|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mami in vraževernost
1.6.2007 4:59:17   
ronja
Sem že parkrat hotela vprašat za nasvet, pa se nikoli nisem spravila, zdaj me je pa ena tema brcnila, da sem se spravila pisat.
Torej, kot ste nekateri mogoče opazili si z mami nisva ravno ne vem kako blizu. Mam jo rada, saj je čisto ok mami, ni pa moj "role model" za mamo oz. jaz nočem bit kaj preveč podobna njej pri svojih otrocih. Se bom pač potrudila, pa vam bojo potem tamali povedali, če mi je ratalouser posted image

Sva namreč res zelo zelo različna karakterja, jaz sem bolj stalna, ona pa bolj impulzivna in ne gre najboljše skup... Nič me ne bi motilo, če bi bili ves čas na neki distanci ali magari, da me ignorira, kakorkoli že, samo da bi lahko na nekaj računala...
Problem je v tem, ker ima svoje prebliske, ko pa hoče bit skrbna mami in takrat je strašno užaljena, če ji tega ne pustim, meni se zdi pa skrajno bedasto in čisto zaigrano... čeprav razumsko vem, da takrat res tako čuti. Ampak meni je to mimo... drugič namreč ne moreš nanjo računat, pa če bi bilo res kaj ornk narobe, bi bila mogoče na 8. mestu, da bi jo poklicala... Ne mi pridigat, ker vem, zakaj je takouser posted image Skratka, ko jo res rabiš, je ni, vsaj ne zame.

Predno sem zanosilauser posted image , se nisva kaj veliko slišali (cca 1x na mesec, včasih še to ne), videli pa v gl. ko smo se dobili s celo ali delom familije. Nikakor si ne more zapomnit, v kateri firmi delam, kaj delam, niti je ne zanimajo moji hobiji, čeprav so mi recimo že druga služba in so ostali vsi zelo ponosni name (fant, oče, brat, prijatelji...) glede tega... Skraka meni se zdi, da je jaz kot oseba ne bi kaj prav dosti zanimala, ima me na nek način rada, saj sem pač njena hči, ampak to je to.

Ko sem zanosila, pa me je naenkrat začela klicat vsak ljubi dan. Meni se je mešalo od tega, ker sem se počutila ko plemenska krava in čisto nič ni pomagalo, karkoli sem ji rekla, ona se je odločila, da bo skrbna mami in konec...
Jaz sem se počutila, kot da je vse skup zlagano, čeprav vem, da jo je res skrbelo zame (sem bila kar ornk bolana v user posted image ). Šlo mi je neznansko na živce, da me je vsak ljubi dan spraševala, če sem bruhala, ko da je to najpomembnejša stvar na svetu... meni je bilo važno samo, da lahko diham... Pa ajde, smo preživeli, ko sem bila malo boljše sem itak rekla, da sem zdrava in jo res lepo prosila, da se je malo umirila.

No, zdaj je malo hecno s to najino malo punčko, ki jo pričakujeva. Je izredno zaželen otrok od vseh, mislim, da se ga vsi veselijo z nama. Fantovi starši in moj oče so nama veliko pomagali tudi iz finančnega vidika, pa tudi sicer se vidi, da se je res veselijo in delajo plane, kaj bojo počeli z njo. No, pri mami je seveda malo drugače...
Absolutno ne mislim, da je to dolžnost starih staršev, niti jim ni treba finančno pomagat, svoje so naredili, ko so nas gor spravili, niti niso dolžni pazit vnukov, da smo si na jasnem! Na živce mi pa gre, kadar nekdo govori eno, dela pa drugo. Sploh me seveda moti, če je ta nekdo moja mami in predmet debate jaz ali moj bodoči otroček... To je po moje dokaj normalnouser posted image .

Skratka: od nje ni tamala dobila še ničesar, niti najmanjše malenkosti, prav tako je mami parkrat izjavila, da je ne bo mogla čuvat - česar sploh nisva nikoli pričakovala ali karkoli, da bi to morala povdarjat. Tudi ne mislim, da bi ji mami morala karkoli dat, sploh ne, mi pa gre na živce, ko reče, da nima možnosti, kako je ves čas brez denarja, čeprav živi samo sebe in ima precej boljšo plačo kot midva... Ker gre za simboliko - mi je bilo recimo zelo všeč, ko je tamala od fantovih za novo leto dobila štumfke - mogoče so stali 1 evro, sploh ni fora v denarju, ampak v gesti, upam, da se ne bo spet kdo obesil na to, da ne vem kaj pričakujem, ker res prisežem, da ni tako...
Razumem, da ima mami druge prioritete, da si želi v nulo zrihtat svoje stanovanje in se mi zdi tudi prav tako!  Sama si pošteno zasluži svoj denar in ga lahko porabi kakorkoli ji drago. Mi pa gre zelo na živce, ko si kupi kavč za miljon ex-sit in reče, da je pa to kupila za najino tamalo!user posted image mislim, midva sva tam 1x na dva meseca... In tamalo bo sploh baš brigalo, kak kavč ma ona... ne zdi se mi fer, enostavno! Če hočeš pomagat, pomagaj, če nočeš, ti absolutno ni treba in tudi nočem dobit česarkoli od kogarkoli, kar ne bi bilo 100% iz srca ali bi bilo komu težko dat! Absolutno ne!

Saj ne rečem, da nama pomoč ni prav prišla, ampak jo sprejmeva samo, če veva, da je iskrena, sicer pa 100x rajši vse sama kupiva, saj ni noben problem! noben od naju ni zapravljiv in vse nama je vedno lepo sfolgalo. Se mi zdi brezveze karkoli fehtat, imam pa pri njej dostikrat tak občutek, ko ves čas povdarja to, kako ona bi, pa ne more, pa kako se je odločila, da bo ona dala vnučki čas, ne pa denarja...

