Gina -> RE: Kako dolgo naj bom tiho/ignoriram? (25.5.2007 23:58:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna Meni gre pa ignoranca najbolj na živce? Zakaj za vraga je treba ignorirat? Kar naprej srečujem starše, ki igrnorirajo ko se otrok grdo obnaša, ko govori grde besede itd. In mi gre blazno na živce ker mormo ostali to prenašat, ker je staršem najlažje ignorirat. Kaj če bi kej naredili v drugi smeri, npr. otroka kaznovali za vsako grdo besedo. Sej je že dovolj star da ve kaj se sme in kaj ne. Ne pa da ignorirate. Se absolutno strinjam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ignoriraš lahko enoletnega otroka, ki še nima pojma, o čem se gre. Pri treh in pol mu je pa zelo jasno, kaj počne. In to počne namerno. Ko se enkrat navadi, ima te besede neprestano v glavi. Postanejo njegov vsakdanji besednjak. Ignoriranje pomeni, da je staršu vseeno, da mu je ok, če to počne. Kako lahko nekdo predvideva, da bo kar minilo, zato ker se za besede ne zmeni? Ne, ni mi jasno, čeprav sem že prebrala, da nekateri to svetujejo in prakticirajo. Jaz tega od otrok nisem dovolila in še kar ne dovolim...če bi uporabljala ignoranco, pa ne vem, če ne bi moj otroci bili sami izvežbani preklinjevalci. Kako sem to naredila? Pojma nimam, preprosto nisem dovolila in pika. Ni dovoljeno, ali pa so posledice, ki so hujše od veselja nad izgovorjeno besedo. Se ne splača. Konec debate.
|
|
|
|