanski tip je,nimam ene slabe besede, da rečem. problem je le v meni....Slabo mi je od tega razmišljanja, celo noč nisem spala. Kaj pa moji rituali zjutraj?
Ne vem....
Dajte povedat,kako ste vi začeli in je to res tisto, ko ti že natakne vrvico okoli vratu? ;)  hecam se.
Kako ste se zmenili glede vsega?

Jaz sem tudi mislila, da se pa s tem zapečatiš in me je bilo strah selitve ko hudiča križa... Pa se je izkazalo, da je res tisti pregovor o strahu, ki je znotraj votel, okoli ga pa nič ni... S fantom je pač vse bolj enostavno, ker se imata rada.

Ne vem, kake maš rituale zjutraj, ampak če ni nič strašno neobičajnega, ti bo verjetno z veseljem pustil tvoje veselje...

Lažje je stanovati s cimri in jim povedati,kar jim gre, ko si pa enkrat s partnerjem,pa zamižiš na eno oko, pa sam pospraviš, potem se pa to nadaljuje do točke, ko še samo skačeš s coto za njim?
tega pa nočem...

Glej zgoraj, lažje prepričaš partnerja, ker ti ga ni treba nadirat, da se zmiga...

Kako naj doma povem,da bom stanovala s fantom, ki noče spoznati mojih staršev? (tukaj ga pa res ne razumem)

No, tu ti ne znam svetovat... MOgoče njemu namigneš, da je selitev korak, spoznavanje staršev pa tudi... Ali pa organiziraj možnosti za kako spontano srečanje...

(odgovor članu kailani)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.6.2007 0:34:03   
Anonimen
Jaz pa vseeno drugače razmišljam kakor večina tukaj, zato imam občutek, da razumem, kaj hočeš povedati, Kailani. Če se motim, se pač motim. user posted image
Zame je velika razlika, ali greš v neko zvezo takorekoč na začetku svojega življenja (direkt od staršev, direkt s faksa, kakorkoli že) ali pa šele takrat, ko si si v življenju že nekaj ustvaril (predvsem materialnega). Žal so danes materialne vrednote zelo pomembne (nekaterim so celo na prvem mestu) in ko se nekdo npr. 10 let ali več pošteno, tudi po 16 ur na dan, trudi za to, da si uredi finančno stran življenja (visoka izobrazba, stanovanje, spodoben avto, odplača kredit itd.), potem mu res ni do tega, da bi ostal brez vsega tega. Večina o tem ne razmišlja, ko so zaljubljeni. Metuljčki v trebuhu so razlog, da si mislijo, da jih pa partner že ne more tako zajebati. Saj se imata vendar rada. Ja, seveda...
Rada se imata v tistem trenutku. Kje je garancija, da se bosta imela še vedno rada čez 5 ali 10 let? Oprostite, ampak je ni. Nekomu torej takorekoč čez noč položiti v roke ves svoj pretekli trud, istočasno pa še vso sedanjost in polovico prihodnosti, ne da bi pri tem pomislil, kaj vse se lahko zgodi - zame je to naivnost. Pa ljubezen gor ali dol. Od nje se ne da živeti. Postrezite partnerju namesto kosila listek "rada te imam" naslednjih 14 dni, pa bomo videli to ljubezen. user posted image  
Bila sem poročena in šla sem v zakon konec najstniških let. Poroka, otrok, skupno bivališče,... Sveto prepričana, da me ima tip rad in da bi zame in za otroka naredil vse. No, pa sem razmeroma hitro ugotovila, da bi pa on vse naredil samo za svojo rit. Jaz, slepo zaljubljena, sem pridno delala po 2 šihta na dan, zato, da je bil on lahko doma. Saj ga imam vendar rada - logično, da se bom potrudila namesto njega, kajne? Naj on uživa, če že jaz ne morem. In otrok - on je vendar moški! Z otroci se moramo ukvarjati ženske. Zakaj bi ga on previjal, kopal, hranil, vozil ven? Dajte no, to je žensko delo.
Mater... never again! Sedaj imam zlatega partnerja in z njim še malce bolj zlatega otroka, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi se poročila. Naivnost prvega zakona me je drago stala in dolgovi od takrat (sicer moževi, podpisala sem jih pa jaz, budala) bodo poplačani verjetno šele čez kakih 5 let, pa je že zdaj krepko več kakor 3 leta, odkar nisva skupaj. Bila pa sva 7 let. Danes imam veliko več, kakor sem imela takrat, še vedno pa nimam niti pol toliko, kakor ima povprečen Slovenec. Ampak finančno in stanovanjsko sem pa le samostojna od 16-ega leta in mi na kraj pameti ne pade, da bi bila od kogarkoli odvisna. Raje plačujem 600€ mesečno za najem hiše, kakor da bi šla zastonj živeti k partnerjevim staršem. Delam za najverjetneje podpovprečno ljubljansko plačo cca. 650 € mesečno, ampak delam pa. Plača je moja in z njo počnem točno tisto, kar jaz želim. Nikogar ni na tem svetu, ki bi mi lahko vrgel naprej, da mi je pa kaj dal. Vsaj na mojo željo ne. Kar imam, sem si ustvarila sama.
In vem, da bom, če mi bo pa nekega "lepega" dne kljub temu padel cegu na glavo in se bom hotela poročiti, obvezno zahtevala predporočno pogodbo. Pa čeprav bi v njej pisalo samo, da zahtevam svojo zobno ščetko ob razvezi. Verjamem sicer v ljubezen do smrti, ampak sem pa vseeno ziheraš. Ko si z nekom v zvezi, je samoumevno, da določeno stvar oba ustvarjata skupaj, ampak istočasno naj bo tudi jasno, da je od vsakega pol. Pa pika. Dokler sva skupaj, je skupno. Ko in če greva narazen, pa naj se ve, kaj bo od koga.
S Kamikazo imava na srečo to urejeno. Ker se počasi (ampak reees počasi) spravljava k nakupu stanovanja, sva že vnaprej razčistila, kako in kaj. Zapufala se bova oba (najverjetneje za do penzije user posted image ) in v stanovanju bova živela oba. V kolikor se razideva, preden bi bilo stanovanje odplačano, ostane v njem tisti, ki bo pripravljen ali sposoben odplačati stanovanje do konca. Kar bo že plačanega, se drugemu izplača v denarju ali drugih materialnih dobrinah v protivrednosti. Če to ne bo izvedljivo, potem tisti, ki ostane v stanovanju, drugemu plačuje najemnino (če bi bilo potrebno) ali mesečno rento v višini minimalne plače. V najslabšem primeru se kredit prenese na nekoga tretjega (takorekoč proda stanovanje), gotovino za že plačano pa razdeli pol-pol. In greva vsak po svoje. Pri dokončno plačanem stanovanju pa takorekoč enako - ali izplačaj polovico in ostani noter, ali pa prodaj stanovanje in vzemi polovico ter pojdi, kamor ti srce poželi. Svet je velik. No, saj najine definicije gredo krepko v detajle (moja pravniška žilica user posted image ), ampak bistvo je, da se oba strinjava.
Tako da, Kailani - kapiram, kaj misliš. Jaz sem tudi taka. Sicer mi znese, da kljub službi (svoji in partnerjevi), dvema otrokoma in sedaj še študiju (v kratkem) obdržim svoj čas zase in svoje hobije in rituale, ampak stvar je tukaj samo v organizaciji. In, nič ne rečem, tudi v Kamikazini potrpežljivosti. Je pa res, da tudi jaz njemu dopuščam enako. Na kraj pameti mi ne pade, da bi skakala za njim in mu stregla. Saj je menda odrasel in zna poskrbeti zase, kajne?

