martinuška -> RE: Železo na meji (15.5.2007 23:03:50)
|
Moja pediatrinja je dr. Polona Seme-Ciglenečki iz Maribora in smo zelo zadovoljni z njo. :) Dozira se po kilogramih dojenčka. Naša je imela takrat 7 kg, torej 7x5 kapljic je prišlo na 35 kapljic, kar je naša pediatrinja razdelila na dve dozi - zjutraj in zvečer (17+18 kapljic). Kapljice bi se naj (po navodilu) jemale še štiri tedne po tem, ko se v krvi ugotovi, da je dovolj železa. (Ne me vprašat, zakaj, ker nimam pojma.) Tudi jaz sem najprej, ko sem prebrala navodilo, mislila, da se jemlje samo 4 tedne, potem pa sem šla malo podrobneje brat in ugotovila, da sem narobe razumela. Mi smo ravnokar porabili prvo flaško (jemali smo en mesec) in bom raje vprašala pediatrinjo, če je še sploh potrebno jemat, ker vseeno se mi zdi, da zdaj, ko je gosto hrano, bi morala dobivati železo iz hrane. Ne vem no, bom videla, kaj mi bo rekla. Načeloma raje namreč ne dajem nekih dodatkov k hrani, ker itak se ful slabše vse absorbira. Stranskih učinkov naša punčka ni imela, baje so pa redki. Odločitev, ali boš dajala te kapljice, je pa seveda tvoja.
|
|
|
|