Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:05:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni osebno ful dobro: -spečeš čokoladni biskvit(bolj tanko plast) -zmešaš kislo smetano, sladkor in kokos da je masa kompaktna -namažeš čez ohlajen biskvit in preliješ z stopljeno čokolado Ko se čokolada strdi narežeš na kocke.
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:16:29
|
|
|
|
Blacky30
|
BISKVIT Z JOGURTOM 25 dag moke 17 dag margarine 10 dag sladkorja 1 pecilni prašek 1 vanilijev sladkor 4 rumenjaki Nadev: 3 navadni jogurti 2 kisli smetani 15 dag sladkorja 5 velikih žlic ostre moke 4 beljaki 2 vanilijeva sladkorjaIz navedenih sestavin vgnetemo testo. Vzamemo 1/3 testa ter ga damo v skrinjo za pol ure, ostale 2/3 testa damo za 15 minut v hladilnik. Nato ga z roko pogladimo v namaščen pekač. Nadev: Sestavine zmešamo z mešalnikom in jih polijemo po testu. Iz skrinje vzamemo testo in ga naribamo po nadevu. Pečemo na 180 stopinj cca. 1 uro.
< Sporočilo je popravil Blacky30 -- 21.4.2007 14:26:14 >
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:17:25
|
|
|
|
Blacky30
|
ČOKOLADNO PECIVO Biskvit: 6 jajc - ločimo jih, naredimo sneg 6 žlic sladkorja 6 žlic moke 2 žlički kakava v prahu 1 vanilijev sladkor 1 pecilni prašek Krema: 1/2 l mleka 4 žlice pšeničnega zdroba 1 margarina 20 dag sladkorja v prahu 1 jajce 1 vanilijev sladkor približno 1 mali zavitek Albert keksov rum ali 2 zavitka rumovega sladkorja Čokoladna glazura: 10 dag jedilne čokolade 5 dag margarine par kapljic olja Jajca ločimo. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, posebej stepemo sneg iz 6 beljakov. Počasi dodajamo moko pomešano s kakavom, pecilnim praškom in vanilijevim sladkorjem, na koncu narahlo vmešamo sneg. Biskvitno maso vlijemo v visok pekač (35 X 25 cm) obložen s peki papirjem. Pečemo približno 20 minut pri 180 stopinjah. Pečen biskvit poškropimo z rumovo vodo in prerežemo na polovico. Krema: v pol litra mleka zakuhamo 4 žlice pšeničnega zdroba, penasto vmešamo mehko margarino, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in jajce. Dobljeno maso vmešamo v kuhan, ohlajen pšenični zdrob. V pekač damo eno polovico biskvita namočenega z rumom, nanj nadevamo polovico zdrobove kreme. Na kremo damo kekse, katere smo prej namočili v rumovi vodi (rum razredčen z vodo). Po njih namažemo drugo polovico kreme. Pokrijemo z biskvitno ploščo in prelijemo s čokoladno glazuro.
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:18:14
|
|
|
|
Blacky30
|
JAFFA PECIVO Biskvit: 6 jajc 8 žlic vode 200g sladkorja 4 žlice olja 300g moke 1/2 zavitka pecilnega praška Krema ali zmes: sok in lupinica(neškropljene!) 3 ali 4 pomaranč 5 ali več žlic marelične marmelade Preliv: 100g masla ali margarine 100g čokolade Delo Najprej speci biskvitek iz zgoraj navedenih sestavin. Pečenemu odreži 1/3. To tretjino zdrobiš v skledi ter primešeš sok in lupinico pomaranče(stvar okusa oziroma, kako sočno želiš). Dodaj še marmelado, jaz sem je dodala ene 7 žlic,spet odvisno, kako sočno želiš. To dobro zmešaš in namažeš na del biskvita, ki ti je ostal. Jaz sem biskvit prej namočila še po občutku z mešanico ruma, vode in sladkorja. Čokolado in maščobo raztopiš v preliv in lepo namažeš na vrh zglajene pomarančne zmesi..zdej pa še samo v hladilnik, da se malo napoji, potem pa nož pod vročo vodo, in reži..nam tekne, upam, da bo vam tudi!!!
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:23:41
|
|
|
|
Blacky30
|
PECIVO Z BANANAMI IN KISLO SMETANO Skupaj penasto zmeđađ: 5 jajc 2 vanili sladkorja 10 ţlic sladkorja Posebej zmeđađ: 16 ţlic moke (gladke) 3 ţlice čokolade v prahu 1 pecilni prađek To zmes primeđađ s kuhalnico zgornji zmesi ter počasi dodađ ˝ kozarca belega olja 1 kozarec mlačne vode Pečico segrejeđ na 200 C, zmes vlijeđ v pomađčen in pomokan (lahko z drobtinami) pekač in pečeđ 20 minut pri 200C. Ko se biskvit ohladi ga zalijeđ s segreto vodo, ki ji dodađ rum. Potem biskvit premaţeđ s marmelado, banane nareţeđ na rezine in jih dađ na premazan biskvit. Na banane namaţeđ kislo smetano (3 lončke), kateri dodađ 2 vanili sladkorja in 1 ţlico sladkorja, na koncu prelijeđ s čokoladno glazuro in ohladiđ v hladilniku. DOBER TEK!
