|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   začetna nevednost
8.4.2007 19:47:21   
tančica
Moj sinko je star tri tedne in ker je to moj prvi otrok imam kar nekaj vprašanj user posted image  in upam da mi boste ve pomagale s svojimi nasveti...in sicer:
- ker imam premalo mleka ga dojim samo zjutraj in zvečer in čez dan hranim s flaškami. Po nasvetu patronažne mu moram tudi dajati čaj (komarček)..sedaj me zanima koliko naj mu ga dajem na dan, koliko na obrok oz. ali pred hranjenjem ali po? Ali je tu točno določena meja koliko čaja naj spije ali naj mu kar pustim da pije če želi?
- uporabljamo Pamperske in malega moram preoblačiti vsaj 5 na dan, ker mu lulanje pride čez plenice. Ali je to normalno, ali ga ne previjam prav ali je to stvar plenic???
- sedaj ko se približuje tako lepo vreme (po 21stopinj), ali mora vseeno imeti oblečeno po dve majici (benko in body)? Včasih opazim, da je kar vroč na čelu in po telesu...se že ustrašim da ima vročino...
- koliko naj bi pojedel enomesečnik, vedno mu namešam 90ml, pa se mi zdi da bi on še več pojedel, vendar mu več zaenkrat ne dajem...ali bi mu morala???

Mislim, da sem zastavila vsa vprašanja in zelo vam bom hvaležna za vaše nasvete. user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 19:57:17   
Naty*Taja
Malo mleka imaš najbrž zato, ker premalokrat ziza! Poskusi mu večkrat dat zizo, pa bo po moje kmalu naval mleka. Pa se ne boš rabla obremenjevat koliko mu namešat! Ko hoče, ga priklopi, pa je. Če bo žejen, bo malo pocuckal in nehal, če pa bo lačen bo pa  do konca povlekel. Namesto čajeka ga kr priklopi. Seveda ni nujno tako, se pa splača probat, ker zdej še ni prepozno za  mlekca naredit. Pa ni nujno, da kr takoj ko se priklopi, teče. Mora najprej malo "napumpat" in potem mlek pride.
Glede plenic - možno, da imaš premale ali prevelike. Pa ko mu jo namontiraš odvihni one elastike ob strani, pa bo mogoče vredu. Glede oblačenja pa ga obleči tak kot sebe, mogoče mu daš nekaj tankega več. Drugače je pa dobra kontrola če ga potipaš za majčko po hrbtku - če je fejst vroč, mu je vroče, če pa je hladen mu je hladno. Ne pa po rokicah in nogicah presojat, ker imajo vedno bolj mrzle, ker še niso prekrvavljene.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala in želim ti veliko užitkov z malčkom, pa čim manj kompliciraj!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 20:01:12   
Nisaa
Oj!
No jst ti lohk odgovorim  na neki,rečmo  moj takoj k sva pršla iz bolnice ni mel več 2 rokavčkov gor ker drugač je bil kuhan  tud babca je rekla da ma lohk samo body ker v bolnici itak pretiravajo....pri pampers  oz. previjanju je pa tkole  Maj je bil tud skoz moker pa polulan skoz pa to no pol sem mu pa plenico začela fejst višje dajat tko na hrbtu dovolj gor in  lepo med stegna pa potem fejst gor našponano tako da je mel dovolj stisneno ni mu plenička dol visela če si ga po riti alpa pri lulčku  pošlatal je mel fajn naštimano pleničko,no od takrt mu skor nikol ni več skozi prišlo razen če sem spet na hitrco dala plenico gor pa je blo bolj tko.....Moj pri dveh mescih ni pojedel več kot 60ml mleka  so pa tud taki ki so več kot 100 pojedli tko da   naj je tolk kokor hoče  vsaj jst sem mojmu tolk dajala.user posted image Glede čaja pa jst sem mojmu dajala ga sploh ni hotel piti še zdaj pa bo 8. mescev ga noče nevem kaj mogoče 10-30 na dan ,čaj je bolš da mu daješ med obroki hranjenja...No več nej pa še druge povejo...tole so moje izkušnje


_____________________________

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 20:05:07   
madela
Glede hranjenja in čaja ti bom bolj težko svetovaqla,ker sem sama samo dojila,ti bodo druge svetovale pri tem.
Pri pleničkah sem pa imela enak problem,pri zadnjem otročku,pa sem tudi uporabljala Pamperske. Stvar se je rešila ko sem kupila večje plenice,kljub temu,da še ni imel 7 kg so mu pleničke pasale pa tudi mokrote več ni bilo.Moj sine je bolj majhen in debel in se je kar poznalo pri pleničkah,ker so mu vse za njegovo težo premajhne.
Za oblačila,pa je čist odvisno...Če je otrok vroč lahko pomeni,da mu je vroče in  v tem primeru bo hotel veliko pit. Jaz imam mojga 5-mesečnika že kak mesec doma samo v bodiju,ker je noter full toplo. Ko pa grem ven mu oblečem še en tanko mikico in jaknico,pa mu je še tako včasih vroče,tako da tukaj je dost odvisno od otroka,ene neprestano zebe,drugim je pa vroče,res pa je,da dojenček hitreje izgublja toploto,kot odrasel.
Pravijo,da naj ima dojenček ene rokave več,kot odrasli(recimo bodi).
Joj,upam,da ni preveč slovničnih napak,ker mam tamalega v rokah in seveda upam,da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 20:43:18   
Marogica
- )..sedaj me zanima koliko naj mu ga dajem na dan, koliko na obrok oz. ali pred hranjenjem ali po? Ali je tu točno določena meja koliko čaja naj spije ali naj mu kar pustim da pije če želi?