Kot da oče recimo se pa ne bo posvečal vnučki, ker nama je tudi tako pomagal in da je to tako povezano... (pa ni res, vem, da lahko nanj 100% računam, če bom kaj rabila, nanjo pa prav nič - ona bi imela vnučko, ko ji bi pasalo, mogoče za pokazat obiskom, ko bi pa midva rabila kdaj pomoč, sem pa 100% da bo utrujena, kot je vedno, kadar je res kriza - ni bilo dostikrat, da sem jo rabila ali kaj prosila, ampak se hitro učimuser posted image ) Mimogrede, to je opazil tudi fant, še predno sem jaz kaj rekla o tem, tak da ni samo plod moje domišljije vse skup...

Torej zadnjič je predlagala, da nama gre kupit plenice v Tosamo, ker bo itak šla nekam čez Domžale. Ok, sem že mislila, da mogoče ji je pa vseeno do tega, da tamali kaj da. POtem me je klicala in skrajo sitno spraševala koliko plenic itd... Meni je bilo skrajno nelagodno, ker sem vedela, da bi recimo rabila kakih 40 plenic (to sem od vas tu pobralauser posted image ), da pa bo to seveda preveč in nisem vedela kaj rečt. Na koncu sem  tvegala in rekla in ko sva se pogovarjali naprej, sem ji povedala vse skup, kar pač čutim (kar sem vam napisala zgoraj, da pač ne maram nekaj fehtat, da nič ne pričakujem, da hočem, da da samo tisti, ki to sam hoče, itd...)... Sem bila precej bolj obzirna in sem lepše povedala, kot zdaj tu pišem! In je prekinila. (kar je navadno, kadar se hočem nekaj z njo zmenit - reče, da se zdaj ne more o tem pogovarjat - in se nikoli ne more...)

Jaz sem že malo utrujena od tega gor pa dol in od tega, da se pač nikoli ne moreva do konca zmenit. Rada bi jo razumela, res rada, kar sem ju tudi povedala, vendar pa mi mora ona razložit, kaj misli, čuti, kaj za vraga se ji dogaja... Sicer res ne morem vedet... Pa nikakor nikoli tega ne zmorem speljat, čeprav se trudim: ne kričim nanjo, kolikor se le zavedam, je probam ne obtoževat, povem pa, kaj čutim, ker se mi zdi to prav. Ne bom rekla, da čutim neko hudo ljubezen od nje, če to ni res. Vem, da me ima rada, vendar je to bolj razumsko, čutim pa tega ravno ne... (dobro, tega ji nisem rekla, ker bi jo pa to res bolelo). Skratka, tisti, ki boste predlagali pogovor, predlagajte še kaj drugega, ker dvomim, da bo to izvedljivo - pogovarjat se morata hotet dva...

Vem, da njena ljubezen pač ni brezpogojna in me to ne moti več. Saj tudi moja do nje ni. Ni mi sicer všeč, ko me sekira, zakaj je pa jaz nikoli ne pokličem, če me že ona vedno dobi, ko se mi nekam mudi (res ima timimg za znoret, vedno me kliče dop., ko mam 100 stvari na glavi in nič ne pomaga, če ji to povem, ona bo še vedno po svoje - ok, samo potem pač nimam časa...), ampak sem se nekak sprijaznila tudi s tem, da ji odgovor pač ni všeč in dokler ji ne bom odgovorila drugače, ne bo nehala spraševat

Odgovor je, da si pač ne želim, ker se res nimam kaj z njo pogovarjat - kaj jaz počnem, je ne zanima, o tamali se tudi ne pogovarja kaj prida, sprašuje me samo stvari, ki se meni zdijo nevažne, sama pa ves čas govori samo  to, kako je boga, ker je brez denarja ali bolana in kako je bogi moj bratec, ker se mora učit - mimogrede, bi moral že končat faks... Meni se zdijo vsi ti pogovori rahlo brezveze, ker pač meni sfolga s pol manjšo plačo, pa ravno tako živiva, ker sem študij redno končala, pa se nisem nikoli sama sebi zdela boga zato in ker sem preživela par fajn bolezni, pa se mi to ne zdi konec življenja...

Sem spraševala fanta, kaj on pravi na vse to, pa je tudi rekel, da bi rajši, da nič ne da in da nimava nekega slabega občutka...

Potem je spet poklicala in sva se menili naprej še vse ostalo, kar je zgoraj napisano, (spet sem lepše rekla, kot je napisano), pa še kaj zraven.
Potem je rekla, da je vraževerna, da bo kaj narobe in da je to kao razlog
. Meni precej stvari tu ne klapa, fant sploh ne verjame, vendar pa ji nočem naredit krivice. Vem, da to ni fajn, če ti jo kdo stori in je nočem delat njej...

Zato pa rabim vaše mnenje. Dajte mi razložit to: kako deluje to vraževerje? ne grejo mi v račun naslednje stvari:

1.) imela je 3 otroke in nobenega ss, pri nobenem nič narobe in PRI VSEH si je prej pripravila vse stvari, pri meni malo manj, ker sem jo pač presenetila prezgodaj, ampak je bilo mišljeno, da ima vse pripravljeno do poroda... Zakaj jo je to vraževerje zgrabilo šele zdaj, pri prvi vnučki???

2.) ok, tudi če bi šlo kaj narobe - kaj downovček ali pa prizadet otorček pa ne bo rabil plenic ali kaj???user posted image Še več jih rabi! Nič mi ni jasno... Saj vendar ve, da tudi če bi se zdaj rodila najina pikica karšnakoli, bi jo najprej probala obdržat in skrbet zanjo po najboljših močeh. Ne rečem, da bi nama ratalo in mogoče bi videla, da ji je res lepše v domu, vendar pa bi sigurno najprej probala jo met doma... Zaenkrat divje brca (recimo to nikoli ne vpraša, če brca), torej je živa in ne vem, zakaj bi na porodu šlo kaj tako strašno narobe...Pravi, da sem bila vseeno hudo bolna... Ja, vem, pa kaj pol, zdaj sem zdrava... In če bi bolezen kaj vplivala, je svoje že naredila, zdaj sem tam, kjer sem, bitjece se bo rodilo in to je to, ni poti nazaj, niti je ne želim.

