|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej
21.5.2007 10:38:09   
Anonimen
Z možem sva skupaj 7 let. Imava 1,5 leta starega sinka. Do pred nedavnim smo živeli lepo, zdej pa se je začelo krhat. Stvar je namreč v tem, da sem jst po končani porodniški ostala brez služe, mož pa je napredoval. Jst mam visoko izobrazbo, ma je na mojem področju dela velika konkurenca. Stalno hodim po razgovorih, ma zaenkrat še neuspešno. To traja sedaj 6 mesecev in v tem času, se je začelo med nama nerazumevanje. Mož je cele dneve v službi in ko pride domov je utrujen. To razumem, zato opravim vsa gospodinjska opravila sama. Ampak možu to ni zadosti: poleg tega, da me med dnevom sploh nikoli ne pokliče, kako sva s tamalim, ga v bistvu tudi ne briga, kako mi gre lov za službo... Poleg tega imam tudi težave s ščitnico, sem se 4 mesce nazaj zdravla in nisem še v redu-sploh ga ne zanima kake težave imam, ali se dobro počutim. Najhuj mi je pa za vikende. Takrat spet vse gospodinjstvo leži na meni. Hitim kuhat, prat,... Mož pa najraje leži na kavču pred TV, al pa spi (kadar tamali spi). Potem ko se naje in naspi, pa začne: Kam gremo hodit, nič ne športamo!.... Ma sploh mu ne morem razložit, da nimam časa... Se uklonim in gremo ven, čeprav bi tud meni pasalo pol ure na kavču. U glavnem: poskušam mu ustreč, ko nekaj izpolnim, že dobi nekaj drugega kar mu ni prav (al ni pospravljeno, al premal seksava....) Srž problema pa je v tem, da me sploh ne posluša, kaj  mu govorim. Prej sem bila vedno uspešna in me zdaj ta situacija s službo in zdravjem močno obremenjuje. Če kej možu omenim, pravi, da mi je "najbolj hudi na svetu in, da sem jst vedno najbolj uboga" Poskušala sem mu razložit, kako se ppočutim, ko sem sama ves dan s tamalim (moje kolegice so vse zaposlene), pa dobim  isti odgovor. Še huje je to , k živimo pri mojih starših in zidamo bajto.Zarad kredita, brez moje plače ne moremo v  najem. Tako,d a jih še stalno čez moje poslušam. Lahko bi bli će na svojem, če bi nam njegovi kaj pomagali. MOji so nama nedokončano bajto dali. Čez njegove ne smem reč nič, k je takoj ogenj v strehi.

NO, napisala sem dokaj nerazumno. Ma sem vsak dan v večji stiski, sej se na tem svetu počutim popolnoma nekoristna. Včasih zberem zadost volje samo zaradi mojega otroka. Možu sme poskušala to razložit, ma se mi samo posmehuje- z mano je začel delat ko z eno služkinjo. Boli me to, ko sva toliko let imela urejen odnos,  z medsebojnim spoštovanjem. Sedaj pa ko nimam službe, sem kar ratala gospodinjska pomočnica, brez vsake pravice do spoštovanja in ljubezni. Sem pomislila tud na drugo ćensko (čeprav je res, da je nonstop v službi)-sem mu tud rekla, da če si jo je omislu, naj se kar odseli. On se mi samo smeje kake neumnosti govorim. Jst ne morem več tako naprej, ker se bojim, da se bom totalno duševno zlomila. Še vedno ga imam rada, tud on zna izkazat ljubezen, samo spoštovanja pa nobenga več. In mislim da eno brez druzga ne gre....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej
21.5.2007 10:43:07   
Zahi
Najdi si službo.. ne išči previsoko pa bo..