Jaz sem mu dala čaj, kadar sem se spomnila, torej pred ali po obroku, pa tudi vmes. Otroci, ki pijejo adaptirano mleko, so seveda dosti bolj žejni. Meni se je včasih zgodilo, da mali ni hotel stekleničke z mlekom, dokler nisem ugotovila, da bi rad prej pil čaj. Sama sem res občutljiva in sem se bala, da otrok ne bi bil žejen, tako, da sem ponujala, kadar sem se spomnila. Tudi blato ne bo trdo, če bo dobil dosti tekočine-tako de no bo imel probleme z zaprtostjo.


- uporabljamo Pamperske in malega moram preoblačiti vsaj 5 na dan, ker mu lulanje pride čez plenice. Ali je to normalno, ali ga ne previjam prav ali je to stvar plenic???

Nam so tudi Pamperske premočile. Vendar ti bo tukaj vsaka svojo najljubšo znamko napisala, zato sprobaj nekaj drugih, da boš ugotovila, katera vam najbolje ustreza. Mi smo imeli Huggies-ke. Je pa tudi pomembno, da niso prevelike ali premale, tako lahko lulanje ali še kaj večuser posted image  ob strani ali pri trebuščku "uhaja."

- sedaj ko se približuje tako lepo vreme (po 21stopinj), ali mora vseeno imeti oblečeno po dve majici (benko in body)? Včasih opazim, da je kar vroč na čelu in po telesu...se že ustrašim da ima vročino...

Punca-sebe poglej, kako si oblečena!!! Raje imel v vožičku kakšno pleničko ali tanko koco, da ga pokriješ, samo ne oblači ga predebelo. To, da je vroč, je znak, da je absolutno predebelo oblečen.
 

- koliko naj bi pojedel enomesečnik, vedno mu namešam 90ml, pa se mi zdi da bi on še več pojedel, vendar mu več zaenkrat ne dajem...ali bi mu morala???

Nekje med 90 ml in 110 ml. Mogoče se ti zdi, da bi več jedel, ker je žejen. Zato najprej poizkusi s čajem po obroku. Če pa to ne bo dovolj, boš pa pač morala narediti malo več.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 20:48:49   
TONČI.
Premalo mleka imaš vejetno zaradi nezizanja. Če ni povpraševanja ni ponudbe.
Glede čaja. Meni je babca enako rekla, pa je nisem upoštevala. Kaj sedaj bo moj otrok moral biti že lačen. Ni šans. Je pa zelo velik in suh. Pa še stradam ga naj.
Glede pampersk. Pri vsakih ti lahko pride skozi. Pri previjanje samo glej, da robovi med nogicam niso notri zaviti. In da dovolj "zategneš". Ne pusti prostora med trebuščkom in pleničko. Plenička malo dol zleze in je ohlapna. Glede tega smo imele vse probleme. Če je pa user posted image  pa lulček obvezno dol obrnjen.
Za ven ga obleci po občutku. Če ima potne rokice ali če je poten oz. vroč za vratom ga sleci. Pa če imaš ti oblečene kratke rokave, naj ima tudi on kaj ohlapnega. Tudi ponoči, naj ga ne pregreje. Magari naj spi samo v bodiju.
Koliko naj poje. Toliko kot želi. Če ne poliva, se ne naje preveč. Tudi tebi paše enkrat malo več, kot drugič. Saj ko ga dojiš tudi ne veš ali poje 90 ali 130 ml.

Pa SREČNO!

(odgovor članu tančica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 21:42:54   
Putka
Se strinjam z zgornjimi. Če imaš mleko zjutraj, potem ga boš imela tudi čez dan. Tudi pri nas smo prve dva-tri tedne morali dodajati, potem sem si pa še s pumpico pomagala in dojenje je potem steklo. Prvo ga pristavi, šele potem mu flaško ponudi. Ne se preveč z ml obremenjevati, pa kmalu ne boš ne čaja ne adaptiranega mleka rabila.
Jaz sem našo dojila na dve uri. Pa plenico smo tudi na dve uri previjal. Vsak ima svoj ritem in potrebe. Če je otroček živahen in lepo napreduje po teži, ne skrbi!

Srečnouser posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 22:08:33   
***pika***
Živijo!

