|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mami in vraževernost
1.6.2007 17:51:16   
ronja
daddy, pri nas ne verjamemo ne v eno, ne v drugo - no, vsaj do nedavnega noben od nas ni, zdaj naenkrat pa se pojavi ta vraža pri mami - bogve, kaj nas še čakauser posted image

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
1.6.2007 21:16:14   
Rubin.
Ja tudi jaz sem tu našla svojo mamo. Tudi jaz ne razumem kako je mogoče, da je lastna hčerka ne zanima (v tem primeru jaz). Mene o osebi, ki mi je draga zanima vse, tudi jaz si postavljam podobna vprašanja kot ti in tudi čutim do mame podobno kot ti. Komunikacija z njo ni mogoča, ker v prvi vrsti ni iskrena sama s sabo, ne morem pričakovati da bo z menoj. Stvari vidi tako kot njej odgovarja, pa če so takšne ali ne. Evo nekaj konkretnih primerov: pokliče kako ste, dobro (ker če dam kakšen drug odgovor me sredi stavka prekine in začne drugo temo), pridem v torek dopoldan, adijo. To je najin dialog. Nič ali ste doma, ali imaš kakšen opravek, ne samoumnevno da imam čas za njo. O.k. čakamo v torek da pride, ne gremo nikamor in kaj se zgodi, ni je, brez klica, brez opravičila, nič. In glej ga vraga, ti njo v četrtek popoldan na vrata. In kaj je rekla, zdravo kako ste? Jaz pa gledam debelo. In sem jo vprašala kje je bila v torek, ja neke opravke je imela (?), in kako da je prišla danes kot strela z jasnega, brez da je prej poklicala, odg. kaj me bo te klicala itak sem doma, ja kaj pa če me ne bi bilo, ja pa bi šla h kakšni kolegici. Vidiš tako ravno ji je. In kaj morem? NIČ, NIČ in še enkrat NIČ. Hočem ti rečt, da sem tudi jaz že probala se z njo kaj pogovorit pa je menjala temo kot šus, ali se izmikala, gledala na uro, celo revijo je vzela v roke in mirno brala, ko sem ji jaz izlivala srce. Pa me še vedno dvigne, ko kaj obljubi pa potem ne naredi, pa je že celo življenje taka. Ne vem, nekako se ne morem  in ne morem s tem sprijazniti. Sicer ni da bi se vsaki dan sekirala zaradi tega, potem bi že bila verjetno kje na zdravljenju, me pa pogreje, kadar kliče (na 14-21 dni) in rožice sadi. Ko pride na obisk si dobesedno nimava kaj povedati, ker ko jaz kaj začnem, me vedno sredi stavka prekine ali pa komaj čaka da ga povem do konca in sploh ne posluša, ker že študira kaj bo sama povedala. O tamali nikoli nič ne vpraša, ve pa vse povedati o sosedovem mulcu, pa o onem otroku pa, kaj me briga še o kom. Pa oni je mlajši od naše tamale pa že govori, pa oni je prej shodil, pa blablabla. Sploh je ne slišim več kaj mi govori, totalno jo izklopim, ko pride na obisk, se raje umaknem, če je le možno. Pa vsi mi pravijo, joj tvoja mama pa je tako ponosna na vnučko, samo o njej govori. Halo kaj pa? Sej ko pride na obisk po 15 minutah, že gleda na uro, ali pa že na vratih reče, danes pa nimam dosti časa, sem še tam pa tam dogovorjena. Eh kaj bi. Spremenila je ne bom in je tudi ne želim. Sem se na začetku zelo trudila, ko je pričela zaradi tamale večkrat prihajat (med nosečnostjo me ni niti 1x vprašala kako sem, v porodnišnici me je vprašala zakaj ležim, saj nisem bolana - en dan po porodu), sem ji skuhala kavo, ki jo zavrnila, češ da jo je že pila, kasneje pri sosedi pa jo je, je enkrat cel dan bila pri meni, pa sem ji ponudila kosilo, je rekla da ni lačna, ko pride ji ponudim pijačo jo zavrne, čez dve minuti pa si natoči vodo ipd., no pa sem nehala. Mi je vseeno. Tudi mi ko smo bili pri njej na obisku, živi 50 km vstran (hvala bogu), sem bila cel popoldan žejna, valjda se ni spomnila da bi mi dala kaj za pit, no pa sem si drugič s seboj prinesla pa je bilo. Moj nasvet je pusti vse pri miru, ne trudi se, če imaš čas, naj pride, če ne ne. Ne bodi namensko nesramna, pa ne boš imela slabe vesti. Kadar se sedaj moja mama naroči, je ne čakam doma, če imam plane, jih izpeljem, če pa ne pa sem doma, njej je itak vseeno, če nas najde doma ali ne, zakaj bi se potem jaz sekirala. Tudi jaz imam rada iskrenost in to pričakujem tudi od ostalih. Moj partner je tudi tak, zato se tudi zelo štekava. Sva imela par takšnih znancev, neiskrenih pa sem se jih losala po hitrem postopku, mame se pač ne morem, zato sem pustila zadevo status quo. Kaj pa čem, sej si sama napisala za dialog sta potrebna dva.
Kaj se pa tiče vraževerja, pa mislim da je izgovor, ki ji je takrat padel na pamet, nekaj je pač mogla rečt, če si jo postavila pred dejstvo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
1.6.2007 21:29:25   
Anonimen
Lahko da se motim, ker je ne poznam, ampak iz napisanega imam močan občutek, da ti mama prav prefinjeno nabija slabo vest in manipulira s tabo.
So mi pa tako zelo poznane te fore, da se nekdo na vsak način sili pomagat, da bi te upošteval, kako pomoč sploh rabiš, to pa ne.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
1.6.2007 23:12:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: daddy
... a to pa ni možno, da nekdo ne verjame niti v boga ( kateregakoli ), niti v vražo ..... niti v črno mačko, št. 13, dimnikarja itd itd itd ...... ?

