|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   BT
12.5.2007 9:06:27   
amaya
Nikoli si nisem merila BT. Prvič sem to zasledila tukaj na forumu. Potem sem se pa danes odločila da si jo bom. Prvi termometer mi je kr z roke padel, tako da sem 15 minut lovila živo srebro. Spomnila sem se da imam še digitalnega in sem ga fajn umila in vstavila v nožnico. Ali sem prav naredila?
user posted image Ne pričakujem 19.5. to je čez teden dni, moja BT pa kaže 37.1 Ali je v redu da je tako povišana? Kaj to pomeni? Joj ...počutim se tak laik okoli tega , da mi gre to pošteno na živce.
Hvala za pomoč...

Zaljubljena sem v tri fante...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: BT
12.5.2007 9:21:47   
stunfek
Ja, v redu je temperatura in vstavitev v nožnico...čeprav si lahko meriš temperaturo tudi pod jezikom. V nožnici so vrednosti ponavadi malenkost višje in pa bolj stabilne.
Sedaj si jo meri vsak dan in če ti temperatura ne bo nič padla...odstopanja do 0.1 so ok, potem boš na dobri poti, da boš nosečka. Če pa boš videla trend padanja temperature, boš že preden so bo M pojavila vedela, da je na poti. Problem je pa, da nikoli ni nič sigurno, dokler ne pride zofka ali pa ugledamo plusek na testu user posted image
Srečno.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2007 9:24:40   
amaya
Joj, res hvala ti za odgovor. Torej bom veselo merila in zraven upala, da ne pada user posted image user posted image user posted image user posted image
no zdaj vem eno več. Hvala

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2007 17:48:21   
Anonimen
Če bo tokrat prišla M, si nato vsak dan ciklusa ob istem času meri BT pod jezikom in si vsak dan vpisuj meritve v razpredelnico. Obvezno to narediš takoj po tem ko se prebudiš, še preden greš na WC ali se pretegneš. Ker če to prej narediš pade temparatura. To ne pomeni da si zjutraj uro nastavljaj da bo ob istem času, ampak vedno TAKOJ ko se prebudiš. Pred tem pa mora telo vsaj 8 ur počivat.
Vedeti tudi moraš, da alkohol zmanjšuje vrednost (če boš en dan prej zvečer pila bo naslednji dan precej nizka, tudi bolezen seveda spremeni vrednost).
Ko boš to merila par ciklusov, boš postala že pravi ekspert in vedno vedela kdaj je bila O.
Temparatura se mora ob O dvigniti za vsaj 0.3 od povprečja prejšnjih dni  in tam ostati vse do M. Če temparatura pade pomeni da boš dobila isti ali naslednji da M. Če ostane povišana pomeni da siuser posted image .
Še en pomemben podatek. BT se v času O poviša za 0.3-1 stopinjo, to pomeni da so bili plodni dnevi 2-3 dni pred povišanjem in morda še naslednji dan . Velika večina tega ne ve. Ker velja, da je čas za zanositev 4-5 dni pred O in samo 24h po O! Sperma pa preživi v telesu 4-5 dni, jajčece pa je oplodljivo samo 24h po sprostitvi.

Torej predlagam da seksata v času O dejansko vsak drugi dan in bosta težko zgrešila pravega. Pa še nekaj, nekatere ženske imamo precej pozno O, praviloma naj bi bila 12-16 dni pred naslednjo pričakovano M, jaz npr. jo imam 10 dni prej in cikluse na 32-36 dni. Kadaj približno imaš O pa boš ugotovila šele po nekaj mesecih merjenja, ko lahko primerjaš in nastane vzorec. Jaz že vem, ker semuser posted image .user posted image .

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2007 10:50:17   
amaya
Srček haval ti za tako izčrpen odgovor. Zdaj mi je dejansko vse jasno. bom pa šla veselo na delo in lepo  merla in beležila. Danes imam še vedno povišan BT, vendar mi je padel za 0.1. Razlog zato, ker sem včeraj popila 2 dl vina? sicer ne pijem alkohola, tako da pri meni je to kot da bi liter spila, danes sem pa zaradi tega kar malo mačkasta (malo manjka do tigra user posted image )...
No res lepa hvala in želim ti čimlepšo user posted image . V katerem mesecu pa si?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2007 19:06:21   
Anonimen
Noseča sem 23 tednov, torej sem v 6 mesecu, septembra bom dobila user posted image .
Imam pa kar nekaj izkušenj na tem forumu, sem visela na njem skoraj dve leti preden sem zanosila. Hodila sva v ambulanto za neplodnost, bila sem na HSG, imela en SS, tako da lahko kar precej nasvetov talamuser posted image user posted image .
Želim ti čimprejšnjo zanositev in da se nam kmalu pridružiš na forumu Nosečkuser posted image .

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2007 18:10:15   
amaya
vidim da si iz obale. Kje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2007 18:14:13   
amaya
aja...za koliko pa lahko varjira BT. še vedno imam kar visoko. Zčelo se je z 37.1 drugi dan je bila 37, zdaj pa je že kar nekaj časa na 36.9. Čeprav sumim da nisem nekaj naredila prav. Sploh pa tisti dan, ko sem si namerila tako visoko, naj ne bi imela več ovulacije, saj sem že pred user posted image . Joj ta hudiček mi gre pošteno na živce.
Želim ti lepo in mirno nosečnost in upam, da se ti kmalu pridružimuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2007 14:47:16   
sončica23
Hoj !