Glede mleka - če dojiš samo zvečer in zjutraj, je logično, da mleka ni nič več kot za zvečer in zjutraj, ker se dojke prilagajajo sistemu ponudba-povpraševanje.
Tule ti bom prilepila dva linka, verjetno ti bo kaj v pomoč.

http://www.dojenje.net/vprasanja.htm#_3._KAKO_VESTE,_1
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=1273&t=1273

Sem pa kar začudena, da patronažne kar flaško svetujejo, namesto, da bi svetovale, kako ohraniti polno dojenje. Meni je moja zelo pomagala z nasveti, ko je bila kriza - tamalo sem pristavila vsakič, ko se mi je zdelo, da bi pila in se je stanje res popravilo.
Pa na kako svetovalko za dojenje se tudi lahko obrneš - telefonske so objavljene v Otrok in družina.

Glede količine mleka na obrok - poglej si link na MON - pediatrija, kaj piše Tanč:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=6997&t=6990#reply_6997

Oblačenje: jaz mojo petmesečnico še oblačim v dve majčki - v stanovanju ji pri 20,5 stopinje to ni preveč. Če pa ja tvojemu otroku vroče, se pač prilagajaj njemu. Niso vsi enaki.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: začetna nevednost
8.4.2007 23:37:29   
sončnica13
No, saj so ti večinoma že napisale, bi pa dala povdarek na dojenje-jaz sem imela pri 8-ih tednih primankljaj mleka, pa so mi svetoval naj mu dodajam, ker pa user posted image nikakor ni hotel pit po dudi(smo mel Avent, nato kupil še Nuk), sem se obrnila na znanko, ki ima tudi predavanja o dojenju in mi je rekla to kar so ti že pred mano napisala-večkratno pristavljanje k prsim, pa se bo mleko naredilo.
In res sem ga 2-3 dni večkrat pristavljala ( na1 uro, na 2uri, 3-kadar je user posted image hotel) in moram ti reči, da se je splačalo.
Naš korenjak je sedaj star 8 mesecev in se še vedno večinoma dojiva, le 2x na dan mu dam gosto hrano.
Sicer pa večkrat pride kakšen dan, ko je malo manj mleka-ga pač večkrat pristavi, pa ga je kmalu dovolj.
Upam, da ti bo uspelo, saj je dojenje resnično najbolj praktično, še posebno ponoči.
Uf, sn se razpisala,....

Lp

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: začetna nevednost
9.4.2007 7:25:35   
Anonimen
Kar se tiče plenic, ga res bolj na tesno povij, plenico višje naštelaj, kot ti je ena že svetovala. Med nogami ne sme biti "lufta", da se lulanje takoj vpije v pleničko, ne da steče na eno stran in potem tam premoči.

Glede mleka: ponudi mu več, če vse pošpij, pa boš videla, če bi mogoče želel več. Moj je tam nekje 110 mlll popil, se mi zdi, ampak je bil rjen s 4 kilami in pol, tako d aje najrž več potrebval.

Čaj tako kot pravi marogica. Kar večkrat na dan mu ga daj. Jaz sem ga med obroki dajala.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 9.4.2007 7:29:04 >

(odgovor članu sončnica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: začetna nevednost
9.4.2007 9:41:28   
tančica
Aha pa še to, moj kaka enkrat na dan - ali je to premalo? Kaj pa glede sebe (glede kopanja), ali se smem samo tuširat ali se lahko tudi namočim za kakšne pol urce v bano (sicer nisem bila šivana, če ima to kake veze in krvavim le še malo)?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: začetna nevednost
9.4.2007 12:39:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tančica

Aha pa še to, moj kaka enkrat na dan - ali je to premalo? Kaj pa glede sebe (glede kopanja), ali se smem samo tuširat ali se lahko tudi namočim za kakšne pol urce v bano (sicer nisem bila šivana, če ima to kake veze in krvavim le še malo)?


Kaka dovolj.

Glede kopanja pa bi jaz na tvojem mestu počakala prvi pregled pri G ali pa vsaj da popolnoma mine čišča, ker lahko pride do vnosa bakterij v maternico, ker MV še ni zaprt.

(odgovor članu tančica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: začetna nevednost
9.4.2007 12:41:22   
Anonimen
Aja, glede dojenja pa ne obupaj tako hitro. Večkrat ko ga boš dojila, več bo mleka. Če ne boš imela težav z občutljivimi bradavicami, si vzemi kak dan čas, pa ga mej skoz priklopljenega. Več bo povpraševanja, več bo ponudbe. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: začetna nevednost
9.4.2007 20:57:48   
***pika***
S kopanjem počakaj, dokler čišča povsem ne mine.

Kakanje je pa menda normalno tako večkrat na dan kot le enkrat na teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: začetna nevednost
11.4.2007 10:46:31   
atanja
Glede dojenja: če le moraš večkrat pristavi, sam če pa bo mali nervozen in ti potem je pa boljše da mu narediš flaško. Meni so tudi vsi težili, pa sem na koncu zaradi sekiranja mlek izgubila(res da sem od poroda bila kar naprej bolana).
Sej boš kmalu vidla kok pa kej. Sama sebe poslušaj.
Glede planic pa jaz pamperske nisem marala in še zdaj ne maram. Al premočjo al pa smrdijo tako da kupujem od mullerja znamko in so res najboljše. Mam pa včjo številko kot bi mogla met.
Kopanje ni priporočjivo-je pa zato tupiranje večkrat.

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?