Dober vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

mateja1975 -> Dober vrtec (29.5.2007 17:10:49)

Zivjo!

Prisel je cas, da gre moj malcek prvic v vrtec. Ker mu, kot vsaka mamica, zelim le najboljse, bi ga rada vpisala v poseben vrtec. Zanima me, kaksna ponudba obstaja na trgu. Ali katera lahko svetuje kak posebno dober, morda zaseben vrtec, kjer otrokom nudijo vec. Idealno bi bilo, ce bi bile skupine manjse in program posebno zanimiv. Zahvaljujem se vam za odgovore!

živa -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 17:44:59)

Od kod pa sploh si? Kaj pride v poštev, tudi verski vrtci?

Lp,

živa

mateja1975 -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 17:52:06)

Sem iz Ljubljane,  v postev pa pride vse. Ko bi videla, kaksna je ponudba, bi se pac odlocila.

pinki3 -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 18:17:42)

Kopiram z drugega foruma:

Ce si iz Ljubljane, bi ti priporocila Preventivni oddelek. Gre za nadstandardni oddelek v Viskih vrtcih, enota Vrtec na Jamovi. V skupini je 11 otrok, vzgojitelj in vzgojiteljica, skupina je starostno heterogena z najvec tremi najmlajsimi otroci. Posnemajo model velike druzine, otroci se v manjsi skupini zelo dobro pocutijo. Kolikor vem, prihaja letos do prestrukturiranja skupine, kar pomeni, da obstaja moznost, da imajo se kaksno prosto mesto. Ce te zanima, ti svetujem, da poklices v vrtec in povprasas.

smrkol -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 20:46:13)

Na spletni strani www.smrkolin.si, si lahko preberete o zasebnem vrtcu, ki je več kot le vrtec.

mateja1975 -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 21:00:46)

Najlepsa hvala za odgovore!

Ziva - ali imas kaj konkretnega v mislih.

Pinki3- hvala, slisi se zanimivo. Ali morda ves, kako je s ceno. Glede na to, da gre za nadstandardni oddelek v javnem vrtcu - ali je cena javna ali nadstandardna?

Smrkol - ce prav razumem, je vrtec Smrkolin na Škofljici, z enoto v Ljubljani. Ali imajo otroci v Ljubljani stalne vzgojitelje? Na spletni strani tudi nisem nasla, koliko ta vrtec stane. Ali morda veš?

živa -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 21:14:47)

Ne, nič konkretnega, samo približno poznam situacijo, npr. psihoanalitični vrtec (ne vem, če je to uradni naziv), mislim, da na Viču (?), potem uršulinski po metodi Montessori, pa Waldorfski v Šentvidu ... to poznam, pa še to bolj po imenu.

Lp,

živa

pinki3 -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 21:28:56)

Uspelo mi je najti tale link. Namesto izraza preventivni vrtec govori o psihoanalitskem vrtcu, ampak gre za isto stvar. O vrtcu govori njegov idejni oce dr. Matjaz Lunacek. Poleg tega je govora se o Walfdorfskem vrtcu in o vrtcu Pingvin.

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2014678

mateja1975 -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 21:53:48)

Zanimivo, tale psihoanalitski vrtec. Kar ne morem verjeti, da so samo za 8000 SIT drazji (leta 2002) od obicajnih vrtcev! Pa samo 11 otrok v skupini, to se slisi res dobro. Tudi ce so zdaj npr. 16000 SIT drazji od drugih skupin, se mi se vedno zdi vredno. Saj jih je pol manj!

viv_ -> RE: Dober vrtec (29.5.2007 23:16:28)

mateja - kok je pa star tvoj mali? Ker v 1. starostnem obdobju je tako ali tako maximum 14 otrok v skupini.

mateja1975 -> RE: Dober vrtec (30.5.2007 9:36:53)

Viv, star je dve leti in pol. Ampak mi je vseeno vsec, ce je v skupini 11 otrok, od tega samo trije najmlajsi. Ce primerjam z jaslimi, kjer je 14 najmlajsih, se mi zdi to velika razlika, saj 3 naenkrat lahko celo vse potolazis (ce bi denimo vsi jokali), 14 pa nikakor. Kar se tice vecjih otrok, je pa tudi 11 bistveno manj kot 24, kar je normativ za skupine od 4. leta dalje. Zaenkrat se mi zdi kar zanimivo, ampak moram poklicati v vrtec, da bom izvedela kaj vec.

pinki3 -> RE: Dober vrtec (30.5.2007 11:08:40)

Glede preventivnega vrtca, mislim, da je doplacilo nekje med 60 in 70 eurov. Torej: tako kot v normalnem oddelku izracunajo placilni razred, v katerega pades, nato pa tisti ceni nabijejo med 60 in 70 eurov mesecno. Ta denar se sicer pozna, toda ce racunas, da morajo samo z 11 otroci pokriti 2 placi vzgojiteljev ipd., vidis, da to vendarle ni tako veliko. 11 otrok v skupini (in to mesanih starosti!) je za moje pojme res nadstandardno. Moj bo denimo zdaj star 4 leta in bi sicer padel v skupino s 24 otroci! Sicer pa mislim, da je v primerjavi z zasebnimi vrtci cena se vedno precej nizja.

mateja1975 -> RE: Dober vrtec (30.5.2007 20:45:42)

Sem klicala v Viski vrtec in nas bodo verjetno res lahko zrinili noter. Bili so izredno prijazni, tako da imam za zdaj zeeelooo dober obcutek. Naslednji teden pa grem se osebno tja in takrat bom verjetno lahko tudi spoznala vzgojitelja in videla skupinico. Pinki3, Ziva: hvala!!!

Stran: [1]