|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nemogoča slabost
19.10.2004 8:51:20   
Maša
punce samo eno vprašanje.....ali je to normalno da mi je ves čas tolk zlo slabo!?Praktično skoraj celo noč in cel dan z vmesnimi presledki. Občutek imam da bi non stop lahko bruhala, ampak se jest bruhanja že od daleč bojim zato zadržujem v sebi!

POMOČ! :zmeden:

lp,
Maša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nemogoča slabost
19.10.2004 8:58:34   
neža76

Ojla Maša,

mislim, da sva medve skupaj zvedele da sva v 9nebesa?!

Meni ni nič slabu, upam da bo tudi tebi minilo!!
Držim pesti!

Kako si drugače in koliko tednov si 9nebesa?

LP

Neža76

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nemogoča slabost
19.10.2004 9:01:55   
beba76
Tudi meni je bilo in sicer nekje od 9 pa do 14 tedna, pol pa je minilo, kot bi odrezal... Pa kot praviš - podnevi, ponoči, skratka zmeraj počasi. Bruhala pa nisem niti enkrat.:zmeden:
Sem mislila, da mi je slabo, ker sem lačna,ko pa sem dala kaj v usta, pa ni bilo čist nič boljše.

Bi ti prav rada pomagala, pa ne znam... Upam, da ti je vsaj malo v tolažbo, da pač slabosti spremljajo nosečnost in da nisi sama ;)

Saj bo minilo, verjemi!

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nemogoča slabost
19.10.2004 9:06:38   
bikica30
Revica!
Kako te razumem!
Meni je tako slabo od 9 tedna naprej, zdaj sem v 13., pa nič ne kaže da bo bolje. Tud jaz ne bruham, ampak enkrat, dvakrat sem bila že tako obupana, da so mi šle že zelo grde misli po glavi :ups:, v smislu: tole je prvič in zadnjič (nosečnost)...pa še grše: kako je lahko ta otrok tako nesramen...:ups: grdo, kot da bi bil kaj kriv... Ampak k sreči te misli hitro minejo..

Skratka, jej skos po malem. Tudi ko ti je najbolj hudo slabo in SPLOH ne moreš dat nič v usta in se ti zdi da imaš želodec že skoraj v ustih, se posili in pojej kos kruha ali prepečenca...pa bo malo bolje, res, deluje. Jaz sem se že nehala obremenjevat glede kvalitete hrane, če mi zaradi slabosti cel dan 'paše' le sam kruh , pač jem le to...ko mi ni tolk hudo poskušam nadoknadit vse vitamine...

Uf, sem se razpisala, ampak se kar bolše počutim ko vidim da nisem edina, se mi zdi da ostale tako mirno prenašajo slabost...
LP in čimmanj slabosti, saj baje kmalu mine.
Anya

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nemogoča slabost
19.10.2004 9:09:19   
mika
saj bo minilo

men je blo slabo od 8. do 16. tedna in sem mislila, da mi nikoli ne bo več boljše. pa je minilo.

vedno nekaj pojej, da odpraviš okus, ki ti povzroča slabost. meni je pomagalo.

lp mika
:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nemogoča slabost
19.10.2004 9:14:17   
mika
anya
misli o "prvič in zadnjič ali pa še lep čas bo minil do druge nosečnosti" tud meni rojijo po glavi.

ponoči sploh ne spim cel. hrbet od trtice do vratu me tako boli, da se sploh obrnit ne morem. pa me še čaka takšnih 8 tednov. upam da bo malo prej :duda: prikukal na svet, ker jaz te bolečine zelo težko prenašam. bog ve kako bo šele pri porodu.

lp mika
:ups::ups:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nemogoča slabost
19.10.2004 9:44:09   
NinKa
Revica, jaz te povsem razumem, se se bezno spominjam na mojo nosecnost lani.

Zanosila sem v sredini marca, nato pa sem od 5 tedna do 30 tedna vsak dan non stop bruhala, od 30 do 41 tedna pa vsak dan sam se zjutraj in dopoldan.

Bla sem cel cas sam lezala, se dobro, da sem studentka, mi doben ni kompliciral, da sem doma, ampak tisto zacetno je blo "ubiboze".

