|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dolgo naj bom tiho/ignoriram?
25.5.2007 8:29:43   
muška
Kako dolgo ignorirate grde besede malčkov? Jaz zdaj ignoriram mojega že ena dobra dva tedna, pa nikakor ne gre na bolje, opažam, da jih še pogosteje izgovarja! user posted image   , star je 3,5 leta.

Kaj naj naredim? Sva se že lepo pomenila, da so to grde besede, da ne pomenijo nič lepega, da niso za otroke,.... pa se samo obrnem in že dobim v tistem hipu servirano eno user posted image  . Evo, zdaj ga že 14 dni pustim pri miru ignoriram kaj slišim, ampak gre samo na slabše.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dolgo naj bom tiho/ignoriram?
25.5.2007 8:53:58   
Lenny
Zastonj ti prodam pristop naših dveh vzgojiteljic v vrtcu user posted image   Ko kateri od mulčkov izjavi kakšno krepko, mora sesti za mizo in to narisati. Verjemi, da smo starši skoraj počili od smeha, ko smo te umetnine videli.
Ker sta obe vzgojiteljici zelo vztrajni, je grdih besed izredno malo.
Poskusi. Pri nas ignoriranje ni pretirano pomagalo, zdaj pa ve, da bo moral k mizi in risati, če bo grdo govoril.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2007 8:55:28   
honey
Naš je sicer še malo mlajši (2 leti), pa tudi pade že kakšna taka krepka. Ampak zaenkrat nam ga še uspe obrnit na kakšen drug pomen user posted image . Nečakinja od moža je pa tudi tam nekje pri 3,5 letu vse pošiljala v p.m., klela ko user posted image  vse po spisku, pa jo je minilo. Mislim pa, da so jo ingorirali kar dolgo časa, preden jo je minilo, potem ji pa ni bilo več zanimivo, ker je ugotovila, da se noben ne razburja zaradi njenih besed. Potrpi še malo, če ne bo učinka, se pa še enkrat pogovi z njim. Joj, kaj vse me še čaka user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
25.5.2007 12:34:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2007 13:39:02   
skuštrana
Ej, Lenny, tole kar si napisala se pa splača zapomnit..In uporabit, pa ne samo pri grdem govorjenjuuser posted image ..Mi je res full super ideja.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2007 14:11:44   
poška
naša je zakapirala, ko sem ji pokazala, da mi to ni všeč.

sicer je govorila 'picka madona', kar je bilo neskončno smešno. pač sem se zadržala in najprej rekla, da naj tega ne govori ker je grdo oz. jaz tega ne maram. če ni nehala, sem bila žalostna oz. nezadovoljna. pa je pokapirala

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.5.2007 14:38:31   
muška
Lenny super ideja, hvala, jo bomo sprobali že danes !

Drugače je pa pri mojem sinu tudi tako, da ko pokapira, da mi določena beseda ni všeč, oz. ko ga zanjo tudi kaznujem, potem preneha ; ampak seveda preneha samo doma oz. ko sem jaz blizu. V vrtcu je baje zelo glasen, prav tako pri babici,.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2007 15:23:39   
poška
se spominm, ko smo bili enkrat na kosilu v eni restavraciji. pa pride do mene luštkan fantek, se mu nasmejem in vsa sladka. on me pa tako prekolne (pa še ornk ni znal izgovoriti), da me je kar na rit vrglo. očka je samo komentiral da ima fazo kletvic in ga odpeljal stran.

jaz ne bi mogla samo ignorirati

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2007 17:47:43   
paris
Pri nas smo rekli, da bomo usta z žajfo umili, pa ni bilo treba, je raje odnehal! user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2007 19:51:49   
Lianna
Meni gre pa ignoranca najbolj na živce? Zakaj za vraga je treba ignorirat? Kar naprej srečujem starše, ki igrnorirajo ko se otrok grdo obnaša, ko govori grde besede itd. In mi gre blazno na živce ker mormo ostali to prenašat, ker je staršem najlažje ignorirat. Kaj če bi kej naredili v drugi smeri, npr. otroka kaznovali za vsako grdo besedo. Sej je že dovolj star da ve kaj se sme in kaj ne. Ne pa da ignorirate.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2007 23:58:07   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

Meni gre pa ignoranca najbolj na živce? Zakaj za vraga je treba ignorirat? Kar naprej srečujem starše, ki igrnorirajo ko se otrok grdo obnaša, ko govori grde besede itd. In mi gre blazno na živce ker mormo ostali to prenašat, ker je staršem najlažje ignorirat. Kaj če bi kej naredili v drugi smeri, npr. otroka kaznovali za vsako grdo besedo. Sej je že dovolj star da ve kaj se sme in kaj ne. Ne pa da ignorirate.

Se absolutno strinjam!user posted image

Ignoriraš lahko enoletnega otroka, ki še nima pojma, o čem se gre. Pri treh in pol mu je pa zelo jasno, kaj počne. In to počne namerno. Ko se enkrat navadi, ima te besede neprestano v glavi. Postanejo njegov vsakdanji besednjak. Ignoriranje pomeni, da je staršu vseeno, da mu je ok, če to počne. Kako lahko nekdo predvideva, da bo kar minilo, zato ker se za besede ne zmeni? Ne, ni mi jasno, čeprav sem že prebrala, da nekateri to svetujejo in prakticirajo. Jaz tega od otrok nisem dovolila in še kar ne dovolim...če bi uporabljala ignoranco, pa ne vem, če ne bi moj otroci bili sami izvežbani preklinjevalci. Kako sem to naredila? Pojma nimam, preprosto nisem dovolila in pika. Ni dovoljeno, ali pa so posledice, ki so hujše od veselja nad izgovorjeno besedo. Se ne splača. Konec debate.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.5.2007 14:08:16   
muška
Ignoriranje pomeni, da je staršu vseeno, da mu je ok, če to počne.

