|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aptamil
2.5.2007 21:40:26   
ribicau
Pozdravljene!

V soboto sem svoji 2,5 mesečni hčekici za probo dala aptamil, zgoj zato, da bi videla, če ji bo všeč. No po petih minutah je dobila grozno koprivnico, tako da smo jo peljali v dežurno ambulanto, kjer je revica dobila dve injekciji in kapljice za domov (v pol ure je koprivnica izginila). Dežurna zdravnica je napotke za injekcije dobila od dežurnega pediatra na Jesenicah, sama pa je rekla, da gre verjetno za alergijo na kravje mleko. Posvetovalnico imamo šele drug teden, jaz pa sem preveč radovedna, zato se tukaj obračam na vas. Zanima me namreč, če poznate kakšen tak primer, da bi se po aptamilu pokazala koprivnica in ali je bil ta otrok alergičen na kravje mleko? Ali je bil alergičen na še kaj drugega? Kdaj otroci to prerasejo? Rekli so mi tudi, naj uporabljam Pregumin mleko, če ne bom več dojila, drugače še polno dojim!

Prosim za pomoč! Za odgovore se vam lepo zahvaljujem!

Mamica male Eve

< Sporočilo je popravil ribicau -- 2.5.2007 21:41:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Aptamil
3.5.2007 8:14:32   
Taja Nagaja
Najbrž gre res za alergijo na kravje mleko. Več ti bo povedal alergolog. Kar pa se ostalih alergij tiče se pa ne obremenjuj. Vsak otrok je drugačen, zato lahko odreagira na čisto druge stvari.
Držim pesti, da kmalu odkrijete alergen, da se mu boste lahko izognili.

Kakšen pa je bil cucelj na flaški? A dudo uporabljate? Lahko bi bila reakcija tudi na lateks.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2007 9:54:25   
ribicau
Ojla!

Imamo aventovo dudo in aventovo flaško. Lateks ni!

Hvala vseeno!

LP

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.5.2007 14:23:58   
martinuška
Zdravo!

Tudi pri nas so posumili na alergijo na kravje mleko, ko je naša bejbika dobila izpuščaje po celem telesu. Nato so odkrili še kri v blatu, tako da je bila alergija potrjena. Glede na to da je tvoja dojenčica takoj dobila tako reakcijo, je res najverjetneje alergija na kravje mleko. No več boš tako ali tako zvedela po testih.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2007 21:35:32   
ribicau
Martinuška hvala za odgovor. Povej mi samo še to, kdaj pa dajo otroka testirat, na kaj je alergičen. Ali jo lahko dajo že sedaj, ali dajejo potem, ko začne otrok jesti gosto hrano?

LP

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.5.2007 22:10:51   
poliloni
Predlagam, da kupiš pregomin, če boš kaj dodajala (in nujno spravi račun, saj če vam kdaj dokažejo laergijo, dobiš povrnjen denar!). Sicer je bila palahko še kakšna druga sestava mleka kriva ali kaj drugega (dobila skozi tvoje mleko), ampak ne glede na to bodi previdna tudi ko boš začela uvajati razne kašice in vedno kupuj tiste, ki se mešajo z mlekom (tvojim ali pregominom) in nikoli tistih, ki se mešajo z vodo (te imajo že noter mleko!).
Predvsem pa brez panike, ker otroci to prerasejo ali pa se preprosto navadiš živeti s tem (naš je star 20 mesecev in mu al. na KM še ni popustila, a bo že).

Pa še nekaj: Če boš otroku dala Pregomin - ne poslušaj vseh teh na forumu, ki pravijo kako ogabno in oh in sploh zanič je to mleko! Zanič je za nas, ki ga nismo vajeni! Otroku morda v začetku ne bo prav vseeno, če boš zamenjala svojega z njim, a vseeno ga bo hitro sprejel. Tako, da izgovor, da ga zato ne pije, ker ni dober, odpade! Saj otrok nima prirojenega okusa za to!!!!!

Ko sem mu ga jaz prvič dala sem ga delala z velikim odporom, ker sem že na forumu prebrala kako grozno in ogabno in sploh ne vem kaj še vse je to mleko... Niti slučajno se stem ne strinjam, saj se naš malček pri  vsako jutro, ko odpre oči dere iz postelje: MLEKO!!!!! Mami MLEKO!!!!

Pa na zdravje!user posted image

< Sporočilo je popravil poliloni -- 4.5.2007 22:12:40 >

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.5.2007 22:19:11   
ribicau
Poliloni hvala za tale odgovor. Je več kot dobrodošel. A da dobimo denar povrnjen....nisem vedela.

Da pa je Pregumin ogaben se mi zdi ja, saj je že Aptamil svinjsko zanič, smrdi
že na daleč user posted image .

LP

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.5.2007 23:15:55   
martinuška
Zdravo!

Naša dojenčica je dobila ta izpuščaj nekaj dni pred njenim rednim pregledom v posvetovalnici pri 2 mesecih in takrat smo jo tudi lahko pokazali takšno naši pediatrinji. Posumila je na alergijo, takoj dala recept za eno sojino mleko (sem že pozabila, kako se imenuje), ter smo dobili napotnico za laboratorij za blato. Ta test je kao dokaj zanesljiv, kljub temu pa smo mi dobili še napotnico za vbodni test v pediatrični bolnišnici, kjer vbadajo posamezne alergene pod kožo (ta test imamo v ponedeljek, mala pa je stara 7 mesecev). Ta vbodni test se baje lahko dela po nekje 4. mesecu, ker prej je ful nezanesljiv in zato nima smisla, da se dela.

Aja, vse to je neodvisno od tega, ali daješ gosto hrano ali ne. Pri dveh mesecih seveda midva nisva dajala mali goste hrane, ampak sva jo začela uvajat šele pri njenih dopolnjenih 6. mesecih, kot je priporočeno pri otrocih, ki imajo nagnjenost k alergiji.

Kot je poliloni napisala - kupi sama najprej Pregomin, preden ti predpišejo z receptom. Ker je precej drag, zahtevaj v lekarni račun, ki naj se glasi na tvoje ime in priimek oz. na otrokovo ime in priimek, da boš kasneje lahko to uveljavljala.

Tudi se strinjam s poliloni, da je to Pregomin mleko ogabno na kvadrat, ampak naša ga ful rada je oz. pije.

(odgovor članu ribicau)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?