|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 9:36:46   
Alina
Pozdravljene!

Spet se obračam na vas. Vem, da ste prave izkušene mamice in vedno priskočite na pomoč.:rozica:

Vedno bolj me mika, da bi začela nakupovati za našega malega frajerja, ki tako intenzivno brca,da se kar bojim, če bo tudi potem takšen razgrajač. Noseča sem 24t in imam rizično nosečnost, zato si želim vse nakupiti pravočasno. Nekaj oblačil sem že dobila, vendar mora imeti tudi kaj novega.

Zanima me ali je potrebno kupiti tetra majčke (plajšeki, ki imajo trakce)ali ste že na začetku uporabljale bodije? Katere so najnujnejše stvari, ki ti jih mora dragi prinesti v porodnišnico za malo štručko. Katere velikosti ste najprej uporabljale. Ali so vam v porodnišnici dali seznam oblačil, ki jih morate prinesti za :duda:?

Kdaj ste ve imele pripravljeno za malo štručko?

Mislim, da bo dovolj. Sem se kar razpisala. Že v naprej se vam zahvaljujem za vaš trud.

Želim vam lep dan, kljub dežju. Potolažiti se pač moramo s tem, da za dežjem vedno pride sonce.:):bravo:

Lp, Alina:muca::morje::kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 9:43:06   
dory
Oi,

jaz sem za svojega pikca zacela kupovati ze od 13 tedna naprej...po malem tako da je bilo okol 30 tedna ze vse pripravljeno...se dobro,ker nas je mali prehitel:)

Jaz uporabljam samo bodyje...se mi zdi bolj prakticno..dragi pa naj bi v porodnisnico prinesel kaj toplega...jaz sem rodila spomladi in sem ga oblekla v body, zabice in trenirko...fajn zavila v dekco smo sli...seveda v lupinci :)

Seznam,ki sem ga dobila mi je koristil le delno...se vedno sem kupovala po svoji presoji in kasneje po svojih izkusnjah...

Nakupila sem nekaj kompletkov 56, saj meni osebno ni vsec, ce bi malega oblekla v pol prevelike cotke...ker pa je mali pohitel je bil velik le 47, zato smo naknadno kupovali se st.50..za vse je cas tudi pol, da dokupis..

Tako da brez panike...ti samo uzivaj nosecnost...vse ostalo prinese cas :)

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 9:50:45   
Anonimen
Ne, jaz tetra majčk nisem uporabljala. Sedaj se kupijo taki bodiji, ki se spredaj v celoti odpnejo. Moraš imeti najmanj kakšnih 6, če računaš, da oblečeš po dva naenkrat. Odvisno, kako pogosto pereš in če sušiš v sušilcu. Potem pa moraš imeti žabice, tudi vsaj kakšne 4 ali pa več. Ali pa pajacke, ki jih daš čez en bodi.

Iz porodnišnice smo mi šli marca, ko je bilo zelo mraz. Oblekla sem mu en bodi, čez enega plišastega pajacka, pa še čez tak, bolj zimski, zelo mehek pajacek. Pa dve kapici, eno bombažno in eno iz flisa. Potem sem ga dala v tobo ležat na dekico, pod glavico pleniško, pokrila z dekico in čez torbo (pri glavici) dala eno pleničko.

Kar se pa številk tiče, je pa res skoraj bolje, da kupiš 62 in ne 56. Meni so vsi tako govorili, pa sem vseeno kupila precej številke 56, ker se mi je zdel novorojenček v prevelikih oblekicah še bolj nebogljen. Nazadnje pa se je rodil korenjak s 57 cm in mu je bilo vse, kar je bilo št. 56, premajhno. Še zamenjati nisem mogla, ker sem seveda že vse oprala.

Te pa čisto razumem, da bi rada že sedaj nakupovala. Tudi sama sem morala zelo držati nazaj, oziroma so me bolj drugi. Ampak če sedaj pogledam nazaj, če bi se to zgodilo še enkrat, bi si dala duška. Tako malokrat smo tako srečni, da lahko uživamo, ko pripravljamo vse potrebno za težko pričakovane otročičke. To je zelo lep čas. Uživaj.

(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 9:58:35   
malika
Ja seveda kar počasi začni nabavljat.
Lahko kar za začetek nabaviš bodije. Boljši so tisti, ki jih oblečeš kot tetra majčko-ne rabiš jih vlačit čez glavo.
Jaz sem si torbo sama spakirala in tako mi ati ni rabil nič nositi. Dobiš pa v materinski šoli seznam kaj nesti zraven. jaz sem tistemu seznamu dodala samo še nogavičke, ker imajo dojenčku mrzle nogice.

Jaz sama, pa sem na začetku imela le najnujnejše stvari. V naprej namerno nisem kupovala, ker nisem vedela spola in potem da bi imela vse v rumeni ali bež barvi,...No imela sem nekaj pajackov št. 56 in dva 62, pa par bodijev, kapice(št. 56 in 62), zimski pajac(januarček), dekice,žabice nogavičke in copatke. Bombažne plenice sem kupila v Dm-tiste najcenejše in so se zelo dobro obnesle.

Kaj se pa opreme tiče, pa še imaš toliko časa, da lahko slediš akcije in počasi nakupuješ-česar pač še nimaš.