Dajte mi to razložit, da ji ne naredim krivice... Noče poslušat, kaj sva nabavila zanjo, pa res ne misliva nič slabega s tem, samo poveš, kaj si počel, kaj sva dobila, zakaj sva se za katero stvar odločila, ne vem, no, ostalim je to vsem fino... Pravi pa, da se kao ful veseli te vnučke... Ampak jaz nimam tega filinga, ne vpraša, če brca, v  trgovino sploh ne bi šla zraven gledat cotic, čeprav je sicer čisto usekana na cote, ves čas mi teži, kaj sem v starih cotah in naj si kaj novega kupim, pa ji ne morem dopovedat, da bi pač rajši kupila kaj tamali, jaz bom noseča še 1 mesec in komot sfolgam v teh ravlečenih majcah, tamala bo pa rabila posteljico, avtosedež, itd... saj veste, koliko je vsega, a neuser posted image ?

In potem pravi, da se moram rihtat za tamalouser posted image , tega tudi ne štekamuser posted image - mislim, da je njej popolnoma vseeno, kako sem oblečena, dokler me ne tišči čez trebuh in ji bo več pomenila kaka igračka ali banjica... Ne vem, no, meni se zdi, da ima otrok prednost, vsaj tako mali, ne mislim odrasel, ti bomo že sami zase poskrbeli... Ampak mali pa... Kaj vi mislite?

PS: sicer ni slaba mami, sem ji za marsikaj hvaležna, recimo za svobodno vzgojo in še kaj, samo te stvari me pa res motijo. Pristala bi na eno ali drugo: ali  da se pogovoriva in razčistiva ali pa na odnos z distanco, nimam nič proti, samo da mi potem ne teži, zakaj je ne pustim blizu in se mi ne vsiljuje, ko je res ne rabim in se dela neko hudo skrbno mami, ki me ma tak strašno rada... Ne maram se pretvarjat, da je nek odnos tak, kot ni, ne maram igrat neke ljubezni niti ne maram, da jo meni kdo igra. Ful mam rada iskrenost.

Če bi me poklicala in mi rekla, dolgčas mi je, a se pogovrajaš malo z mano, bi mi bilo čisto ok in bi se. Na živce mi pa gre, ko je 2 meseca nič ne skrbi, potem se pa enkrat spomni, pa me kliče 2x zapored in potem fanta, češ da jo skrbi, kaj je z mano? ja, nič, isto kot ta 2 meseca... Samo da takrat njej ni bilo dolgčas, ker je bil njen partner tu, recimo, pa se ni spomnila...

Povejte mi, kako sprejmeš to, da je nekdo tak, prepričuje te pa da je drugačen? Nočem ji delat krivice, ker vem, da me ma na en način rada, samo čutim tega navadno ne. Vem, da se včasih ful trudi, ampak drugič ji je pa ravno ko Kosovo polje...  Sploh za stvari, ki meni pomenijo... In meni vse to potem nekak ne deluje pristno... oz. ne vem več, kaj naj verjamem...

Aja, fanta ima zelo rada, to ni problem, on pa njo malo manj, ker se pač večkrat sekiram zaradi nje.

< Sporočilo je popravil ronja -- 1.6.2007 5:08:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mami in vraževernost
1.6.2007 5:44:07   
Anonimen
Kar se tiče odnosov do staršev, glavna in najbolj pomembna stvar, vsak otrok mora sprejeti starše kakršni so. Spremeniti jih ne boš mogla, če te v svojem življenju precej motijo jih je potrebno distancirati. Ne jemljite vsega za zlo pri njih, običajno se resnično pokažejo kot karatkerno popolnoma drugačni od nas z drugačnimi izkušnjami. Ne pustite se motiti v prepričanju, da vas poskušajo voditi, manipulirati, vse je odvisno od nas ali jim to dovolimo. Pičite svoje življenje v svoji smeri in postavite njihova mnenja v margino svojega življenja. Spoštujte in ko sodite o njihovi nezrelosti se poskusite raje dvigniti nad ta nivo. Bodite vi njim "starši"!

Lažje bo.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 1.6.2007 5:45:54 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.6.2007 6:33:41   
srki
O marička, kako dolg postuser posted image .

Drugače pa, mami bo ostala taka kot je, ti pa jo sprejmi oz. si jo že, tako kot je. Mogoče je res malo čudaška, ker gre iz ene skrajnosti v drugo, ampak taka pač je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.6.2007 7:21:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

O marička, kako dolg postuser posted image .

Drugače pa, mami bo ostala taka kot je, ti pa jo sprejmi oz. si jo že, tako kot je. Mogoče je res malo čudaška, ker gre iz ene skrajnosti v drugo, ampak taka pač je.

Se strinjam..

P.S.: Fajn je bilo prebrati nekaj dolgega.. user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.6.2007 7:53:19   
Anonimen
Uf, sem se zmatrala od tega branja.user posted image