No, tolazilo, rodila sem brez kake komlikacije, sicer z EA v PO, imam sedaj najlepsega fantka (glej slikico). Nima nikakrsnih tezav, zdrav ko dren. Kot novorojencek ni bil problematicen, ajajmo ze od vsega zacetka, nikoli ni jokal (ok, ipika ga vcasih zgrabi).
Tako, da sedaj vem da se je splacalo potrpeti, saj vidim rezultat, ki se mi vsak dan zjutraj nasmeje, ko pridem po njega in mi da lupcka za dobro jutro!!!

Uzivajte v nosecnosti in CIM MANJ STRESA, le ta se prenesa na otroka. Pa cim manj kave!!!!

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nemogoča slabost
19.10.2004 11:15:34   
patty
Punce, tudi jaz se sprašujem, ali je vse skupaj še normalno:((, kajti tudi meni je že od drugega meseca non-stop slabo (zdaj sem noseča 13. tednov in 3 dni). Najhuje je zvečer, ko zaradi slabosti sploh ne morem zaspat, in ponoči, ko se večkrat zbudim in moram bruhat (na prazen želodec je to še dosti hujše). Ravno danes sem se spraševala, kaj naj naredim, a naj grem v lekarno po kakšno zdravilo proti slabosti ali kaj. Občutek imam, da če se bo to še nekaj časa nadaljevalo, da me bo pobralo :( V želodcu imam cel dan, še posebej zvečer, občutek, kot da imam noter železno kepo, tudi okus je kovinski - mogoče so krive železove tablete Retafer, ki jih moram že nekaj časa jemat dvakrat dnevno:zmeden:. Ne vem, kako dolgo bo to še trajalo. Upam, da bom kmalu lahko začela uživat v nosečnosti, ker zaenkrat še ne vem, kako to zgleda.

No, toda kot berem, nas je takih več. Sem se namreč že bala, da je z mano kaj narobe. Držim pesti za vse, da bo kmalu bolje. Baje pomaga ingverjev čaj:zmeden: Če bo sila, ga bom res poskusila.

Pozdravček vsem,
Patty:sloncek:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nemogoča slabost
19.10.2004 12:51:45   
Anonimen
Uf, kako je bilo meni slabo. Še v kuhinjo nisem zmogla, vsak vonj po hrani je povzročal bruhanje. Nekaj časa sem si pod nosom stiskala pomarančno lupino, kar mi je pomagalo.

Potem sem pa šla v lekarno v Žavljah (Italija - Škofije, takoj po prvem tunelu desno) in farmacevtko vprašala, če imajo kaj proti nosečniški slabosti, in mi je dala homeopatske tablete Sepia oficinalis. Najprej sem jemala 3x na dan po 5 globul oz. še več, če je bilo slabo, po nekaj dneh 3x na dan po tri, potem pa še manj. Slabost se je omilila v nekaj dneh, po kakih slabih dveh tednih pa popolnoma prenehala.
Če imate možnost, si jih nabavite, ni kontraidikacij. Tablete sem večkrat predlagala tudi dekletom na forumu MON in baje da so pomagale tudi drugim, dobi pa se jih tudi pri homeopatih v Sloveniji vendar ne vem kje.

(odgovor članu Maša)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nemogoča slabost
19.10.2004 13:16:51   
ZARA
ja je normalno Masa...
ker men je blo tolk slabo da sm mislla da bom kr umrla...ponoci sicer ne,podnevi pa od zjutraj ko sem odprla oci do vecera ko sem jih zaprla...bruhala pa nisem nic,mogoce vsega skupaj ene 5x,ceprav mi je blo kar dolgo slabo ...do enega 3-4 meseca...

treba bo mal poptrpet,sej bo pol cez noc boljse

paapaa:metulj:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nemogoča slabost
19.10.2004 13:45:35   
kimi
Maša jaz misli, da je to kar normalno. Probaj ugotoviti kaj ti ne povzroča slabosti. Drugače pa kar počivaj. To traja samo nekje prve 3 mesece da te potolažim

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nemogoča slabost
19.10.2004 19:31:41   
Anonimen
Hojla!

