|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Volontersko pripravništvo
23.3.2007 7:35:14   
m_m
Ojla

Sem volonterska pripravnica in me zanima kakšne so moje obveznosti oz. koliko običajnih učiteljskih dolžnosti mi lahko naprtijo, glede na to da me nič ne plačajo oz. če me že določijo za kaj, da mi pripada plačilo?

Jaz še vedno mislim, da sem pri pouku vse ure, razen nastopov po svoji volji, in da karkoli naredim dodatno, je samo od mene odvisno. Če pazim v soboto na maturante pri pisanju poskusne mature, ali mi pripada plačilo? Sobota ni delovni dan niti nadomeščanje pouka, ampak moj prosti čas. Ker pa sem bila v razredu in dejansko opravljala delo kakega učitelja, ki je ostal doma, z učiteljico, ki je za enako delo ovrednotena pri plači in delo nima povezave z mojim predmetov, za katerega se priravljam, se mi zdi malo... neumno. Raje bi tak čas posvetila hčerki.

Prosim za kakkršnekoli informacije, tude če ste volontersko pripravništvo opravljale že leta nazaj. Hvala.

Tule pa sem se malo bolj razpisala:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1412687

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Volontersko pripravništvo
23.3.2007 8:21:51   
Mavrična zvezdica
Dobrodošla v učiteljskem poklicu: v idealnem svetu bi oddelala tistih 22 ur + priprave + izleti/ekskurzije + konference in gov. ure (oz. kolikor je polna obveznost za SŠ in tvoj predmet) in to bi bilo to. A svet ni idealen.

Predlagam, da pokličeš na ministrstvo in ti bo svetovalka za pripravništvo najbolje povedala kaj so tvoje pravice in dolžnosti.

LP

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2007 19:08:09   
m_m
Zdravo BarbaraC. Torej si učiteljica, ha? Jaz se vidim v tem poklicu, ampak če ga bom zares hotela opravljati, vidim, da moram kar skozi eno veliko preizkušnjo. Do sedaj sem imela še samo težave, pa ne samo v zvezi s pripravništvom. Je pa komunikacija v šolstvu ne na nuli, pod nulo. Nihče nič ne ve. Pa o vsem moraš biti na tekočem. Že dolgo učiš?

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2007 21:33:50   
Mavrična zvezdica
OJla!

Ja, sem učiteljica. Pripravništvo sem opravila tik pred uvedbo voonterskega pripravništva in sem tako ene tri leta 'redno' zaposlena na šoli. Prej sem  ogromno nadomeščala po različnih šolah in si tako nabrala kar nekaj + in - izkušenj.

S šolstvom je pa tako, da so stvari od šole do šole drugačne - odvisno od vodstva, komunikacija je slaa, fovšije in metanja polen pod noge je veliko, predvsem če naletiš na tak kolektiv. Potem pa so tu še stiki s starši, kjer moraš pogosto biti pravi virtuoz, da znaš ubrati pravo pot med zahtevami in usmeritvami vodstva, pričakovanji staršev in koristjo otrok.

Če delaš z veseljem in uživaš v razredu, potem vse to kar gre, če pa ne, pa zna biti učiteljski poklic muka. Plača, pa tudi ni vredna vsega živciranja, če nisi s srcem pri stvari. Pa ne da ne bi bila dovolj visoka, a dejansko pogosto ni ravno odraz dela in truda, ki ga vložiš v svoje priprave in skrbi za šolo.

Pripravništvo je pa itak še vedno ful nedorečeno in večina ravnateljev pripravnike dodobra izkoristi za razna nadomeščanja in 'nezaželjene' opravke, ki jih nihče drug noče prevzeti, a dejstvo je, da je verjetno najbolj smotrno odpikat nastope in obvezno prisotnost pri urah in s strokovnim izpitom v roki začeti iskat službo. Pa še takrat se pogosto izkaže, da je glavni princip zaposlovanja 'po poznanstvih' in 'izkušnjah' - več imaš ikušenj, več možnosti imaš, da dobiš zaposlitev, popolnih novincev naravnost s faksa pa običajno, vsaj v moji smeri, ne marajo preveč.

lp

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.