Mami ne boš spremenila, ker je taka že od nekdaj. Edino kar te lahko reši je tvoj user posted image , mogoče pa se le malo omehča s takimi in drugačnimi limonadami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2007 8:18:49   
Anonimen
Kot bi opisovala mojo mami. Je bilo tudi nekako tako, ko sem bila prvič noseča. Pa res ni slaba oseba, samo midve sva vsaka na svoji strani. Pa nezanesljiva je, totalka. Pa je bil najin odnos kot čigumi, vse obljubila, kar se sploh ni pričakovalo od nje, ko pa sem računala na njeno besedo, sem obstala v luži, ko en bedasti žalosten kalimero.
Ja, si pa napisala dolg post, pa da ne bom še jaz dolgovezila, glede na to da sem najdla precej podobnosti.
Rešitev? Pri nama je bil moj tečni mož. Njemu je šlo to še bolj na živce. Pa me je potem učil, kot prvošolčka. Če ti nekaj reče, obljubi, ji do nezavesti teži, da to tudi naredi. Iz principa. Brez opravičil in izgovora. Brez praznih obljub in neizpolnjenih besed. In tako se ji je obesil dobesedno na vsako besedo. Lahko rečem, da je bilo to za obe grozljiva izkušnja, v začetku. Potem pa so se začeli premiki na bolje.
Mami sedaj zelo pazi, kaj nam obljubi in tisto se tudi trudi da izpolne. Kadar ima tiste frfaste trenutke, je raje brez nas, jaz pa sem tudi bolj mirna, pa še komunikacijo sva popravile. Čudež se ni naredil, je še zmeraj taka kot je, ampak shajamo dobro.
Aja, a veš kaj je moj naredu, ko se je okol hvalila, da do pazla mojga otroka? Prišel je z beležco in jo vprašal, kdaj do kdaj in kateri da. Mami pravi, ja vsak dan, kadar bo treba itd. Moj pravi ne, povejte samo kateri dan, katero uro. No, pa je povedala. In ko je seveda prišel tisti dan in tista ura, jo ni bilo. Pa je naredil cel halo. Ma je bil cel terorist, ni kaj. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2007 8:27:27   
Dream
Res dolg post... Že skoraj zgodba za roman...
Kako so ti že prej pisali, spremeniti je ne boš mogla, po mojem je bolje, da se ukvarjaš s seboj in svojo družino kot da se sekiraš zaradi nje... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2007 9:57:35   
srki
Ronja, a spiš?

Sem videla, ob kaki uri si ti to pisala, marička, jaz sem takrat že skoraj vstala za v službouser posted image .

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.6.2007 10:12:37   
Anuška79
Pri nama z mojo mami je bilo zelo podobno, s tem, da sem se jaz kar nekaj presekirala zaradi tega odnosa, ko sem dnevno, mesečno, letno ugotavljala, da tudi s svojim odnosom do nje ne morem spremeniti njenega odnosa in ravnananja do mene. POtem sem pa potegnila črto in začela živeti svoje življenje. Ne oziram se več na to, da bi ugodila njen. Delam na tem, da ugodim potrebam svoje družine in sebe.

NO, sicer se mi zdi, da ji je zadnje tedne nekaj padlo na glavo in je morda ugotovila, da mi ni več kaj dosti mar ali pa... je krivo to, da sem tudi jaz proti koncu druge nosečnosti in bo spet skušala okupirati dojenčka - dokler se ji ne bo začel tako kot prvi sam izmikati.

Sem pa mnenja, da je otrok ne bo spremenil - vsaj ne dolgoročno. Ker taka pač je - tako moja kot očitno tudi tvoja.

Pa da ne bo pomote, ok je moja mami in na določenem nivoju jo imam rada, a nikakor ne morem reči, da jo obožujem. Za to je bilo preveč sekiranja in solz z moje strani.

Moj nasvet: živi svoje življenje in se uči na njenih napakah - pa če se še tako kruto sliši. Obremenjevanje z vajinim odnosom zavestno ali podzavestno lahko zelo negativno vpliva na odnose v TVOJI (partner, otrok) družini. Verjemi  - ... been there, done that.

LP

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.6.2007 11:45:21   
ronja
A se je dejansko tolkim uspelo prebit čez tole? Svaka vam čast!user posted image ja, srki, jaz res bolj malo spim - takrat še nisem šla spat, vmes malo sem, sem pa tudi že eno totro vmes spekla, predno sem šla pogledat odgovore;)

bakfatrk, če nisi opazil, ravno to sprašujem: KAKO SPREJETI njo tako kot je, enkrat tako, drugič tako. Ne, da bi jo hotla spreminjat, vendar pa mi to še vedno ne gre, nisem spraševala, kaj naj naredim, amapak KAKO!user posted image

Tudi ne jemljem vsega za zlo, kje pa, saj pravim, da vem, da me ima radauser posted image in včasih se zelo trudi in potem imam slabo vest, ker ji tega ne morem vračat ali sem sitna, ker se mi zdi vse skup zaigrano - čeprav razumsko vem, da ni. Ampak ne morem pomagat, če nekaj čutim, zato pa sprašujem, če mi to lahko kdo razjasni, kako funkcionira njeno razmišljanje...

Hja, maš po svoje pravuser posted image , samo se mi zdi malo grdo se dvigovat nad svoje starše, češ, da jaz to lahko zviška gledam. Rada bi jo razumela, ji pomagala, če bi to želela, nočem je odrivat, kadar si želi stika, vendar pa tudi ne morem pomagat, če si ga jaz ne želim - tu je konflikt...

britt,  a ne da je fajn, da te nekdo čist razume?user posted image Jaz sicer nanjo ne računam, tako da nisem več tako prizadeta zaradi tega, samo na živce mi gre to nihanje gor pa dol, pa to, da sem potem včasih sama zoprna do nje... Hm, hecna taktika, tale od tvojega moža... Ne vem, če bi meni zneslo, se mi zdi,da  sva oba nekak preponosna, da bi jo fehtala, da še izpolni kaj, kar je rekla... Rajši ne jemljem tega resno... Ampak kapo dol, za takole discipliniranje staršev moraš res met živce!user posted image

Ja, dream, se strinjam, da je prva moja družina in moj fant in ko se rodi moja punčka (no, saj jo tudi zdaj povsod sabo vlačim, heheuser posted image ). Samo nočem ji naredit  krivice, da bi jo odrivala in se čisto distancirala, če me ima rada in jo to boli... Ne bi ji rada naredila krivice, to je vse... Čeprav sem dejansko bolj srečna, kadar se res minimalno vidiva...

