|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Povišan sladkor
19.10.2004 15:01:11   
Tina26
Hojla vsem :nosecka: in :duda:
Zanima me če je imela katera v nosečnosti povišan sladkor, oziroma kaj za nosečko in Pikico to pomeni???
Jaz imam jutri še en test, ki bo trajal baje tri ure (danes je trajal samo eno uro :hudicek: )da bojo sigurni ali imam povišan sladkor ali ne, pa me že zdaj zanima ali me je upravičeno strah ali spet pretiravam :ups:
A to bom samo na hrano mogla pazit???
A je lahko zato tud z :duda: kaj narobe???

Tina in :duda: 24 (7/7)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Povišan sladkor
19.10.2004 15:14:03   
Lu
Ojla!

To tudi mene zanima, kaj pomeni. Meni je v 21t rekla, da imam malo povišanega in da naj pazim pri sladkarijah. Naslednji pregled imam v 25 t. Bomo videli kaj bo povedala takrat. Upam, da bo vse OK.

lp Lu

23t:love:

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Povišan sladkor
19.10.2004 15:39:07   
Alenka-4
Jaz sem imela takoimenovano Motnjo tolerance na glukozo. To sicer še ni čisto pravi cuker.Je pa pomenil dieto do konca nosečnosti, konterolo vsakih 14 dni pri dr. Tomažičevi na Polikliniki. Dobila sem tudi glukometer, 5x dnevno sem si merila sladkor. Od 24. do 39.tedna, ko sem šla rodit sem se zredila za en sam kilogram. Bila sem tudi en dan v porodnišnici na spec.pregledih pri dr.Sketovi.
Bodita pozorni, če bosta rodili v porodnišnici, kjer ne vedo za diabetes. Jaz sem rodila z EA, pa mi niso dali v glukozo insulina, tako, dam jaz imela po porodu ful visok sladkor, pikica pa prenizkega in je bila 2 dni zaradi tega na intenzivni, je dobivala preko infuzije glukozo. Sicer pa diabetes v nosečnosti pomeni večjo verjetnost, da potem dobiš diabetes tip II. Več na spletni strani med.over.net

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Povišan sladkor
19.10.2004 15:43:11   
kimi
puce to pomeni mirkanje in letanje. Bo treba stalno preverjati sladkor, ker za otročička to ni dobro.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Povišan sladkor
19.10.2004 15:43:31   
žorž
Jaz imam povišan sladkor (sem 38t3d noseča) in sem že skoraj 2 meseca na 'dieti'. To pomeni, da ne smeš jesti nič sladkorja, nič bele moke, nič mastnega + 5 majhnih obrokov na dan. V glavnem NAČELA ZDRAVE PREHRANE.
Pri meni je bilo tako, da so mi res strogo dieto predpisali na 2. pregledu (zdaj si moram tehtat kruh, sadje ... vse, ker imam predpisano količino), ker načela zdrave prehrane niso bila dovolj za mojo slinavko.
Moram priznat, da mi je bilo na začetku zoprno, ker imam zelo rada sladkarije, ampak se kar navadiš :zmeden:
Kaj pomeni to za mamico in otročka?
Mamici v bistvu ni nič res hudega, tukaj gre bolj za otročka. Namreč, če se ne pazi, otroček lahko prekomerno raste => težek porod.
Moj nasvet je, da jejta v majhnih količinah, izogibajta se kakršnemu koli sladkorju ter izdelkom iz bele moke (kruh naj bo ržen, pašta naj bo graham itd.). V glavnem, če je na izdelku narisan srček, potem zadevo definitivno lahko jesta :bravo:
Če imata še kakšno vprašanje, kar! Lahko tudi v nabiralnik.
LP
P.S. Za pocrkljat si lahko kupita marmelado iz gozdnih sadežev od Ete, ki nima NIČ dodanega sladkorja, je pa ful dobra :bravo:

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Povišan sladkor
19.10.2004 17:17:25   
Tina26
Punce hvala vam za odgovore. :rozica:
Sem še malo pobrskala naokoli, pa tudi Pikabu ima izkušnje in je veliko povedala. :torta:
Zdaj pa čakamo na jutri, potem bomo pa videli ali bomo še papcali cukerčka al naslednje tri mesece ne več.
No če izvem kaj zopernega vam sporočim in verjetno bom takrat zares potrebovala vaše nasvete kaj sploh jest.
Pozdravček do jutri.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Povišan sladkor
19.10.2004 17:21:50   
ZARA
OJ...Tina jst sm tud imela gestacijski diabetes ampak so ze zorz in ostale vse povedale,tko da ne bom izgubljala besed...lepo nosecnost se naprej...

papa :rozica:

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Povišan sladkor
19.10.2004 20:05:42   
Pikabu
Alenka, a te lagko vprašam, kako je pri tebi s kilogrami po porodu? Jaz sem se namreč zredila v celi nosečnosti samo za 4 kg, takoj po porodu mi je šlo dol 8 kg, zdaj se mi pa zdi, da jih pridobivam nazaj gor, čeprav polno dojim, hodim ven, tako da sem bila kar malo žalostna, saj sem mislila, da mi bo šlo še bolj dol in da bom na račun malo pridobljenih kg med nosečnostjo zgubila kakšen kg.

Lp

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Povišan sladkor
19.10.2004 20:09:39   
Pikabu
Aja, pa še nekaj za Zaro. H komu si pa hodila na preglede za sladkorno? A si imela po porodu ponovno testiranje? Kaj ti je pa pokazalo? Jaz sem hodila k Janševi, sedaj moram pa še na testiranje in močno upam, da ne bo nič pokazalo. Se mi je pa zdelo, da je mogoče precej komplicirala, tudi se mi je zdelo, da mi je zelo hitro dala inzulin (teta je hodila v Lj., imela podobne vrednosti, pa ga ni imela). No, saj nič ne rečem. Z našo punčko je bilo vse v redu, mere čisto normalne, tudi glukoze ni dobila. Me pa že skrbi, kako bo v naslednji nsečnosti...

