žorž -> Povišan sladkor (19.10.2004 15:43:31)
|
Jaz imam povišan sladkor (sem 38t3d noseča) in sem že skoraj 2 meseca na 'dieti'. To pomeni, da ne smeš jesti nič sladkorja, nič bele moke, nič mastnega + 5 majhnih obrokov na dan. V glavnem NAČELA ZDRAVE PREHRANE. Pri meni je bilo tako, da so mi res strogo dieto predpisali na 2. pregledu (zdaj si moram tehtat kruh, sadje ... vse, ker imam predpisano količino), ker načela zdrave prehrane niso bila dovolj za mojo slinavko. Moram priznat, da mi je bilo na začetku zoprno, ker imam zelo rada sladkarije, ampak se kar navadiš :zmeden: Kaj pomeni to za mamico in otročka? Mamici v bistvu ni nič res hudega, tukaj gre bolj za otročka. Namreč, če se ne pazi, otroček lahko prekomerno raste => težek porod. Moj nasvet je, da jejta v majhnih količinah, izogibajta se kakršnemu koli sladkorju ter izdelkom iz bele moke (kruh naj bo ržen, pašta naj bo graham itd.). V glavnem, če je na izdelku narisan srček, potem zadevo definitivno lahko jesta :bravo: Če imata še kakšno vprašanje, kar! Lahko tudi v nabiralnik. LP P.S. Za pocrkljat si lahko kupita marmelado iz gozdnih sadežev od Ete, ki nima NIČ dodanega sladkorja, je pa ful dobra :bravo:
|
|
|
|