Če ne v to pa v usodo,....

Ja je možno da govori da ne verjame, horoskop pa bere "za hec". Za gumb se prime "za hec". Soseda mu šloga "za hec",...  samo ne takrat, ko se z njim pogovarjaš, a kaj verjame, ampak tako, v vsakdanjem življenju.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.6.2007 23:28:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
da mi razložite, kako deluje to vraževerje,

kako naj ji recimo verjamem to z vraževejem,

Vraževerje deluje na podlagi strahu.

Tebi ni treba verjeti v to vraževerje. Ne vem sploh, zakaj bi rada.

ne vem, če bi jih rada naučila, da je treba vse potrpet! Mislim, da to ni prav.

Vse ni treba potrpet. Prav gotovo pa se v ljubezni, iz ljubezn, potrpi največ. Kdor tega ne ve, bo celo življenje iskal udobje, ker bo prepričan, da je ljubezen udobje. Mnogi pari se ljubijo in marsikaj potrpijo. Ravno iz ljubezni.

Mislim, da ni prav svoje otroke učiti, da ni potrebno nič potrpeti.

Nikogar v bistvu ne ljubiš brezpogojno,

So morilci, posiljevalci, okradejo doma vse, pa jih mati še vedno ljubi. Brezpogojno. Svojega otroka je lahko ljubiti brezpogojno, težko je brezpogojno ljubiti tujca.

saj če bi ti naredila ne vem kako sranje, je pač ne bi več imel rad, je tako?

Vprašanje. Poglej. Bil bi globoko prizadet. Prizadet ravno zato, ker bi jo imel še naprej rad. Če je ne bi imel rad, bi tudi ne bil prizadet. Oziroma bi bil prizadet, ker bi imel sebe rad in ne nje. Lahko pa bi se odločil, da je več ne bom imel rad in zganjal hudobijo, ali da jo bom še naprej imel rad, samo ne bil z njo, ali pa imel še naprej rad in bil z njo.
Torej ljubezen se kaže v dejanjih, ki so plod odločitev.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.6.2007 4:47:06   
ronja
orhideja, hihi, tole z menjavanem tem mi je pa takooooo znanouser posted image Moram sicer priznat, da tako hudo ni, da bi lih revijo šla brat, se pa zgodi, da mi medtem začne govorit o nekom, ki ga nikoli nisem videla in ga nikoli ne bom in mi je zanj ravno do kosova...user posted image Se strinjam s tistim, da če nisi iskren do sebe, tudi do drugih ne moreš bit. Vem, da je to njen problem, ampak se nekak tiče tudi meneuser posted image ... Vem, da je to obramba iz otroštva, da blokira vse, kar je neprijetno, vendar pa ne moreš odnosa gradit tako, da vse pometeš pod preprogo... No, vsaj ne z mano...