Ne mislim, da jo bo otrok spremenil - če je mela tri, pa je nismo, zakaj bi jo vnuk, hehe. Sicer se popolnoma strinjam s tabo, anuška, tudi jaz sem se preveč sekirala zaradi nje in bi mi bilo najlažje, da bi jo kar odrezala iz življenja, vendar pa ni vedno najlažja pot prava... In ko pomislim, da vsi delamo napake in da bi mene kdo takole odrezal, bi mi bilo hudo... POtem pa spet ne vem, kje je ta meja, do koder se splača sekiratuser posted image
Ja, to pa probavam, da ne bi ponavljala njenih napak, zaenkrat mislim, da mi gre kar fino, vsaj v odnosu do fanta, do otrok bomo še videli, ne bom zdaj pametna, sem pa zelo pozorna na vse rešitve, kjer so kaki nasveti, kako reagirat v določeni situaciji, ki se je recimo meni zgodila, pa se mi je zdelo, da ni prav reagirala.

hja, kaj potem vi ji ne bi nič verjeli in bi se distancirali dalje, če sem prav razumela? Res se bojim, da bi ji naredila krivico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.6.2007 12:11:27   
Anonimen
Pišuka, tole je bil pa res cel roman za prebrat. Dobra si, da se ti vedno da tako na dolgo in široko pisat.user posted image Se mi sploh ne da brat dalje odgovorov.user posted image Pa saj niso važni, na moje mnenje ne bi vplivali.

Skratka, jaz mislim, da je skrajni čas, da se nehaš obremenjevat z mamo. Odpikaj jo, čisto po domače rečeno. Gospa je tak karakter, da se samo fino dela, na ven mora izgledat vse popolno in temu primerno se trudi delovat, koliko je pa na not gnilo, pa ni važno. No, tak občutek sem dobila iz pisanja. Pogovora ti ne bom svetovala, ker itak ne bo imel smisla. Vsaj po mojih izkušnjah s takimi ljudmi ne.
Aja, mislila sem pa, da jo odpikaj v sebi, da te ne bo žrlo. Ok, če te pokliče, te pokliče. Če se ti ne da pogovarjat, se niti ne javi ali pa ji povej, da nimaš časa. Ali pa ko ti bo začelo presedat v pogovoru, ga prekini. Ne imej slabe vesti.

In te zelo razumem glede tega dajanja/nedajanja. Meni dol visi, če nama kdo kaj da ali ne (oz. tamali). Ni njihova dolžnost. Samo me pa zazpi***, ker se velikokrat kaj obljubi, potem pa nič iz tega.

In hecno, da je to ena in ista oseba - to, da imam izkušnje z vase zaverovanimi ljudmi, pri katerih mora na ven vse popolno izgledat in isti ljudje talajo neosnovane obljube.

Skratka - nehaj se obremenjevat s svojo mamo.user posted image Bo najbolj zdravo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.6.2007 14:31:05   
ronja
tašonka, oprosti, ker sem te izmučilauser posted image . in hvala za odgovor tudi tebi, res, hvala vsem, ki ste se ali se še boste prebijali čez tale roman (nimam mere, a ne?;)...

Verjetno imaš prav, tudi moj ljubi pravi, da je to najbolj pametno, da jo pač odpikam in pika. Vendar pa imam vseeno slab občutek, če jo odrivam, kadar se ona res zelo trudi in vidim, da bi iskreno rada spremenila odnos in da me ma nekak rada, samo zanesljiva pa res ni... Rada bi pokazala, samo ne zna na tak način, da bi jaz videla, se mi zdi... Ni pa, da se nikoli ne trudi, tega res ne morem rečt...

Zadnjič mi je recimo nabrala celo skledo gozdnih jagod... In ko sem bila bolana, mi je hotela pomagat, samo jaz nisem take pomoči rabila... Je hotela prit mi skuhat, jaz sem pa vse zbruhala, prav nič mi ni pasalo jest, sploh pa ne to, kar ona kuha... hotela mi je spucat po tleh, kar je sploh trapasto, saj po tleh puca moj lubi, itd... pa meni je čudno, da mi bo mama čistila po stanovanju...
Potem me je recimo klicala, da pride k meni, če si karkoli želim. In ker sem mela nos zabasan, grlo me je bolelo, dihat nisem mogla, vzet pa seveda nisem smela nič zaradi user posted image , sem si zaželela Bronhi bonbone - saj veste: lakše se dišeuser posted image . in potem reče, da naj pijem žajbelj (ki ga mimogrede user posted image itak ne smemo) in da je pa to problem, ker potem bi morala pa v trgovino prej...user posted image Pa na poti jo ima...

Ni da bi bila na splošno škrt, drugič mi recimo kupi trenirko, ki stane seveda 100x več, pa ji ni problem (trenutno pišem v njejuser posted image ), ampak za take malenkosti pa res ni... In potem ko ji povem, da ji pač zato nočem več rečt, če kaj rabim, ko me sprašuje, kaj si želim in rečem, da nič, ker je pač veliko lažje poslat fanta po tiste frdamane bonbone, pa vem, da mi jih bo z veseljem prinesel, kot pa da njo fehtam, če ji je problem in mi ne zna nič odgovorit... Ona bi mi prinesla to, kar bi si sama zbrala in jaz moram bit tega vesela...

Skratka, se trudi, včasih ful in takrat imam slabo vest, če sem tako distancirana od nje in  se sprašujem, če ji ne delam krivice... Ker včasih imam občutek, da bi to iskreno rada... Tudi sama bi bila za, da popraviva odnos, samo način imava zelo različen: ona bi vse samo gladila, jaz bi pa rajši vse razrešila... ne da si dopovedat, da jaz rabim odgovore, pa magari da boli, samo da sem si na jasnem... in potem lahko grem naprej. Samo glajenje je kot obvezovanje gnojne rane - nič ne pomga, dokler gnoja ven ne spucaš... Dopovedat ji pa ne morem, da to rabim, da čutim tako, če hočem delovat tudi na ven tako... Sicer mi je pač neprijetno se objet z njo, če ne čutim tako...

Vem, da ima še kup problemov iz svojega otroštva, samo zavraga, saj je že toliko stara, da bi morala kaj naredit z njimi, če jo morijo... Bi ji rada pomagala, samo ne tako, da me vleče po toboganu gor pa dol... Rada imam iskrenost, ta mi res ful pomeni, svašta bi prenesla, če mi človek to sam iskreno pove... Včasih se da z njo čisto lepo pogovarjat in že misliš, da si nekaj rešil, potem pa naslednjič vse, kar je prej spoznala pozabi in zanika in si spet tam, kjer si bil...

