|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina 39°C
29.4.2007 22:02:03   
bt08
Ojla!
Moj mišek mali je zbolu po več kot enem letu in sedaj me je zagrabila panika.V petek mu je začel mal iz noska teči,v soboto mu je zelo teklo iz noska in še iz učk mu je teklo cel dan.Njprej sem mislila da je mogoče nakej alergičen,cvetni prah in podobno.Danes dopoldan je bilo že boljše,ko smo šli ven pa spet mal iz učk priteče.Okoli 12 ure je šel normalno spat pa ni spal tako kot je moral,sva se še mal cartlala,pol mu vročino zmerim pa 39,6°C.Mene je kr pretreslo,še nikoli ni imel toliko vročine,sploh ni bil ne vem kaj še bolan,pred letom dni za njegov 1 rojstni dan je imel vnetje ušes in se mu je vleklo tam do 2 mesecev,od takrat pa nič več kot kak majhen prehlad.
Danes pa kr to,kaj nja nardim,a naj ga peljem k zdravniku jutri če bo še imel vročino ali pa tudi če jo ne bo mel,ker me zelo skrbi kaj je narobe.Drugače ni nič drugačen,razen da je mal bolj umirjen.Dajem mu Calpol tako kot piše na navodilih da lahko 10ml starejši od 1 leta on je pa 2 leti in 2 meseca.Zvečer sem mu dala v razmaku skoraj ene ure po eno žličko ker mu ni padla vročino.Povejte mi mal vaše izkušnje.
Hvala in lep večer še naprej!

6.3.2005 prijokal moj sonček Ožbej!

100 ljudi in 100 različnih pogledov!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina 39°C
29.4.2007 23:12:02   
SILVA
Naš tirletnik že od četrtka kuha do 40 stopinj,pa mu ne pomaga nič,ne kopel ne calpol,ne daleron ,ne obkladki,nič.
Smo bili v soboto pri dežurnem in je viroza.
Pri zadnji virozi se je našemu tako visoka vročina vlekla teden dni.
Danes mu je čez dan malo padla in sedaj jo ima spet 39.
Pri virozah je težko zbit vročino,tako mi je rekla zdravnica,da kar sama pade in nazadnje je bilo res tako.
Medtem pa probavati zbijat na vse načine.

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2007 3:21:06   
bt08
Silva hvala,kot vidiš smo kar pokonci,fant je šel v službo,ker so prazniki in morajo tko čudne ure delat-živilstvo.Jaz pa merim vročino in se crkljamo mal,pa spi pa mu pade pa ma spet je mel že 40.Sem čist fertig že ko ne vem kaj naj nardim.Kake obkladke ste mu pa dajali in kako?

(odgovor članu SILVA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2007 7:29:49   
Primoza
Poskusite lahko s kakim od nasvetov iz zgoraj pripetega linka "moj otrok ima vročino"

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2007 9:26:02   
MAJDA22
Zdravo!

Otroška zdravnica mi je pri mojem ta malem sinu rekla, da je najboljše: dati mu svečko (za dojenčke), za ostale pa sirup Lekadol, po 15 minutah pa kopanje (voda telesne temperature, če se vmes voda ohladi, dodaj toplo oz. vročo). V vodi sem ga jaz po hrbtu pokrila s pleničko ali brisačo in ga ves čas polivala. V vodi je bil dokler se ni začel potiti, včasih tudi do 40 minut, potem pa posušit in hitro zavit v kopalni plašč, deko in TAKOJ! v posteljo. Tako se bo otrok prešvical in temperatura mu bo padla. Tako pade temperatura skoraj za celi 2 stopinji.
Pri tem pa moramo paziti, da ga še bolj ne prehladimo!!!
Moj sin je že imel vročino 40,3, pa sem šla z njim k zdravniku. Zdravnica pa ne da bi pogledala sina je mene okregala, saj bi ga še lahko bolj prehladila. Saj sem ga s takšno vročino peljala ven, če ima samo vročino je treba najprej vročino zbit, nato šele k zdravniku.
Tako mi je dala tudi zgornji nasvet za kopanje.
Moj sin je zelo podvržen povišani temperaturi in za mene vročina 39 sploh ni panična, no okoli 40 potem je kriza. Tudi njemu najbolj odgovarja ta način.
Ko ga vprašamo, ko ima vročino kaj narediti, pa pravi, da bi se šel kopat. Pri nas imamo najraje "nočno" kopanje, res, da je kriza ponoči, vendar je potem vsaj kakšno uro spanja tu.
Upam, da sem ti kaj pomagala z nasvetom in želim tvojemu sinčku čimprejšnje okrevanje.
Za vnete učke je pa tako: če otroku teče iz noska si z rokico prenese na učke. To dvoje je povezano, no vsaj v večini primerov.

LP!

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2007 16:12:45   
bt08
Hvala zap omoč,jaz sem v službi,brez veze,skorej spim za mizo,moj je pa pelal tamlaga k zdravniku pa čakam,čakam kaj je.Tok dolg se mi zdi kot da bi bil že cel popoldan tam.Upam da je vse ok in samo ena viroza!

(odgovor članu MAJDA22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.4.2007 16:17:18   
Maxica
Tudi naš polletnik ima že tretji dan vročino okrog 39 +/-. Danes smo se šli pokazat, pa ni videti nobenega vzroka, zakaj bi bila vročina. Prehlajen ni, voda je v redu, le grlo je malo rdeče. Sem pa tudi jaz čisto user posted image , če ima moj otrok tako visoko vročino. Ni kaj, zbijati je treba, pa upati, da bo čimprej bolje. Srečno vsem.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.4.2007 22:48:32   
trojica
Moja triletnica je bila danes pri P zaradi vročine 39,8-40,3! Včeraj je zakuhala in zelo težko zbijemo vročino!!!Je pa viroza, dobila sem Voltaren svečke - za najhujše in to je to! Doma imamo Paracetamol svečke, Calpol sirup, ...brezveze sploh ne prime nič, tudi kopel je kratkotrajna rešitev, Voltaren ji pa dam pri 40.3 vročine in to samo zvečer!!!

(odgovor članu bt08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.