Lp

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 10:36:14   
kimi
56 št. naj bi se nosila do 1 meseca starosti. Potem pa je odvisno kiliko je otročiček velik. Jaz sem prej rodila preden bi karkoli nakupila. Sem rodila v začetku 8 meseca. Me je kar presenetil

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 11:01:04   
bori
Ojej, mi smo tud čist tko k teja. , sem bla 15 tednov noseča pa smo že voziček meli, Malo :roza: (imele smo 46 cm in 2.510,00 kg) sem onlačla v pajacke brez rokavov št. 50 in 56, ker je vse preveliko nepraktično in meni tudi grdo spodej sem pa bele benkice menjavala. Pajacke sem v Jutranjki v BTC-ju pa v C&A ju kupla. :bravo:. Ful luštne, res. Za domov smo pa eno od variant Katja&Alen meli pa 2 benkici, pa kapco in eno toplo dekco, ki je nismo rabli, saj je rojena 18.08..

Sem pa vse, hvala bogu dosti zgodej, sama napravla, ker bi naš oči:love:, verjetno kar moje cotke za tamalo oblečt prnesu :)-:)-.

Uživaj9nebesa in kupi kar je TEBI lepo saj je to samo TVOJA lubica :duda:.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 11:14:22   
Jančika_
Vasja ni bil ravno čisto žepni (3 kile, 49 cm), zdaj pri 2,5 mesecih ima več kot 5 kil in nekje 57 cm, pa so mu še vedno prav 56 cotke, nekaj 62 mu je ravno prav, nekaj pa še zelo preveliko. Moja mama je vztrajala in kupila nekaj v velikosti 50 - to je nosil do meseca in pol.

Skratka, če kupiš en kompletek manjši, po moje ne boš usekala mimo. Če pa sta oba z atijem velikana (midva sva oba majhna), potem pa je seveda možno, da bo dete bolj dolgo.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 11:23:20   
Anonimen
Ne, pa hecno velikost otroka ob rojstvu večinoma nima nič opraviti z geni. Midva z možem sva oba srednje velika, pa je bil mali dolg 57 cm in tehtal 4 kile in pol. Pa se s tem sploh ni preveč za hvalit. Sedaj se že fino sliši, takrat pa je bil rezultat tega samo carski rez.

(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 11:51:46   
Alina
Res ste zlate. Na vas se pa lahko vedno zanesem.Saj ne mislim pretiravati z nakupom, pač malo za dušo. Vsaki pošiljam eno:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:.

Lp, Alina in :modri:

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 12:01:20   
Jančika_
Splišni, si sploh ne znam predstavljat, kako je rodit takega velikana...Pravzaprav takega, kot je naš pri dveh mesecih pa pol....ufff. Pa si že pred porodom vedela, da bo tak velik? Jaz skoraj raje ne bi vedela, ker bi se od straha čisto zakrčila... Meni se je že moj zdel kar konkraten, čeprav je bil v primrjavi s tvojim res micen.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kdaj začeti nakupovati
15.10.2004 12:24:33   
KIRA
Jaz sem zacela nabavljati nekje po tretjem mesecu, ko sem prisla iz bonisnice in je bilo vse o.k. Vsak mesec nekaj, da se je strosek porazdelil, ker te mocneje udari po denarnici, ce kupis vse naenkrat.
Bodije imam pa raje kot majcke, so dosti bolj prakticni.
Moja mala je sicer bla kar velika (so rekle sestre v bolnici), pa sem kljub temu zacela s stevilo 56, nekaj stvari pa sem kupila tudi v velikosti 62, za vsak slucaj. Sedaj dokupujem tisto, kar mi sproti manjka.
Ampak oblekic pri nas vec ne, pac pa na Madzarskem, kr so cenejse. Pa kvaliteta se mi tudi zdi o.k. Do sedaj sem zadovoljna.
Seznam oblacil sem si pa poiskala na spetu, nekaj v revijah, pa v soli za starse so nam dali en papir. Ampak je tisto na tem zadnjem seznamu blo - kako se naj izrazim - predpotopno. Sploh niso aktualni. Mislim, da za bodi sploh nic ni pisalo, pa za tedije tudi ne.

LP

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kdaj začeti nakupovati
16.10.2004 16:24:58   
Anonimen
Ja, na zadnjem ultrazvoku je ginekolog (sicer zelo zelo redkobeseden) še enkrat vprašal sestro, kdaj da je bila že zadnja menstruacija. Pa če smo pregledali sladkor v krvi (ker so dojenčki nosečnostnih diabetičark večji). Ker se je vse ujemalo, je nekaj mrmral: ne vem, meni tale dojenček ful prevelik hodi. To je bilo pa tudi vse, kar so mi povedali o velikosti. Ravno toliko, da me je začelo fejst skrbeti, kako bom rodila. Tako sem malo paničila, ko so me pripravljali za v porodno in je bila ena prijazna zdravnica, ki je strokovnjakinja za ultrazvok in sem jo prosila, če mi še enkrat naredi UZ, ker je menda dojenček tako velik. Seveda mi ga je in je rekla, da ni nič posebnega, okoli 4 kile da je težek in da bom gotovo brez problemov rodila. Ampak ni bilo čisto tako... Ko sem bila dva dni v porodni že vsa panična in omotična hkrati, je prišla k meni zdravnica, ki je nato odredila carski rez, in ko me je samo pogledala, ko sem kot kup nesreče sedela na porodni postelji, že brez vode z enim samim velikim trebuhom, je rekla, da tole je pa že na prvi pogled preveliko, da bi lahko rodila...

(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?