Zakaj mam potem slabo vest, če sem sitna ali nimam časa zanjo?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.6.2007 14:31:45   
ronja
PS: tašonka, kak lep datum PDPja imaš!!!!user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.6.2007 14:48:39   
gojska
Naj še jaz dodam razmišljanje.

Odnos hčerka - mama je izredno zahteven. Vsekakor je težko biti idealna mama skozi vse življenje.
Moje mame ni več. Umrla je za rakom, ko je bilo meni 29 let. Bilo mi je zelo hudo in tudi zdaj so trenutki ko bi jo zelo rabila in jo pogrešam.
Vendar, če bi še bila živa, sicer je grdo to rečt, bi mi šla marsikdaj na živce. Tako kot mi je šla ko sem bila še mula.
Vendar je ena stvar bistvena pri vseh nesoglasjih in prepirih. Ljubezen.
Zato ne zameriš možu, partnerju. Zato ti lahko lastni otroci serjejo po glavi in zato pogoltneš marsikatero bedarijo svojih staršev. Temu se reče družina. In vsaj meni se zdi da je mamina ljubezen neskončna.........................

Ja, pa ja. larifari
Tako bi naj bilo, pa ni vedno tako
Ronja tvoja mama je egoist, zato pa je vraževerna.
Ta izjava o vraževernosti me je pa res pogrelauser posted image user posted image .
Pa tudi ljubezni ji manjka. Vsaj tiste nesebične.
Druge so ti dobro svetovale. Poslušaj svoje srce in ne kuhaj zamere. Tega se moraš osvobodit. Zdaj ko siuser posted image  si še posebaj občutljiva. Poskrbi zase in za tvoje. Tako kot bo mama poskrbela najprej zase, bodi brez skrbi.
maš pa super fotra, srečnica...in deca tuduser posted image
gojska

< Sporočilo je popravil gojska -- 1.6.2007 14:50:05 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.6.2007 15:22:11   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: gojska
Druge so ti dobro svetovale. Poslušaj svoje srce in ne kuhaj zamere. Tega se moraš osvobodit. Zdaj ko siuser posted image  si še posebaj občutljiva. Poskrbi zase in za tvoje. Tako kot bo mama poskrbela najprej zase, bodi brez skrbi.
maš pa super fotra, srečnica...in deca tuduser posted image

hihi, ja to imaš pa prav! Sem vsak dan hvaležna naključju, usodi ali čemurkoli že, da me je dalo mojemu očetu/fotru;) in da mi je dalo mojega lubija/deca - sta res suuuuuper! Svojega življenja ne bi hotela menjat z nikomeruser posted image .

Ne zamerim ji, če ima druge prioritete, ji pa res zamerim, če me prepričuje, da ni tako...  POtem se počutim, ko da me ma za debilauser posted image , kar pa po svojem mnenju, in mnenju večine drugih, nisem;) Imate pa prav, če sem distancirana, potem ji nič ne zamerim in jo komot sprejmem tako kot je, samo njej to ni prav in ko se na vse pretege trudi, se zazdim sama sebi kruta, da jo tako odbijam, kar pa ne maram bit in se začnem spraševat, če pretiravam in če ji ne delam krivice in jovo na novo...  Sm smotana, a ne?user posted image
Rada bi našla nek kompromis, da mene ne bi bolelo, se ne bi sekirala, pa da njej tudi ne bi bilo preveč hudo, saj je nočem prizadevat. Pa iščem in iščem...

hehe, to da bo najprej poskrbela zase že vemuser posted image , mogoče bo brat prej, ostali pa se bomo morali postavit u reduser posted image Sicer sem vedno vedela, da je pri njej tako (in je bilo že v otroštvu), da ima brata najrajši, sestra se ji najbolj smili in mene najbolj spoštuje, čeprav ne priznauser posted image - in če bi lahko zbirala, bi isto zbrala, tako da se ne morem pritoževat, čeprav to pomeni, da bo njima bolj pomagalauser posted image .

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.6.2007 15:33:36   
tehnofil
Ojoj. Berem, berem. Jao, vse, sam bistvo ne.

Vraževerje - Tam kjer ni žive vere, se širi vraževerje, praznoverje.

Kako sprejeti mamo - Z ljubeznijo. Z odločitvijo. S potrpežljivostjo. Mamo imaš rada, mamo pogrešaš. Morda ne bo takšna, kot si jo želiš, da bi bila, a je tvoja. In kaj čuti je lahko nekaj drugega, kar zna pokazati. Lepo in prav je da jo poskušaš sprejeti. In tudi brez napora ne bo šlo, kot ne gre brez napora nobena velika ali pomembna stvar.

.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.6.2007 15:41:02   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
In kaj čuti je lahko nekaj drugega, kar zna pokazati. Lepo in prav je da jo poskušaš sprejeti. In tudi brez napora ne bo šlo, kot ne gre brez napora nobena velika ali pomembna stvar.

Se strinjam, s prvim stavkom in tudi z ostalim: ja, saj, samo KAKO? Kaj enostavno narediš, ko ti nekaj reče, kako bi naredila vse, potem  pa ne zmore najmanjše malenkosti? ker ne vem, kako maš ti definirano, ampak jaz čutim ljubezen prav v teh malenkostih, ne v tistem velikem govorjenju, ampak v tem, da ti nekdo hoče pomagat, da si mu zanimiv, da je pripravljen kdaj it čez sebe, da bi bilo drugemu lažje... In sem probala it čez sebe, ampak se mi zdi, da zatiranje čustev ni lih pravi način... Spremenit na ukaz jih pa ne morem... Ne vem, če lahko zaupaš nekomu, ki je nezanesljiv in ne morem met enako rada ljudi, na katere lahko računam in tistih, na katere ne morem...
Saj ni da se ne trudim - saj vidiš, kok sem že napisala, po moje se še cela rr trudi zraven, hehe Ampak res ne vem več, kako naj to sprejmem, da je enkrat tak in drugič tak in da naj bi jaz tudi skakala enkrat tak drugič drugače - ker jaz pa ves čas isto čutim...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.6.2007 16:13:10   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
saj, samo KAKO?

