Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: krompir naribane kumarice 30.3.2007 9:18:22
|
|
|
|
Jančika_
|
Pri nas temu rečemo tople murke. Prepražiš čebulo in česen, dodaš naribane kumare in nakockan krompir, majaron, če je treba, še malo zaliješ z vodo in skuhaš do mehkega. Pustiš tako kot je, ali pa pretlačiš, kakor ti paše. Vmešaš kislo smetano in je . Še bolj simpl kot pasulj .
|
|
|
|
RE: krompir naribane kumarice 30.3.2007 9:27:58
|
|
|
|
Putka
|
Uh. Tega pa nikoli nisem marala! Se spomnim na podplat iz mesa + tole čorbo zraven od kosil v OŠ
|
|
|
|
RE: krompir naribane kumarice 30.3.2007 10:30:19
|
|
|
|
Saša27
|
Jaz pa to naredim malo drugače. Na olju preprežim malo moke, dodam strt česen, da zadiši in nato naribane murke. Vse skupaj zalijem z krompirjevo vodo, katero odlijem z že v naprej kuhanim na koščke narezanim krompirjem. Dodam malo paradižnikove mezge, malo pokuham, na koncu pa dodam krompirjev pire (pire naredim z vilico, da ostane nekaj koščkov kromirja celih). Pustim, da zavreje in dober tek.
|
|
RE: krompir naribane kumarice 30.3.2007 10:44:50
|
|
|
|
zanika
|
Najprej olupim krompir, ga narežem na četrtine in kuham v osoljeni vodi. Potem olupim in naribam kumare. Vzamem drug lonec in na olju zarumenim čebulo, dodam naribane kumare in še kakšen dcl vode. Pokrito dušim. Čez nekaj časa dodam pol jušne kocke in popopram. Ko je krompir kuhan, mu odlijem vodo (kakšen dcl vode lahko še ostane na krompirju) in ga na grobo pretlačim. Dodam ga kumaram, dobro premešam in pustim še nekaj časa na zmernem ognju. Na koncu dodam strt česen in po okusu še dosolim ali popram. Ko je jed gotova, dodam dve žlici kisle smetane. Ta zadevca je božanska. Nekateri jo postrežejo z govedino, jaz pa največkrat narežem hrenovke na kolobarčke in jih dam v kumare kuhat isti čas, ko zamešam vanje krompir.
|
|
|
|
RE: krompir naribane kumarice 30.3.2007 10:46:18
|
|
|
|
zanika
|
Aja - pa še to sem pozabila. Tik preden postrežem, v kumare zamešam nekaj svežega peteršilja - lepa dekoracija.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?