|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Železo na meji
9.5.2007 15:30:39   
MINEJA
Ali so pri katerem od vaših dojenčkov ugotovili, da ima premalo železa. Mi smo pri 6m dobili Legofer, ker je mali imel železo na meji. Ampak po tem sirupu pa ga napenja. Kolegica je prav tako dobila pri prvem sinu ta sirup in mu ga ni dajala, ker ima preveč stranskih učinkov. Dajala mu je zato hrano, ki je bogata z železom...
Malo me je strah, da mu ne bi dajala ...

Kakšne so vaše izkušnje??

Tinaj 7.2.2004, Vid 18.10.2006
Mi se imamo radi, radi, radi ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Železo na meji
9.5.2007 17:38:07   
Mehičanka
Mi smo dobili FerumLek in ga je dobro prenašala. Na tvojem mestu bi pediatra prosila za zamenjavo sirupa.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.5.2007 17:44:40   
emaa
Mi imamo Ferum lek od začetka, pa ni problemov z njim.

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.5.2007 18:34:25   
martinuška
Tudi naša je imela malo premalo železa, ampak nam je naša pediatrinja svetovala, naj kupiva pripravek z železom v Avstriji, ker da je boljši, se boljše absorbira in nima nekih stranskih učinkov. Imenuje se Aktiferrin, midva sva vzela kapljice, in stane 2 evra. In naša dojenčica ga zelo dobro prenaša.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.5.2007 20:48:23   
eya
Žiga pa j eimel železa 104, malo pod mejo za sirup, pa nama je rekla, da naj ga dvignemo s prehrano. Ga je veliko v piščančjem mesu (sploh v jetrcah), govedini, suhih marelicah, rumenjaku. Pa bolje se absorbira, če otrok poje dovolj vitamina C zraven (če že jeste agrume, mu daj pomarančo po obroku z železom ali pomarančni sok).

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2007 14:34:51   
MINEJA
Najlepša hvala za vse odgovore.

Mi imamo prav tako malo pod mejo 103. vem pa, da je veliko železa v špargljih, brstičnem ohrovtu, suhem sadju, brokoliju, grahu, špinači, sojini moki, leči, nizkem fižolu, črnem sadju, sojini moki, tofuju, paradižniku, ...

Bom pa poskusila s kapljicami iz AU.

Hvala še enkrat!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2007 21:44:43   
eya
Ja, drži kar si napisala, samo se železo iz mesa ful bolj veže kot tisto iz zelenjave, evo tukaj je link:

tukaj

Aja še to, absorbcijo železa znižuje mleko (oz kalcij iz mleka).

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2007 10:17:07   
Baucka
Veliko rdečega mesa, govedina, teletina, rdeča pesa in suho sadje.  Pa ko boš dajala živila z železom, ga kombiniraj z izdelkom, ki vsebuje C vitamin. Ker C pomaga da se železo boljše absorbira. To lahko prakticiraš pri kapljicah tudi, ponudi jaboljčni sok čez. Pa če prenese, jih daj na prazen želodec in ne po hrani. Pa po kapljice v Avstrijo, ker naše ti ne bodo pomagale. Ker smo roko na srce  v zdravstvu sto let za opicami.

< Sporočilo je popravil Baucka -- 11.5.2007 10:20:20 >

Gremo veselo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2007 10:24:27   
MINEJA
Martinuska, katera pediatrinja ti je svetovala te kapljice? V navodilu piše 10 kapljic v čaj in to jemati 4 tedne, je tako? Ampak navedenih pa je full stranskih učinkov?

Hvala!

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2007 12:33:19   
moci
mi smo tudi dobili ferrum lek. pa ga ne dajem. dam ji suho sadje (namočim, dodam kompotu, zmiksam), špinačo, brokoli in kašice z dodanim železom. sem pa slišala, da ima večina user posted image v začetku uvajanja GH premalo železa in se potem to samo uredi.
če že dodajaš železo ga daj skupaj s C vitaminom.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.5.2007 23:03:50   
martinuška
Moja pediatrinja je dr. Polona Seme-Ciglenečki iz Maribora in smo zelo zadovoljni z njo. :)

Dozira se po kilogramih dojenčka. Naša je imela takrat 7 kg, torej 7x5 kapljic je prišlo na 35 kapljic, kar je naša pediatrinja razdelila na dve dozi - zjutraj in zvečer (17+18 kapljic).

Kapljice bi se naj (po navodilu) jemale še štiri tedne po tem, ko se v krvi ugotovi, da je dovolj železa. (Ne me vprašat, zakaj, ker nimam pojma.) Tudi jaz sem najprej, ko sem prebrala navodilo, mislila, da se jemlje samo 4 tedne, potem pa sem šla malo podrobneje brat in ugotovila, da sem narobe razumela.

Mi smo ravnokar porabili prvo flaško (jemali smo en mesec) in bom raje vprašala pediatrinjo, če je še sploh potrebno jemat, ker vseeno se mi zdi, da zdaj, ko je gosto hrano, bi morala dobivati železo iz hrane. Ne vem no, bom videla, kaj mi bo rekla. Načeloma raje namreč ne dajem nekih dodatkov k hrani, ker itak se ful slabše vse absorbira.

Stranskih učinkov naša punčka ni imela, baje so pa redki. Odločitev, ali boš dajala te kapljice, je pa seveda tvoja.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (15%)

lana (31%)

neža (44%)

vanesa (11%)

Število vseh glasov: 94

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!