Braz panike. Tudi jaz sem bila na začetku štorasta. Priporočam, da si prebereš knjigo Naravno in zanesljivo. Jaz jo imam kar na polici  pa še zdaj večkrat kaj preverim tam notri. Tam piše vse o merejneju temperature, možnih napakah merjenja, pa o sluzi....

prijetno branje

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2007 18:12:02   
amaya
o super...rada berem

(odgovor članu sončica23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.5.2007 22:43:18   
amaya
še zadnjič nekaj vprašam v povezavi s tem...OBLJUBIM: moja BT je padala postopoma iz 37.1 na 36.9. to je bila najnižja. Potem pa dan pred user posted image , torej danes sem jo zjutraj po vseh navodilih izmerila 37.1.Zanima me kaj to pomeni in če je to normalno. user posted image še nimam in niti ne čutim njenega prihoda. Le moj izcedek je malenkost rjavkast, gljih toliko, da mi umaže hlačke...Kja pa zdaj? Jaz upam da to pomeni user posted image , ampak sem zelo, zelo, zelo pesimistična, saj sem to že dvakrat sumila pa ni blo nič...oziroma, celo sumim, da sem imela dva SS. 

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2007 1:25:11   
Srčekgirll
Hej! Mene pa neki zanima glede merjena BT. Merile naj bi si jo vsak dan ob isti uri,a neuser posted image user posted image ? No jst delam tri šihte:dopoldan, ponoči in popoldan. Kako naj si jo merim (če bi si jo začela) vsak dan ob isti uri?user posted image user posted image user posted image user posted image
HVALA za vaše odgovore!

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2007 7:05:15   
stunfek
Ja, tri šihti so pa problem :) Meri si jo zjutraj vsak dan ob isti uri. Preden greš na jutranji šiht in ob isti uri tudi ko greš na popoldanskega. SI naštimaj alarm samo za zmerit BT. Samo tisti nočni bo najbrž ven skakal, ker telo ne bo spočito.

Amaya, temperatura 37.1 in ič znakov M je super znak. Držim pesti. Načeloma velja, da če imaš 18 dni povečano BT lahko tetiraš za nosečnost in naj bi imel lepe možnosti, da si noseč. Preverjeno pa ne drži vedno, ker se je meni zgodilo, da sem imela povečano 22 dni, pa ni bilo nič :).

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2007 12:52:16   
Anonimen
Amaya, nič me ni bilo več tukaj gori....
Če to BT gre iz 37.1 na 36.9 ni to padanje ampak nihanje. Nikoli ti ne bo ratalo, da bi bila BT vsak dan ista. Ne pred O in niti ne po O. Da ti je padla bi lahko rekla da je šla oz 37.1 na 36.5, pa še to bi moralo tako biti več dni zaporedoma. Tudi meni se je kdaj zgodilo da je močno zanihala in se spet naslednji dan dvignila nazaj....
Če imaš še vedno tako visoko BT in če user posted image  še ni bilo in bi morala že priti pa naredi test. Škodilo to ne bouser posted image . Ne delaj pa ga vnaprej, ker ti to ne bo prineslo nobene koristi. Kvečemu bi bila mogoče (ampak res mogoče) samo rahla črtica in bi itak morala čez nekaj dni narediti še enega. In potem še enega za sigurnouser posted image .

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2007 19:22:38   
amaya
ja sej to je...sumim, da sem noseča, ker mi resnično user posted image ni še nikoli...NIKOLI zaostajala. Sploh pa ta BT, mi ni še padel izpod 36.8. To je bla najnižja varianta v zadnjem tednu. Hvala ti za vse in lep dan ti želim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2007 9:32:13   
pina-1
eno vprašanje imam glede BT. sama sem si jo merila nekaj časa vendar sem vmes  odnehala in sedaj sem zopet tu.

pri meni se včkrat zgodi da moram med sanjem vstat za minutko ( wc ali k otroku) ampak potem pred vstajanjem spim  še ene 3 ure
vem kdaj je potrebno meriti BT- zjutraj preden vstaneš po najman 5 urah spanja. kako pa je z nočnimi obiski wc-ja. ali to pomeni, da bt zjutraj ni več relevantna???? .

hvala za odgovore

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.5.2007 20:25:15   
amaya
Jaz se na to BT ne zanesem več...imela sem jo zelo visoko 73.1 pa tam do 36.8. Dan pred user posted image je bla na 37, pa je krava vseeno prišla. Meni to ni jasno več nič.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.6.2007 8:27:29   
ANIME
Jaz imam pa eno vprašanje ... ta mesec sem začela z merjenjem BT (pod jezikom za začetek) ampak mi nekaj ni jasno.
Glede na to, da hodim v službo, me skoraj vsako jutro prebudi budilka in ker imam trd spanec me vsako jutro dobro prestraši (utrip srca mi kar dobro poskoči). In šele zdaj sem ugotovila, da še predno se začnem zavedat, se jaz že pretegujem.
In zdaj ko sem bolj pozorna na to, ne vem ali bodo rezultati merjenja pravilni ali ne. Ima katera izkušnje s tem?

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

otroci in varstvo
LIA2006

otroci so v varsvu, vi pa boste naredili kaj, ko boste sami doma :

pred tv (25%)

greste na večerjo v restavracijo (25%)

v kino (20%)

spat (30%)

Število vseh glasov: 259

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!