Meni se zdi škoda, ker bi lahko imeli čisto ok odnos in jo imam čisto iskreno rada, kolikor jo pač imam in nisem čisto nič jezna nanjo, če ji recimo ni toliko do tamale ali do mene, pa ji ne bi bilo treba met slabe vesti zato. Ker to res lahko sprejmem!  Samo ne maram, da mi govori, da je drugače in potem še pričakuje, da bom to verjela in se v skladu s tem (kar govori, ne kar dela), obnašala... Pa da je enkrat tako, drugič obratno in moram jaz temu sledit in sem grda, če ne bom verjela da bo tako, kot trenutno govori...

tašonka, hm, si mi dala mislit... Najprej sem si sicer rekla, "ma kaki, taka pa vseeno ni, saj je smotana, ampak ne da bi to nalašč počela..." potem pa bolj ko razmišljam, mogoče to počne podzavestno... ona bi namreč iskreno rada bila dobra mami in bi ji bilo grozno, če bi mislila, da ni... Zato si nekak ne more odpustit, da ni taka kot tisti njen ideal. Zato tudi ne moreva štartat od tu, kjer sva. Meni namreč ni treba, da je taka kot ta njen ideal, še jaz nočem bit taka ko njen ideal mame, bognedaj! Sama namreč pravi, da je bila njena mama super in sploh in oh in ni mela praktično nobene slabe lastnosti - ima prebliske, ko tu pa tam kaj prizna, naslednjič pa spet isto... in seveda ji je bila tudi zaupnica in prijateljica itd... za moje pojme nezdrav odnosuser posted image no, jaz si tega ne želim od svoje mame, zato imam druge ljudi in tega res ne rabim še od nje. Mi je čisto ok, če bi iskreno štartali iz tega, kar res je, saj ni, da bi nama bilo vseeno eni za drugo. To sem ji tudi že povedala, ampak mislim, da kot marsikaj drugega, ni hotela slišat...

tehofil,
vsekem primeru, če bi tvoja žena naredila nekaj, kar je zate nesprejemljivo, bi spakiral kufre, kot praviš v drugih temah... Nimam prav? In po moje je to bolj dokončno dejanje kot distanca...
To ne pomeni, da temu človeku nisi pripravljen več pomagat ali da ti je ravno zanj. Samo blizu ga več ne spustiš. Sama sem pred tem fantom imela dva fanta in oba vesta, da lahko računata name, če bo karkoli - in tudi računata, preverjeno;) Ampak to, kar čutim do njiju, ni ljubezen (kot jo jaz pojmujem), ni mi vseeno zanju in bi jima rada pomgala, če bosta pomoč rabila, vendar pa ju zdaj ne bi več spustila tako blizu kot svojega fanta, očeta, brata, prijatelje, s katerimi sem si blizu in jim zaupam...

Saj ne mislim verjet v vraževerje, rada bi samo razumela, kako to, da jo je to popadlo zdaj, v mojem 9. mesecu in nikoli prej v življenju, tudi pri njenih 3 otrocih ne...

Še vedno pa mi nisi odgovoril na moja vprašanja: kaj bi ti naredil - kazal čustva, ki jih nimaš?user posted image

PS: aja, pa moja mami je bolj verna kot jaz. Sama imam svojo vero in svoj pogled na svet in na to, kaj se z nami zgodi... Zate sicer mogoče čisto zgrešen, vendar zame ravno tako dober model kot tebi tvoj.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.6.2007 5:05:08   
ronja
Nikjer nisem napisala, da ni treba nič potrpet. Samo se mi zdi, da obstaja neka razumska meja, do koder se splača potrpet, potem pa je to naprej samo matranje, ki nobenemu ne prinese koristi. In to mejo zdaj z vami iščemuser posted image

Svoje otroke bom učila, da se za ljubezen vsekakor splača nekaj potrpet, ampak kot sem nekje prebrala lepo misel: žrtvovanje za nekoga drugega ima smisel samo, če tisti drugi ob tem lahko osebnostno zraste, sicer pa je brez učinka. In jaz nisem prav prepričana, da bi z zatajevanjem čustev moja mami kaj zrasla... Bi ji bilo bolj udobno, to ja, ker bi ji bilo fajn mislit, da je vse ok, čeprav ne verjamem, da sama v sebi ve, da ni tako. Ampak to zame ni ljubezen, ampak sprenevedanje. Ti pač temu, da kažeš ljubezen, rečeš ljubezen, mislim, da se v tem pojmovanju razhajava... Jaz rečem ljubezen temu, kar čutim. Lahko sicer delujem na ven, kakor se odločim, ampak sem ugotovila, da se strašno slabo počutim, če so v tem, kar kažem na ven in tem, kar čutim prevelike razlike...