(odgovor članu kailani)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
15.6.2007 8:56:14   
Anonimen
kar partner ustvari pred  tem, preden sta prišla skupaj je njegova last in se ne deli na pol pol, tako da garancija je v tem, da ne izgubi drugi tistega premoženja.

glede tvojega problema bi ti pa samo to rekla, če bi fanta imela dovolj rada bi šla k njemu in bi razmišljala tudi o prihodnosti z njim..tako pa ti je uživanje bolj pomembno.. pa  mislim, da človek boljše uspeva v življenju samem in karieri, če ima ob sebi ljubljeno osebo, ki mu stoji ob strani, kot pa en, ki živi samotarsko življenje, nima nikogar, ki bi mu prisluhnil,je sam , ko ima težave,...skratka naredi tako kot misliš, da bo zate najboljše, jaz osebno ti privoščim vse lepo...

lp hana

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
15.6.2007 9:25:50   
Anonimen

Bom zamizal na eno oko.. glede nekaterih stavkov.. in jih ne bom komentiral.. user posted image

Drugace pa ne razmisljas tko zlo slabo.. glede tega, da zelis biit samostojna in neodvisna.. ker trenutno je kr neki vez skupaj samo zato, ker nimajo kam drugam.. in niso samostojni.. in potem to ni nic dobrega..

Samo ko te zadene love ti je pomembo samo eno.. biti skupi.. tko da, po tej strani je cudno.. da razmisljas to kar razmisljas..

Po drugi strani pa razmisljas zelo dobro.. ker nekateri hocejo resiti problem nesamostojnosti takrat ko ga ve ne morejo.. in so v sahu..

user posted image user posted image

Ne vem... mogoce je vcasih treba mal tvegat.. koliko je pac odvisno od posameznika..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?