|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah
4.6.2007 12:38:46   
ninula
ojla punce mene pa je tako strah porodauser posted image . Jst imam prag bolečine pod nulo, davam dam primer: da sem dala kri iz žile šele pri 25 letih prvičuser posted image
Čeprav me moj tolaži da če je vsaka rodila bom tudi jaz. On si ga ful želi že kar neki časa in jst zadnje leto tudi in ga tudi načrtujemo. Samo mene ko bom zagledala tisto user posted image  bo primla panika.(upam da jo bom)
A je tudi kero drugo tako blo strah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah
4.6.2007 12:46:53   
TONČI.
Najprej ti želim da čim prj zagledašuser posted image . Ko sem jaz zanosila, me je bilo obupno strah poroda. Ko pa se je bližal dan poroda, je bilo strahu vedno manj. Ti pa povem, da grem raje še enkrat rodit, kot pa k zobarju. Pa nisem imela lahkega in ne težkega poroda. Nekje vmes.

(odgovor članu ninula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2007 12:52:30   
ninula
hvala za spodbudne besedeuser posted image  in želim srečo tudi tebi!!!

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2007 13:08:10   
Anonimen
sam tko da te malo potolazim 90% poroda je v tvoji glavi vse ostalo pa kako si pripravljena sodelovati pri porodu,nisem babica vendar sem bila ze veliko krat zraven pri porodu in tudi sama imam 3leta starega sina, rodila sem zelo hitro se prej ko v eni uri.moj porod je bil v moji glavi ob pozitivnem misljenju!stara sem bila 19 let zdej sem 22 in si zelim imeti se dva otroka -pravtako me ni niti malo strah ker je to pac taka bolecina ki jo moras prestati ce hoces rodit(ne mislim porod,ampak popadke)niti za epiduralno se ne bi nikoli odlocila!to je moje mnenje!lepo se imejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninula)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2007 13:20:52   
Lunca1
Jaz sem bila tud en tak zajec. predlagam ti porod z epiduralno analgezijo, pa tudi obisk tečaja Eve Horvat Kuhar. Ne vem ali objavlja v Baby centru, ali v Mojem malčku. Gre pa za psihološko in fizično pripravo na porod. Mene je zelo pomirila, tako da ti priporočam. Je bilo pa vsako sredo, samo se ne spomnim kdaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.6.2007 20:41:11   
Anonimen
hvala ampak ti lahko ubiskujes ne vem koliko tecajev ce mas to v seb da te je strah in da bo nevem kako bolel porod pol nima smisla ti lahko povem iz svojih izkusen!glej bila sem ze pri nevem kolikih porodih nisem babica kot sem ti ze prej povedala sem pa zaposlena v bolnisnici!glede epiduralne pa isto vsaka ima svoje mnenje sem jih veliko sprasevala pa so rekle da niti slucajno ce se rodijo ne bi je imeleuser posted image ce pogledas kako bolijo popadki in kako mucno je da te anasteziska pici in da ti nastavi kanal poleg tega pa nimas obcutka za pritisniti in porodit otroka sej point je v porodu in popadku da lahko otrok zleze sam naprej! no sej sem povedala da to je moje mnenje in me veseli da vsaka pove svoje sej ce bi bil porod res tko lahek pol ne bi bilo toliko problemov in zapletov!  ME ZANIMA CE SI ZE KDAJ RODILA?user posted image

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.6.2007 17:43:51   
Erin
Moje mnenje je, da se tistega kar ne poznaš vedno bojiš... V drugo že nekako veš kako in kaj pa vendar si nista ponavadi dva poroda enaka, tko da nikoli ne veš kaj te čaka...
Mislim, da še ni blo ženske ali dekleta, ki je pri porodu nebi bolelo, sam to je tist kar bodo vse dale skoz(ene malo težje, ene malo lažje), da dobijo svojega sončka (edin, če ti ne naredijo carskega reza)...
Sama tega še nisem dala skoz, verjamem pa, da so vse bolečine vredne, poplačane in predvsem pozabljene, ko ti dajo v naročje to malo bitje.user posted image

