madela
|
Tukaj imaš recept za palačinke,če ti kaj koristi: PALAČINKE 2 žlici Celiax moke ali Schar Mix-C moke, 2 žlici tapioke in 2 žlici riževe moke, riževo mleko (ali voda), žlička sončničnega olja, malce cimeta in malce vanilijevega sladkorja, pol žličke naribane limonine lupinice in 3 žlice sluzi iz prekuhanih lanenih semen, za nadev uporabite svojo domišljijo (marmelade, javorjev sirup,...) Pripravimo testo za palačinke: zmešamo 2 žlici Celiax moke ali Schar Mix-C moke, 2 žlici tapioke in 2 žlici riževe moke z sojinim ali riževim mlekom (ali vodo). V maso dodamo še žličko sončničnega olja, malce cimeta in malce vanilijevega sladkorja ter sluz iz lanenih semen Sojino/riževo mleko ali vodo dolivate po potrebi, tako da zmes postane gladka in tekoča. Na koncu dodamo še pol žličke naribane limonine lupinice in malce radenske (mehurčki naredijo palačinke rahle in mehke). Damo počivat za eno uro v hladilnik. Ko vzamemo zmes iz hladilnika, jo dobro premešamo, če se preveč zgosti, dodamo malce vode ali sojinega (lahko tudi riževega) mleka. Palačinke spečemo v teflonski ponvi. Nasvet: palačinke naj bodo malce manjše, ker se pri obračanju rade natrgajo, če so prevelike. Za nadev uporabite svojo domišljijo (marmelade, orehi, javorjev sirup,...) Nadevane palačinke zvijemo in po želji še popečemo v pečici, da so hrustljave. AJDOVE PALAČINKE 1 skodelica ajdove moke, 3 skodelice vode ali riževega mleka, sol, nekaj kapljic olja Vse sestavine premešamo in pustimo stati čez noč, da se testo zgosti. Ajdove palačinke pečemo tako kot navadne, le da jih preden jih obrnemo dobro zapečemo, da se ne trgajo. Ponudimo z zelenjavnimi nadevi, čajem in kompotom.
|