V moje primeru to definitivno NE velja! Poskusila sem že marsikaj, pa sem ga kaznovala, nekaj krat sem ga peljala pod stopnice, da sva pogledala kje te grde besede stanujejo-se pravi, da sem ga verjetno ustrahovala user posted image  , sva se pogovarjala,.... vse in vse, edino ignoranco sem uporabila šele zdaj, ker več ne vem kaj naj naredim, da bo nehal!

In več kot očitno je, da mi to ni všeč in da mu ne ploskam zraven in da vsekakor nisem ponosna na njegov repertuar, saj če bi bila, ne bi odpirala te teme.

Iščem rešitev!!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.5.2007 14:11:14   
muška
bomo usta z žajfo umili,

To sem naredila (ja nardila!) , ko je na veliko kazal jezik in je palilo, ga ne kaže več!  Ga bom malo spomnila na žajfo, ko bo spet glasen. Zdaj moram rečt, da je že dva dni tiho. Ne vem, upam da je ta naša ignoranca obrodila sadove.user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.5.2007 17:36:35   
mamuška
Jaz sem pa lepo povedala, kaj pomeni pi*ka, kaj pomeni ku*ac, kaj pomeni fu*njen, ****t in podobno. Kljub temu, da pri nas doma teh besed ni v uporabi, jih sliši po cesti, predvsem pa jih je veliko slišal pri stricu ki brez p. in k. ne zna naredit stavka. Tip se je zamislil šele, ko sem ga postavila pred vrata, dokler se ne odvadi tega svojega ****rjenja.  Razložila sem, so to zelo grde besede za dele telesa, ki niso nič grdi, da je to približno podobno, kot če rečeš namesto usta gobec in da se strašansko grdo in da mi, pri nas, ne govorimo tako. Da si sicer lahko jezen in pripopaš kakšnega "hudiča" ali "porka špinčič" , da to ravno tako izrazi jezo in jo spusti ven.  Ker sem sama verna, ravno tako odpadejo vse porke madone in kletvice v tems msilu, ki sem ji sinu prav tako razložila. Presentljivo hitro je pokapiral in mislim, da smo picku matelnu slisali kakih 3 x. Sem pa ogromno najstnikov odvadila teh primitivnih kletvic tako, da so za vsako izrečeno stali v krogu in vsem razlagali, o čem točno to oni govorijo. 

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
26.5.2007 20:36:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2007 10:00:00   
Lenny
Ni panike. Vsi še vedno radi rišejo user posted image  Tudi neprevidni očka je doma že risal, ko je izjavil "O šit" in je mali to razglasil za grdo besedo user posted image  
Slik v vrtcu tudi ni bilo za 100 listni zvezek. Mislim, da je redkokateri otrok moral risati več kot dve. Meni se zdi ideja vzgojiteljic dobra, res pa je, da se ta moj stavek drugače bere, ko ga zdaj vidim izven ostalega teksta, kot sem takrat želela razložiti user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.5.2007 12:25:41   
mika
bomo usta z žajfo umili,
To sem naredila (ja nardila!) , ko je na veliko kazal jezik in je palilo, ga ne kaže več! Ga bom malo spomnila na žajfo, ko bo spet glasen. Zdaj moram rečt, da je že dva dni tiho. Ne vem, upam da je ta naša ignoranca obrodila sadove.

user posted image user posted image user posted image sedaj si pa me nasmejala.
ja bomo tudi mi to poskusili, mogoče bo pomagalo, ker do sedaj ni zaleglo nič.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.5.2007 15:08:11   
Pajaca
Mi smo pa bolj mili. Včasih ignoriramo (če je izrečeno tko kr neki pa brez ponavljanja). Zadnjič je pa moj neki reku, pa se je Pajacka smejala, pa rekla oči ti pa grdo dovoriš in smo ga za kazen žgečkal, no in sedaj imamo tako kazen.... pa od takrat še noben ni nič takega rekel, tko da bomo vidl kako bo. Aja vmes je šla babico žgečkat, ko ji je nekaj ušlo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.5.2007 12:41:34   
urška76
Punce, kako pa kaj doma govorite ve in vaši partnerji. Opazim, da marsikatera moja kolegica sploh ne opazi vseh kletvic, ki jih izreče, pol pa prijavi, ja sej midva ne govoriva tako grdo. Midva sva takoj, ko sem prvič zanosila šla v to, da nehava uporabljat razorazne kletvice. In da je bilo vse skupaj učinkovito, sva morala za vsako grdo besedo dat v pujsa takratnih 100 SIT.Sva bila oba presenečena, kako hitro je bil pujs poln. Je pa zaleglo in za zdaj našega triletnika še ni potrebno pretirano opozarjat. Sej včasih kako prinese domov iz vrtca, pa ga prašam kaj to pomeni, da te besede pa jaz ne poznam hitro rata nezanimiva. Upam samo, da ostane pri tem. Ja pa babice in dedki so bili tud deležni tretmaja: "Ja kaka beseda pa je to?" še predno je bil naš toliko velik, da bi govoril.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.