Pa vso srečo in čim manj bolečin!user posted image

< Sporočilo je popravil teejaa -- 18.6.2007 17:46:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2007 9:22:17   
kesora
Če smem, bi dala nasvet iz lastnih izkušenj.Rodila sem dvakrat, prvič sem rojevala 11 ur, drugič 45 minut.
Razlika je bila v mojem pristopu do poroda.Prvič je res tako, da ne veš kaj te čaka in meni so se noge kar tresle, ob popadkih pa sem bila vsa v krču in sem hotla popadek odgnat, ter zraven premišljevala o tem, kaj mi je tega treba bilo itd...Seveda se nisem odpirala.
V drugo pa sem se sproti relaksirala, sproščala in si prigovarjala, da sem z vsakim popadkom bliže otroku.Popadek sem sprejela in se obenem lepo odpirala.
Dokler sem še lahko bila na nogah sem se nagnila vnaprej, se z rokami naslonila npr.na kavč in zibala v bokih.

Resnično je razlika hudo hudo občutna med tem, a se pač sprostiš in prepustiš naravi ali pa krčiš in "preganjaš" popadke.

Moji fantje so moj največji zaklad!

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2007 10:25:06   
perbola
Kesora, to si pa tako lepo povedla... Z VSAKIM POPADKOM SI BLIŽJE OTROKU. To je ena taka lepa popotnica za porod, če mene vprašaš. Jaz osebno se ne bojim poroda, bolj se bojim nosečnosti same. 

(odgovor članu kesora)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2007 10:41:59   
Anonimen
bolj kot te bo strah, več bo šlo narobe.
misli pozitivno in videla boš, da ti bo lažje.

(odgovor članu perbola)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2007 12:51:50   
Nasy
še ena taka..že ko je treba kri dat, je panika..da o narkozi ne govorimuser posted image ne morem si pomagat, upam le, da ko bom enkrat na tem, bodo malo bolj razumevajoči anesteziti

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2007 15:42:44   
kaktea
no, da še jaz povem svoje. Tukaj ni ene resnice, jih je več! vsaka ima svojo zgodbo. Sama sem rodila z epiduralno, kljub temu, da se poroda nisem bala! in celo sem podpisala. da je skoraj sigurno ne bom vzela!!! Hotela sem rodit naravno, na porod sem gledala (in še vedno gledam) kot pozitivno izkušnjo. Tako, da sem šla v porodnišnico vsa vesela (sicer so mi popadke sprožili s svečko in po celem dnevu doma s preštevanjem tistih 5 min, sem zvečer odšla na pot). 4 ure sem pridno predihavala in bila dobre volje, ker vsak popadek je tudi minil in moj me je spodbujal. Ko, pa so mi povedali, da sem odprta samo cm, več kot sem bila ko sem prišla, no morala je padla, saj nisem več bila kaj dosti prisotna, na hrbtu sem imela rano od masaže križa, ker sem govorila mojemu naj vse močneje masira! Ha, pol pa sem zaprosila za epiduralno, ostalo se ne spomnem, sploh se ne spomnem vstavljanja nje same, niti koliko je trajalo, sama sem zgubljala stik z realnostjo, ker sem bila samo v krču in ni šlo več mimo, tudi če je popadek minil. z epiduralno sem pa bila spet pri stvari, sledila sem popadkom, dodali so mi še umetne in rodila sem kot blisk. res.
Tudi pri drugem bom probala rodit brez epiduralne, ma kot možnost jo bom še vedno imela. Saj vedno pravim, kjub veselju, lepega poroda, je bila mala senca, ker mi ni uspelo sami.
tako, da kar brez skrbi porod je zakon, bogi moški, ker sami tega ne morejo doživet!!!
pa srečno

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?