Mož pomoje od tebe pričakuje, da je pospravljeno, skuhano itd. ker si pač cel dan doma..

najdi službo.. pojdi med ljudi.. in bo vse drugače..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2007 10:47:13   
maruškaŠ
OK, poslušat te ne zna. Kljub vsej zmedi, čisto preprost nasvet. Daj mu, da prebere kar si ravnokar napisala. Vmes te ne bo prekinjal, ti boš bolj umirjena, on pa bo vsekakor dojel kaj si hotela povedat, brez da si žalila njega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2007 11:03:53   
trojči
Hitiš pospravljat, ne upaš mu reči ne za sprehod, najbrž tud, če ti ni do seksa.......... me sploh ne moti, da vse sama narediš, gospod pa živi kot v hotelu, mene moti, da si podrejena....zakaj? Se bojiš, da se bo ločil?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2007 11:14:21   
TinkiBinki
Se strinjam s Trojci. Najdi čas zase, za svoj počitek na kavču, za sprehod ali samo za kavo s kolegico. Sedaj si ga malo navadila, da vse postoriš sama, ko boš pa našla službo, bo pa vse skupaj še večji problem, takrat pa res ne boš zmogla. Ne obupaj!

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2007 11:25:49   
Anonimen
Draga Anonimna!
Situacija mi je znana, zato ti bom napisala, kako sem to sama "shendlala".
Prej uspešna, zaposlena,sposobna, priljubljena, vitka, mlada.. skratka samozavest na višku. Po porodu, jasno, najsrečnejša zaradi sineka, ampak pri nama pa je začelo škripat. Njegovo življenje se ni kaj spremenilo, ni si dal dopovedat, da je otrok prinesel z vsem veseljem, tudi ogromno obveznosti za oba.
Postala sem nergava, saj sem naenkrat dobila dva otroka, enega majhnega zlatega, drugega user posted image  odraslega!
Nič več ni bilo med nama tako kot prej- vsa tista ljubezen, prijateljstvo, strast, smisel za humor, duhovitost...
vse je izginilo. Skratka groza. 
Nekaj časa je trajalo, da sem se postavila na noge. Zaključila faks, začela se ukvarjat sama s seboj (od psihe do postave!). Imela sem se še toliko raje, ker več nisem imela njegove ljubezni user posted image ! Na koncu sva šla narazen.
Iz polomljenega partnerstva sem odkorakala na novo samozavestna, uspešna, zaposlena, sposobna, priljubljena, vitka, MOČNEJŠA user posted image !
Hočem povedat, da ko sem izčrpala vse možnosti pri partnerju za ponovno skladno življenje, sem se ozirala le še nase in na otroka. Partner zame več ni obstajal, vse sem zmogla in napravila sama. Včasih se mi je še približal, ampak ni pokazal dovolj volje, ker zdaj sem tudi jaz zahtevala več od njega.

Mislim, da moške zelo moti, da ženska visi na njem. Sploh finančno. Pri mnogih ženskah pa je spet neločljivo povezano celotno družinsko življenje (od mentalnega in čustvenega sprejetja do financ). Zato kadar postanemo finančno odvisne od svojih moških, smo ponavadi tudi že čustveno, fizično..

Zato se, ANONIMNA, postavi na svoje noge! Korak po korak, boš videla, naprej bo šlo samo od sebe. Le začet je treba, ti je pa itak najtežje!
Držim pesti zate user posted image !!! 

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2007 11:31:59   
Zahi
če anonimna pravi, da je bil odnos v zvezi prej super, ko je imela še službo.. jo naj zdaj spet poišče.. mogoče se pa vse popravi..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2007 12:07:36   
Anonimen
že dobi nekaj drugega kar mu ni prav (al ni pospravljeno, al premal seksava....)

mogoče smešno pa vendarle... Koliko pa seksata?... veš to ni vse je pa veliko...

Moj se tud začne neki zase držat... briga ga za vse (vsaj moj filing) itd... ko pa mava pošlihtane tud posteljne stvari je "ok"

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2007 12:30:46   
baguSka
ko pa mava pošlihtane tud posteljne stvari je "ok"

tud s temle se strinjam.. drugac pa se strinjam s tistimi, ki pravjo naj si anonimna najde siht... potem bosta spet tako kot sta bla... in oba na istem.. financno, sluzbeno in doma.. in oba razbremenjena.. sicer pa ce njemu ni vec do tega... potem tud vlagu ne bo vec v vezo... da je veza trdna in uspesna, pa sta potrebna vlagat oba..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2007 12:46:00   
srki
Malo pozabita na tipi-topi urejeno stanovanje in vse, kar spada zraven.