LP

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Povišan sladkor
19.10.2004 20:43:18   
ZARA
ja Pikabu... isto kot ti - k dr.Jansevi.Ja 8 tednov po porodu mi je pokazal 4.1...ampak mi je tko komplicirala da sm bla full slabe volje...drgac sm jst imela samo dieto (nic sladkorja)...
Na kaksno testiranje moras ???
A te je dala na insulin??

papa

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Povišan sladkor
19.10.2004 21:53:48   
Pikabu
Kaj ti je pa komplicirala, saj 4.1 je čisto v redu. Me je že kar strah. Jaz sem bila na inzulinu, me je hitro dala, tako da imam še vedno aparatek, da si merim in me je kar malo strah, ker je včasih zjutraj še vedno visok. Ni čez dovoljeno vrednost, je pa malo višji (melo čez 6), po tistem popitem sladkorju pa ne vem, kako bo, se pa bojim ravno zaradi tega, ker tako komplicira. Testiranje imam pa to, po porodu, kar si ti tudi imela. Tega drugod sploh ne delajo. Moja teta bo imela ta pregled, če jo bo osebna zdravnica dala, ampak šele pol leta po porodu, Janševa je pa meni rekla, da najraje sama vidi, da nas kar naroči in nas kontrolira, moram pa iti že 6 tednov po porodu.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Povišan sladkor
20.10.2004 7:31:25   
ZARA
ma neki je najedala da se moram pazit,gibat,sej ves...bla,bla,bla....sej tud v nosecnosti nisem imela ne vem kako povisanega pa je tak halo delala da me je cist napsihirala...A to imas presejalni test al tistega drugega ki ti ga naredijo da visis tam celo dopoldne...mislm tista glukoza je pa res ena svinjarija...jst sm mislla da bom bruhala,tko mi je blo slabo :zmeden:...ja sej mene tud narocila 6 tednov po porodu ampak nisem mogla...

paapaa

Ce te se kaj zanima men lahk rufnes na privat...

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Povišan sladkor
20.10.2004 7:55:00   
Kinokija
Če vas zanima kaj globlje, lahko pokukate tudi na temo Diabetes part 15, pa vam bomo dolgoletne sladkorne bolnice pomagale. :bravo:

Drugače pa- pikabu, bojim se, da ti kaka orenk dieta in sčasoma tudi tablete ne uidejo. :zmeden: Srečno!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Povišan sladkor
20.10.2004 10:11:34   
beba76
Punce, prosim, povejte mi kdaj - v katerem tednu moraš pit tisto "cukrano vodo":(. Sicer jo bom šla pit že tretjič :((:(((pa ne zato, ker bi mi bila tako všeč), pa me je že vse strah tega dneva!

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Povišan sladkor
20.10.2004 11:15:02   
ZARA
beba76 zakaj gres ze tretjic...ne razumem,sej to se valjda da ze prvic ugotovit!!???
Jst se sploh dobr ne spomnem mislm da so mene tam nekje v 18 t testiral...:zmeden2:

paapaa

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Povišan sladkor
20.10.2004 11:27:14   
beba76
Sem malo nerodno napisala :ups:. Sem namreč tretjič noseča...
Pa hvala za tolažbo... pol me to na naslednjem pregledu čaka. Samo da so pri nas tak fajn, da ti nikdar ne povejo, da moraš prit tešč in ne veš kaj bodo delali s tabo... Zadnjič sem zaradi tega en drug dan mogla prit dat kri, ker mi je pač sestra pozabila povedat.:(

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Povišan sladkor
20.10.2004 12:39:32   
kepa*
Joj, punce, mene je kar groza. tud jaz imam jutri obremenilni test, ker mi je prvic pokazal povisan sladkor cez 10.
Zdaj pa najhuje: sele danes sem zasledila, da se v nosecnosti ne bi smelo uporabljati umetnih sladil (natren...),ker skodujejo razvoju otroka. jaz pa to pridno uporabljam. Nisem vedela! Kaj je lahko narobe z bebo? Ve katera?
Sem cist prestrasena.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Povišan sladkor
20.10.2004 12:51:03   
ZARA
ma dej no kepa* ne obremenjuj se... ker to pa res dela sladkor v krvi...takoj prenehej pa bo...ceprav vrednost imas pa precej veliko...10 je kar dosti...

Zenske pocnejo se vse kaj hujsega,ko nosijo detke (zdravila,narkotiki,alkohol,...)celo poznam jih nekaj pa imajo vse zdrave detke...

papa:miska:

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Povišan sladkor
20.10.2004 17:51:56   
Tina26
Hoj Punce

No koncno sem prisla do racunalnika.
Sem vam obljubila da vam danes sporocim rezultate.
Sem bila danes spet na testu, tistem dolgem in so me zelooo razveselili.
Jaz NIMAM sladkorne. :bravo: :sloncek:
Sem tako vesela. :sloncek: :bravo:
Drugace pa sem v 25 tednu, pa tudi na nosecniskem koledarcku pise da se predvidoma ti testi delajo v 25 tednu.
Hvala pa se enkrat vsem za pomoc, hitre odgovore, in moralno podporo. :rozica:
Kepa drzi se jutri. Upam da tudi ti sporocis lepo novicko. Drzim pesti za tebe.
Tebi Pikabu pa enako drug teden.
Pa vsem ostalim, ki jih to se caka isto.

Srecno vsem
Tina

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?