Lej, če bi moj dragi nekoga povozil na cesti in zbežal, česar sicer absolutno ne odobravam, bi ga seveda imela še naprej rada, še vedno bi mu stala ob strani in mislim, da ga ne bi mogla nikoli izdat... Bi ga pa seveda vprašala, če je prepričan, da si ne želi sam popravit svoje napake, da bo imel čisto vest... če bi pa recimo zlorabil otroka, pa ne vem več, če bi ga lahko imela še rada... Ker je to namensko dejanje. Vseeno bi mu pa stala ob strani, če bi se odločil za zdravljenje. Če pa ne in bi se mu zdelo, da z njim ni nič narobe in smo mi čudni, ki mu tega ne pustimo delat, potem bi pa rekla hvala lepa za sodelovanje in nasvidenje! Res ne vem, zakaj bi ga potem morala imet še rada, če naredi nekaj takega, po možnosti še najinemu otroku... Tu je recimo moja meja.
Če bi me prevaral, bi mu oprostila, probala najt razlog, kaj delava narobe, da jedo tega sploh prišlo. Če bi me varal kar naprej, pa ne bi več tako ljubeče odreagirala in bi šla... Ne vem, kaj od tega je zdaj zate še ljubezen in kaj ni, ker imava na to čisto različen pogled oz. drugo definicijo.

Vztrajat v odnosu, ki ti prinaša več slabega kot dobrega, po moje ni v redu.
To bi tudi svoje otroke rada naučila. Sem pripravljena požret marsikaj, če vidim prihodnost, ki je seveda drugačna od tega, kar moram trnutno požirat. Če pa vidim tam isto, potem pa res ne vidim smisla (kot očitno še druge tu)...

Res ne razumem, kako naj verjamem nekaj, za kar se je 100x izkazalo, da ni tako?user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 32
2.6.2007 9:10:52   
piščanc
jaz in moja mami sva tudi na različnih dolžinah. sprejemati sem jo začela šele, ko sem dobila hčerko. spremenila je ne bom, niti ni to moj namen.

ja, včasih si želim da bi bila mami drugačna, da bi lahko bolj računala nanjo, še posebej ko bi jo potrebovala, ampak...

jaz jo držim na določeni distanci, to pomeni, da včasih ne dvignem telefona, ko kliče, pa jo pokličem nazaj ko imam živce za njo. v glavnem ji dovolim da posega v moje življenje, ampak samo takrat ko ji jaz to dovolim.

pozitiven odnos je pomemben, ko dobiš svoje otroke in jim želiš pokazati pozitivne stvari iz tvojega otroštva. in tukaj so stari starši edini faktor, ki jim to lahko omogoči.

KAKO? imaš dva ušesa - slabe stvari gredo čez enega notri, čez drugega ven. ampak distanciraj se od nje toliko, da ti ne kravžlja živcev, toliko kot lahko preneseš, včasih veliko, drugič manj. srečna ko preide in še srečnejša ko gre. pa partner mora biti na voljo, da se skihašuser posted image

sicer sem pa prebrala samo malo bold vprašanj, je predolgo vse skupajuser posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.6.2007 13:31:51   
Anonimen

tašonka, hm, si mi dala mislit... Najprej sem si sicer rekla, "ma kaki, taka pa vseeno ni, saj je smotana, ampak ne da bi to nalašč počela..." potem pa bolj ko razmišljam, mogoče to počne podzavestno...

Ja, čisto verjetno, da to počne podzavestno, saj v toliko letih to preide v kri, v avtomatizem. Kot šofiranje. Samo je nekoč morala štartat zavestno.

< Sporočilo je popravil Tašonka -- 2.6.2007 13:32:43 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?