Še enkrat.

Na kratko:
Z ljubeznijo.

Na dolgo:
Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.

In da.  Predvsem, vsaj na začetku (lahko pa ta začetek traja ves čas) terja napor. Zato je potrebna odločitev. In je tudi lahko dovolj odločitev, brez čutenja. Čutenje pride samo. Če pa je odločitev samo zaradi čutenja; kaj se zgodi z odločitvijo, ko čutenje mine?
.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.6.2007 16:16:48   
tehnofil
.. In sem probala it čez sebe,

Kako veš, kaj je čez sebe? Če se orientiraš samo na čutenje, potem te premetava ocean čustev sem in tja brez smeri. Nikamor ne prideš, ker tudi nikamor ne greš. Nosi te val čutenja zdaj v eno, zdaj v drugo smer.

Kadar ukrotimo svojo jezo, svojo reakcijo, je to res "iti čez sebe" ali je to morda "najti in odkriti sebe". Najti tisti del sebe, ki ga čustva (tudi strah, jeza, veselje,...) vedno zakrijejo. Odkriti tisti, dobri del, sebe.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 1.6.2007 16:19:14 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.6.2007 16:21:02   
ronja
Če te prav razumem z ljubeznijo, ki je ne čutiš?user posted image

Ne vem, če lahko vse verjamem, če pa vem, da ni res... niti ne vem, če je to pametno... Ti res tako misliš? Da je prav verjet jovo na novo ves čas, čeprav je bilo že 100x isto? ne vem, mene to malo utruja, po pravici povedano, ne da se mi več, ker sem veliko bolj srečna, če se mi s tem ni treba non stop ubadat...

Pa v tem primeru mi razloži tisto vraževeje na prvi strani - če naj verjamem, moram razumet, žal sem tak narejena... Nisem bila vzgajana v kaki cerkveni dogmi, da bi vrejela kar tako, čeprav nič od tega ni logično... res ji nočem naredit krivice, ampak res mi ni jasno!

In res je, da mami nimam brezpogojno rada in če bi odnos gradili, bi rabila tudi nekaj nazaj, sicer ne vidim smisla. Saj v bistvu to rabimo od skoraj vseh, samo pri drugih je to tako, da jih imaš nekak brezpogojno rad, ker te imajo itak tudi oni tako radi in potem sploh ni preverjanjauser posted image ...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.6.2007 16:30:28   
ronja
Kako veš, kaj je čez sebe? Če se orientiraš samo na čutenje, potem te premetava ocean čustev sem in tja brez smeri. Nikamor ne prideš, ker tudi nikamor ne greš. Nosi te val čutenja zdaj v eno, zdaj v drugo smer.

Ni res, jaz čutim vedno enako do moje mami, imam jo na en način rada, vendar pa ne tako, kot bi ona rada in tudi jaz ne čutim njene ljubezni tako, kot me ima verjetno rada. lahko bi bila ves čas enaka do nje, vendar ona na to ne pristane. Kadar je v tistem navalu ljubezni, se ji zdi to popolno odrivanje, kadar pa je na drugem polu, sploh ne opazi ničesar...

Kadar ukrotimo svojo jezo, svojo reakcijo, je to res "iti čez sebe" ali je to morda "najti in odkriti sebe". Najti tisti del sebe, ki ga čustva (tudi strah, jeza, veselje,...) vedno zakrijejo. Odkriti tisti, dobri del, sebe.

Ni mi problem ukrotit jeze, že dolgo ne, to sem dala čez, ko sem bila mala, sem veliko Vinetuja brala, nisem tega mislila it čez sebe - mislila sem na to, da kot si sam rekel, probaš zatret čustva in se nekak delat oz. dat možnost, da čutiš nekaj drugega, kar naj bi kasneje  tudi res prišlo... Recimo, ko me mami vsakič hoče objet, se ji ne izmaknem, čeprav si recimo to želim, ker se ne počutim dobro, če me objema, če pa jaz ne čutim istega, kot se kaže navzven... Samo ne pride, dokler ne rešim tega, kar mi ne gre skup...

Ko se recimo kaj spričkava s fantom, nimam nobenega problema, da se vmes objameva, ker oba še vedno zelo dobro veva, da tako čutiva, da se imava rada, ni konflikta čustev, štekaš? Se ne strinjava v eni stvari, vsak si jo drugače razlaga, lahko je en prizadet zaradi ene stvari, drugi lahko zaradi druge, ampak veva, da si želiva to rešit, rešujeva, imava isti cilj in oba se tudiva zanj in se lahko vmes dotikava ali kakorkoli izkazujeva ljubezen, pa ni tistega občutka zlaganosti...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.6.2007 16:45:57   
tehnofil
Če te prav razumem z ljubeznijo, ki je ne čutiš?

Kakšna je ljubezen ti piše. Ljubezen ni kaj čutiš ampak kaj daješ. user posted image

, ker sem veliko bolj srečna, če se mi s tem ni treba non stop ubadat...

Očitno ne, ker te žre.

Pa v tem primeru mi razloži tisto vraževeje .... Nisem bila vzgajana v kaki cerkveni dogmi, da bi vrejela kar tako, čeprav nič od tega ni logično...

Glede na to, da ne poznaš vere, težko objektivno rečeš, da kaj ni logično. Ker pa ne bova o katehezi in verskih dogmah pa samo dopolnim prejšnjo izjavo.

