MAJDA22 -> RE: vročina 39°C (30.4.2007 9:26:02)
|
Zdravo! Otroška zdravnica mi je pri mojem ta malem sinu rekla, da je najboljše: dati mu svečko (za dojenčke), za ostale pa sirup Lekadol, po 15 minutah pa kopanje (voda telesne temperature, če se vmes voda ohladi, dodaj toplo oz. vročo). V vodi sem ga jaz po hrbtu pokrila s pleničko ali brisačo in ga ves čas polivala. V vodi je bil dokler se ni začel potiti, včasih tudi do 40 minut, potem pa posušit in hitro zavit v kopalni plašč, deko in TAKOJ! v posteljo. Tako se bo otrok prešvical in temperatura mu bo padla. Tako pade temperatura skoraj za celi 2 stopinji. Pri tem pa moramo paziti, da ga še bolj ne prehladimo!!! Moj sin je že imel vročino 40,3, pa sem šla z njim k zdravniku. Zdravnica pa ne da bi pogledala sina je mene okregala, saj bi ga še lahko bolj prehladila. Saj sem ga s takšno vročino peljala ven, če ima samo vročino je treba najprej vročino zbit, nato šele k zdravniku. Tako mi je dala tudi zgornji nasvet za kopanje. Moj sin je zelo podvržen povišani temperaturi in za mene vročina 39 sploh ni panična, no okoli 40 potem je kriza. Tudi njemu najbolj odgovarja ta način. Ko ga vprašamo, ko ima vročino kaj narediti, pa pravi, da bi se šel kopat. Pri nas imamo najraje "nočno" kopanje, res, da je kriza ponoči, vendar je potem vsaj kakšno uro spanja tu. Upam, da sem ti kaj pomagala z nasvetom in želim tvojemu sinčku čimprejšnje okrevanje. Za vnete učke je pa tako: če otroku teče iz noska si z rokico prenese na učke. To dvoje je povezano, no vsaj v večini primerov. LP!
|
|
|
|