Vzemita si čas zase, predvsem pa ti želim, da dobiš službo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2007 13:07:32   
mayflower
Ja, seksava vsaj 1x tedensko (tud prej nisva več), je pa seks zame zdej boljš kot pred porodom. Tko, da na tem področju nama gre enako, na drugih bolj škripa.

Mislim, da so se resnične težave začele prav z najemom kredita in mojo brezposelnostjo. SEm opazla, da se mož s kreditom precej bremeni, jst se dost manj. Kar pa se tiče zaposlitve: iščem vse mogoče, problem je k mam srednjo šolo gimnazijo in mi to ne pomaga kaj dosti. Moj poklic pa je zelo specifičen. Tako,da se mi ni samo enkrat zgodilo, da so me zavrnli, v smislu, kaj bom delala določeno delo, če mam pa visoko izobrazbo. Zaslužit pa moram vsaj tolk, da plačam jasli, k drugega varstva nimam.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2007 13:15:29   
Zahi
preprosta pisarniška dela.. telemarketing.. marsikaj se najde.. in bo več kot samo za jasli..

mož se pa sigurno bremeni, če mu kredit požre večino plače.. in mu s tem ne ostane nič..

mogoče pa za to podzavestno krivi tebe..

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.5.2007 13:17:26   
Anonimen
Ja, pol pa pojdi delat kot čistilka... Ni važno, kakšno je delo, samo da je delo dobro, plača sprejemljiva... Veliko je služb, z nižjimi poklici, poskusi tam...

Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2007 13:32:05   
mayflower
Imate kar prav. Glih kar so me poklicali na ponoven razgovor. SEm že boljš volje...

Bom pa premislila vaša mnenja....

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2007 13:36:00   
baguSka
Imate kar prav. Glih kar so me poklicali na ponoven razgovor. SEm že boljš volje...

Ja vso sreco. Drzim pesti.

Ampak tud ce te en vzamejo, to se ni nic hudga. Sluzb za jasli je se dovolj, pa se sebi bos lohk kej kupila, pa se polovico kredita placevala!!! Samo delat je treba!!!

Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2007 14:36:28   
snake
jaz sem vedno našla službo, ker sem jo iskala z vso močjo........... vem da je malo težje ker imaš otroka a vseglih jo moraš najt najprej zase da greš med ljudi, za otroka da mu lahko kaj kupiš in za v hišo seveda.......jaz sem večkrat kar sama hodila po firmah, trgovinah spraševat če koga rabijo, čisto nič me ni bilo nikoli sram.....brez službe je en velik drekkkkkkkk......

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2007 15:06:42   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

če anonimna pravi, da je bil odnos v zvezi prej super, ko je imela še službo.. jo naj zdaj spet poišče.. mogoče se pa vse popravi..

Samo služba ne bo spremenila njunega odnosa v toliko, da njega že zdej ne zanima kako ona preživlja dan, kako se počuti in kaj počne, a če bi pa dobila službo bi bil pa drugačen?user posted image Verjetno ne Zahi! Denar ne dela dobrih odnosov, odnosi delajo odnose.

Anonimna, postavi se na noge, ne dovoli mu, da s teboj ravna kot s služkinjo, saj sta enakopravna partnerja v vezi. In če sta ali pa nista uradno poročena, v 7 letih sta se verjetno, s prihodom otroka pa toliko bolj zavezala, da si bosta stala ob strani ne glede na karkoli.  Se pravi v dobrem in slabem in če je slučajno pozabil na to ga opomni.

Pišuka, jest sem tolk trmasta, da mu takega obnašanja ne bi dovolila, OK razumem ga če je kak dan utrujen, ampak da bi pa kar fural neko tako nespoštljivo obnašanje, halo, ni šans
Nisem gorenjka, bi pa udarla po mizi in mu rekla vse kar mu gre, pa če to pomeni konec zakona ali veze, prav. Nihče si ne zasluži nespoštljivega ravnanja sploh pa ne od najbližjih. Morda se svojega obnašanja ne zaveda in ga opomni na to.

Srečno!

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?