Vraževerje je oblika vere. Pač verjame v vraže, namesto v Boga. Skoraj vedno vsi, ki pravijo, da ne verjamejo v Boga, verjamejo v nekaj drugega. V št.13, črno mačko, dimnikarja, pujska za srečo, horoskop, numerologijo, karte, in še in še vse do okultizma in naprej. Vendar pazi. Ne govorim o učinku ampak o verovanju. Oblik v verovanje v kaj drugega kot v Boga je mnogo in učinki so tu in učinki so tam. Gre za dva duha, nezdružljiva. Kjer ni vere v Odrešenika, je vera v vse kaj drugega. Človek v duhovnem svetu je kot slamca v vetru. Odvisno je, kateremu duhu se pusti nositi.

In ker tvoja mami ne verjame v božje varstvo, verjame v vražo, da če se dojenčku pred porodom kupi ...., da potem nekaj ne bo v redu. Ampak to je samo rezultat njene vere/nevere. Rajši verjame, da lahko s predčasnim nakupom potrebščin dojenčku škoduje, kot da bi verovala, da je vsako rojstvo božji dar in kot tako pod božjim varstvom, božjo milostjo in božjo odločitvijo.

In res je, da mami nimam brezpogojno rada in če bi odnos gradili, bi rabila tudi nekaj nazaj, sicer ne vidim smisla.

"Če ljubite tiste, ki ljubijo vas, kakšno priznanje vam gre? Saj tudi grešniki (slabi ljudje) ljubijo tiste, ki njih ljubijo.
Če namreč delate dobro tistim, ki delajo dobro vam, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki (slabi ljudje) delajo isto.
In če posojate tistim, od katerih upate dobiti nazaj, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki (slabi ljudje) posojajo grešnikom, da prejmejo enako."

Dobiš pa veliko več nazaj. Ne nujno od mami. Ampak sadovi so še kako obilni. Najmanj bodo vidni na tvojih otrocih. In to si tudi najbolj želiš. Vendar jim moraš pokazati z vzgledom.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 1.6.2007 16:51:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.6.2007 16:56:44   
daddy

In ker tvoja mami ne verjame v božje varstvo, verjame v vražo

... a to pa ni možno, da nekdo ne verjame niti v boga ( kateregakoli ), niti v vražo ..... niti v črno mačko, št. 13, dimnikarja itd itd itd ...... ?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.6.2007 17:03:16   
ronja
Hm, jaz sem ljubezen vedno povezovala s tem, kar čutim, ljubezen je zame čustvo...

Žre me zdaj in vsakič, ko se ubadam s tem. Kadar sem distancirana, me nič kaj dosti vse skup ne sekira, ker si ne pustim blizu. zdaj se s tem ubadam, ker se pač bojim, da bi ji naredila krivico, tega pa nočem, ker se mi ne zdi pošteno.

Meni subjektivno ni logično, ne objektivno, zato vas sprašujem, ki ste objektivni, da mi razložite, kako deluje to vraževerje, da se tako nenadno pojavi, pa da prej ni bila nikoli vraževerna, vsaj ne glede otrok in kupovanja stvari zanje, zdaj pa je... Saj vendar ne moreš počakat, da se otrok rodi in mu šele potem kupit avtosedeža, v katerem ga boš pripeljal domov, pa posteljice, kamor ga boš dal spat... ne vem, ne razumem, res sem bolj praktične narave, ampak res ne štekam. Razloži mi, prosim!

Ne iščem priznanja, da sem ne vem kako dobra oseba, vem, da mami pač nimam tako rada in tudi vem, zakaj. Ne vem pa kako bi se lahko prisilila, da bi čutila drugače. Lahko se do nje obnašam zelo ljubeče, vendar pa je to potem proti temu, kar čutim, ni iskreno. Meni se to ne zdi fer... jaz ne bi hotela, da se nekdo tako obnaša do mene, če tega ne čuti...

Vsekarkor se strinjam, da se ti vse poplača, dobro in slabo, kje že, ne na istem koncu, ampak 100% dobiš nazaj. In se strinjam, da se splača potrudit. Tudi dobivam nazaj več kot bi si mislila, da bom kdaj lahko, pač ne od mami, to se mi ne zdi noben tak problem. Vendar pa ne vem, koliko je smiselno vlagat v odnos, če ga ne znam počistit...

V bistvu me zanimajo zelo konkretne zadeve: kako naj ji recimo verjamem to z vraževejem, če pa mi ni čisto nič logično, zakaj bi ji verjela, kar govori, da bo ali bi naredila, če vem, da ne bo tega naredila in da ne bi tega naredila? In kako naj bi po tvoje reagirala - se stiskala k njej, ker je njej to všeč in ji kazala neko ljubezen, ki je ne čutim? In če ja, zakaj? jaz se pri tem namreč grozno neprijetno počutim in nimam občutka, da bi delala prav... Še bolj kot zdaj, ko ne vem, kaj je prav in kaj ne...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.6.2007 17:47:01   
ronja
Glede vzgleda otrokom pa: ne vem, če bi jih rada naučila, da je treba vse potrpet! Mislim, da to ni prav. NIti jih ne bi rada naučila, da je prav kazat neka čustva, ki jih ne čutiš... Rada bi jih naučila, da bojo znali bit srečni. In to na ta način nisi, vsaj jaz nisem, kadar se sekiram... In se mi zdi, da si najbolj srečen, kadar si iskren - do sebe in do drugih. Če ne morem bit, ker se moram delat drugače, kot čutim, nisem srečna. Hkrati pa se bojim naredit krivico, ker potem lahko enemu drugemu naredim isto. In to je to, kar me žre.

Kot si sam pisal na temi o pretepanju žena: pač postavimo meje, kaj nam je sprejemljivo - kaj so meje drugega kot pogoji? Nikogar v bistvu ne ljubiš brezpogojno, tudi ti svoje žene ne, saj če bi ti naredila ne vem kako sranje, je pač ne bi več imel rad, je tako? kot bi te ona zapustila takoj, ko bi dvignil roko nad njo... Zakaj torej to ne velja  tudi za mamo, tu te res ne razumem?

< Sporočilo je popravil ronja -- 1.6.2007 17:50:13 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?