Ja, tudi jaz sem to že prestala. Slabo mi je bilo od 7. do 13. tedna cel dan, vendar nisem velikokrat bruhala. Slabost pa tako nemogoča, da sem mislila, da me bo počasi zmanjkalo. Od sile sem kar začela sama voziti avto, ker sem se prej vozila z avtobusom. Saj vem, butelj, ja, pa še izpit sem že davno naredila. Tako da je bila pri meni slabost tudi za nekaj dobra. Potem pa mi je sestra pri g. svetovala, ko je videla, da sem zelo slabo izgledala, da si moram predstavljati otročka kot majhnega termita, ki bi samo jedel in jedel. In jaz moram zanj poskrbeti. Jesti moram na vsaki dve uri, seveda nekaj malega, da se ne bi zredila preveč. Najboljše si je razdeliti normalne obroke na več malih obrokov. Ker sem bila že čisto obupana, sem se oprijela še te zadnje rešilne bilke. In ne boste verjele, pomagalo mi je v trenutku. Gledala sem na uro in jedla na vsaki dve uri (sicer me je slabost hitro spomnila na to) in takoj, ko sem pojedla dva grižljaja, je slabost minila. Zredila sem se le za 2 kg do 13. tedna, tako da je za sprobat. Včasih sem pojedla samo 2 keksa mogoče, pa je bilo dovolj.

Torej, pridne bodite in čimbolj mislite na to, kaj lepega vas še vse čaka, če boste le to pretrpele. Najlepši trenutek, ko te otroček prvič brcne in se premakne v tebi in pa seveda naprej, rojstvo, kar pa tudi še mene čaka.

Bye,

Blacky s :duda:

(odgovor članu Maša)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nemogoča slabost
20.10.2004 18:06:22   
romta
Živjo!
Ja nosečke sam ne obupat. Tud jaz sem to preživela čeprav je blo res hudo. Prvič sem bruhala tri dni skupaj in to čisto vse kar sem zaužila (tudi tekočino). Mož me ni več hotel doma take gledat pa sva šla k zdravniku, tam so me takoj napotili v porodnišnico da so me nalil z infuzijo, ker sem bla že totalno dehidrirana. Potem se mi je umirilo, tam sem dobila tudi svečke proti slabosti. En teden mi je bilo potem spet samo slabo in sem samo ležala doma, potem pa se je spet začelo tri dni neprestanega bruhanja. Spet sem vzela svečko, ki so mi jo dali v porodnišnici in vse skupaj se je umirilo. Ful slabo mi je blo vsega skupaj 5 tednov. Potem pa kot bi odrezal. V tem času sem shujšpala 6 kg, vendar ni blo panike ker imam kar nekaj kil preveč. Sedaj sem v 16 tednu, vendar se še vedno nisem nič zredila in ni panike, ker imam še vedno dost zaloge. Še vedno pa mi ne paše jest, vendar sem se navadila jest velikokrat po malo, ker zelo pomaga.
Torej ne obupat, tud meni je vse sorte po glavi hodilo ko je blo najhuje, ampak sedaj sem čisto srečna. Vse bo OK!!

LP Romta

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nemogoča slabost
21.10.2004 12:42:27   
beba76
Pojdi h G, pa ti bo mogoče kaj predpisal proti slabosti - se dobijo neke tabletke.
Bolniško pa tudi zrihtaš pri njem; in sicer ti da potrdilo, s katerim greš k osebnemu dohtarju in tam urejaš naprej.

Pa srečno in čimmanj slabosti!;)

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nemogoča slabost
21.10.2004 20:33:07   
Barbara L
Moja pomoč proti slabosti;

Obe, tako G kot os. zdravnica sta mi predlagale tablete B-kompleks, ker naj bi to bilo edino proti slabosti. Meni osebno se ne zdi da bi mi pomagale.

Sem v 10t, bruham bolj poredko, slabost pa je kar nadležna. :grrr:
Meni zelo pomaga :bravo: DONAT MG :bravo: (sobna temperatura). Vsakič ko imam občutek da mi bo "dvignilo" popijem par požirkov, potem pa čez nekaj sekund, mogoče minut prav grdo "rignem" (ne spomnem se trenutno lepšega izrara) in je skoraj vedno takoj bolje. Brez njega sploh ne zapuščam več doma.

V reklami naj bi odpiral zaprtje, vendar po mojih izkužnjah to ne drži. Pa še na etiketi piše, da je primeren za nosečnice, ker potrebujemo veliko magnezija.

Mogoče bo tudi kateri od vas pomagal. Probajte.:zajcek:

Barbara L:metulj:

(odgovor članu Maša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?