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:26:07
|
|
|
|
Blacky30
|
SLASTNE NUŠINE REZINE 500 ml mleka 200 g sladkorja v prahu 125 g margarine ali masla 200 g temne čokolade 100 g kokosovih kosmičev 3 žlice ruma 500 g zmletih ali zdrobljenih albert keksov Posebej še kokos za potrosit po pekaču in po pecivu Vse sestavine, razen keksov, zavreš, medtem pekač 20x30 cm posipaš s kokosom. Ko se vse sestavine dobro premešajo in zavrejo, odstaviš s štedilnika in dodaš še kekse. Vse skupaj dobro premešaš, da se keksi dobro prepojijo. Nato maso enakomerno porazdeliš po pekaču in posipaš s kokosom še povrhu. Pustiš, da se ohladi in nato daš v hladilnik. Tako, upam, da bo dovolj idej. To zadnje je zelo enostavno in smo ga že večkrat poskusili. Pa dober tek vsem!
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 14:27:43
|
|
|
|
Jessy
|
Meni je full všeč SRBSKO PECIVO, pa še hitro je narejeno (za kozarec jaz uporabljam jogurtov lonček): - 2 jajci (iz beljakov narediš sneg, ki ga vmešaš čisto na koncu)
- 1 kozarec zdroba
- 2 žlici moke
- 1 kozarec sladkorja
- 1 kozarec mleka
- 1 kozarec olja
- 1 kozarec zmletih orehov
- 1 pest celih orehov
- 1 pest rozin
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 3 naribana jabolka
- rum po okusu
To zmešaš in preden daš peči vmešaš še sneg. Pečem na 180 C približno 30 min (preverim z noževo konico). Ko je pečeno in delno ohlajeno, poliješ še preliv iz: - 10 dag margarine
- 10 dag čokolade
- 2 žlici vode
Lahko spečeš tudi PIJANO NEVESTO: - 9 žlic moke
- 9 žlic sladkorja
- 9 žlic mleka
- 4 žlice kakava
- 3 jajca
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilijev sladkor
Ko je pečeno nadevaš s kuhanim pudingom, čez namažeš stepeno sladko smetano in posuješ s čokoladnimi mrvicami. Zelooooo dobro pa je KOKOSOVO PECIVO oz. Bounty (meni je najboljše, takoj za tem pa Srbsko pecivo): testo: - 3 jajca
- 1/2 pecilnega praška
- limonina lupina
- 9 žlic sladkorja
- 9 žlic mleka
- 9 žlic olja
- 9 žlic moke
Ko je pečeno, še vroče poliješ z 2 dcl mleka in 1/2 dcl ruma. Ko se ohladi, namažemo: - 2 kisli smetani
- 10-15 dag kokosove moke
- 4 žlice sladkorja
Za konec še polijemo: - 15 dag čokolade
- 10 dag margarine.
Hraniš v hladilniku.
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 17:45:34
|
|
|
|
muška
|
joooj ženskice glavne ste!!!!! HVALA vam vsem, res! eno vprašanje še, kako narediš čokoladni biskvit? Običajen biskvit in daš vmes kakav/ čokolado v prahu,...?
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 21.4.2007 17:51:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Navaden biskvit vmes pa primešaš čokolado v prahu, še boljši pa pride da ne daš sladkorja pa daš raje nutelo
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 22.4.2007 7:35:09
|
|
|
|
baja*
|
OREHOVA ROLADA: 6 jajc 6 žlic sladkorja 6 žlic zmletih orehov 2 žlici moke 2 vanilija 1/2 pecilnega 1 kisla smetana Najprej iz beljakov naredi sneg in na koncu počasi dodaj 3 žlice cukra. Nato zmiksaš rumenjake, vmes dodaš 3 žlice cukra in 1 vanili. K tej masi s kuhlo počasi vmešaj sneg, nato pa še: mlete orehe + pol pecilnega + 2 žlici moke (jaz še vedno dodam žlico čokolade v prahu ali kakav). Maso vlij na pekač (pomaščen peka papir); 200 stopinj 15 minut. Ko je fertik biskvit takoj loči od peke papirja (samo dvigni gor) in ga zrolaj za nekaj minut. Nato rolado namaži s kislo smetano + vanili. Njami pa res simpl varianta!
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 24.4.2007 1:11:06
|
|
|
|
trixi
|
Punce, super ste . Naredila sem srbsko pecivo in kokosovo in je bilo .
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 24.4.2007 15:23:40
|
|
|
|
Jessy
|
Mmmmmm, si pekla?.....zakaj pa nisi nič povabila??? Me veseli, da ti je bilo všeč! Jaz sem nora na ti dve pecivi!
|
|
|
|
RE: rabim recept za eno dobro pecivo 25.4.2007 14:41:02
|
|
|
|
crci06
|
za simpl varianto vam priporočam tudi skutino pecivo, kjer najprej sestavine za testo na suho zmešaš z mešalnikom, čez noč pustiš v hladilniku, drug dan pa to maso najprej nadrobiš na dno; nato daš plast skutinega nadeva z borovnicami in po vrhu še eno plast mase. To spečeš in je full dobro.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?