|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dober vrtec
29.5.2007 17:10:49   
mateja1975
Zivjo!

Prisel je cas, da gre moj malcek prvic v vrtec. Ker mu, kot vsaka mamica, zelim le najboljse, bi ga rada vpisala v poseben vrtec. Zanima me, kaksna ponudba obstaja na trgu. Ali katera lahko svetuje kak posebno dober, morda zaseben vrtec, kjer otrokom nudijo vec. Idealno bi bilo, ce bi bile skupine manjse in program posebno zanimiv. Zahvaljujem se vam za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dober vrtec
29.5.2007 17:44:59   
živa
Od kod pa sploh si? Kaj pride v poštev, tudi verski vrtci?

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 29.5.2007 17:46:13 >

(odgovor članu mateja1975)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.5.2007 17:52:06   
mateja1975
Sem iz Ljubljane,  v postev pa pride vse. Ko bi videla, kaksna je ponudba, bi se pac odlocila.

Neposredna povezava do sporočila: 3
29.5.2007 18:17:42   
pinki3
Kopiram z drugega foruma:

Ce si iz Ljubljane, bi ti priporocila Preventivni oddelek. Gre za nadstandardni oddelek v Viskih vrtcih, enota Vrtec na Jamovi. V skupini je 11 otrok, vzgojitelj in vzgojiteljica, skupina je starostno heterogena z najvec tremi najmlajsimi otroci. Posnemajo model velike druzine, otroci se v manjsi skupini zelo dobro pocutijo. Kolikor vem, prihaja letos do prestrukturiranja skupine, kar pomeni, da obstaja moznost, da imajo se kaksno prosto mesto. Ce te zanima, ti svetujem, da poklices v vrtec in povprasas.

Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2007 20:46:13   
smrkol
Na spletni strani www.smrkolin.si, si lahko preberete o zasebnem vrtcu, ki je več kot le vrtec.

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2007 21:00:46   
mateja1975
Najlepsa hvala za odgovore!

Ziva - ali imas kaj konkretnega v mislih.

Pinki3- hvala, slisi se zanimivo. Ali morda ves, kako je s ceno. Glede na to, da gre za nadstandardni oddelek v javnem vrtcu - ali je cena javna ali nadstandardna?

Smrkol - ce prav razumem, je vrtec Smrkolin na Škofljici, z enoto v Ljubljani. Ali imajo otroci v Ljubljani stalne vzgojitelje? Na spletni strani tudi nisem nasla, koliko ta vrtec stane. Ali morda veš?

(odgovor članu smrkol)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2007 21:14:47   
živa
Ne, nič konkretnega, samo približno poznam situacijo, npr. psihoanalitični vrtec (ne vem, če je to uradni naziv), mislim, da na Viču (?), potem uršulinski po metodi Montessori, pa Waldorfski v Šentvidu ... to poznam, pa še to bolj po imenu.

Lp,

živa

Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2007 21:28:56   
pinki3
Uspelo mi je najti tale link. Namesto izraza preventivni vrtec govori o psihoanalitskem vrtcu, ampak gre za isto stvar. O vrtcu govori njegov idejni oce dr. Matjaz Lunacek. Poleg tega je govora se o Walfdorfskem vrtcu in o vrtcu Pingvin.

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2014678

Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2007 21:53:48   
mateja1975
Zanimivo, tale psihoanalitski vrtec. Kar ne morem verjeti, da so samo za 8000 SIT drazji (leta 2002) od obicajnih vrtcev! Pa samo 11 otrok v skupini, to se slisi res dobro. Tudi ce so zdaj npr. 16000 SIT drazji od drugih skupin, se mi se vedno zdi vredno. Saj jih je pol manj!

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2007 23:16:28   
viv_
mateja - kok je pa star tvoj mali? Ker v 1. starostnem obdobju je tako ali tako maximum 14 otrok v skupini.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2007 9:36:53   
mateja1975
Viv, star je dve leti in pol. Ampak mi je vseeno vsec, ce je v skupini 11 otrok, od tega samo trije najmlajsi. Ce primerjam z jaslimi, kjer je 14 najmlajsih, se mi zdi to velika razlika, saj 3 naenkrat lahko celo vse potolazis (ce bi denimo vsi jokali), 14 pa nikakor. Kar se tice vecjih otrok, je pa tudi 11 bistveno manj kot 24, kar je normativ za skupine od 4. leta dalje. Zaenkrat se mi zdi kar zanimivo, ampak moram poklicati v vrtec, da bom izvedela kaj vec.

Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2007 11:08:40   
pinki3
Glede preventivnega vrtca, mislim, da je doplacilo nekje med 60 in 70 eurov. Torej: tako kot v normalnem oddelku izracunajo placilni razred, v katerega pades, nato pa tisti ceni nabijejo med 60 in 70 eurov mesecno. Ta denar se sicer pozna, toda ce racunas, da morajo samo z 11 otroci pokriti 2 placi vzgojiteljev ipd., vidis, da to vendarle ni tako veliko. 11 otrok v skupini (in to mesanih starosti!) je za moje pojme res nadstandardno. Moj bo denimo zdaj star 4 leta in bi sicer padel v skupino s 24 otroci! Sicer pa mislim, da je v primerjavi z zasebnimi vrtci cena se vedno precej nizja.

Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2007 20:45:42   
mateja1975
Sem klicala v Viski vrtec in nas bodo verjetno res lahko zrinili noter. Bili so izredno prijazni, tako da imam za zdaj zeeelooo dober obcutek. Naslednji teden pa grem se osebno tja in takrat bom verjetno lahko tudi spoznala vzgojitelja in videla skupinico. Pinki3, Ziva: hvala!!!

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?