|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   danes na pregledu
1.10.2004 12:25:50   
Majči
Pozdravljene

No, pa se spet oglašam, saj sem imela danes pregled pri ginekologinji in to prvič od meseca januarja po novemberskem splavu. In ker od takrat do danes nisem zanosila je že za vprašati zakaj. Naredila mi je UZ in mi dala napotnico za slikanje materince - HSG in da vidimo ali je vse prehodno ali ne, ker sumi na to. Šele po teh slikah se bo odločila za nadaljne ugotavljanje razloga. Svetovala mi je, da naj grem v Postonjsko porodnišnico in to tam opravim, dobila sem tudi že napotnico. Ker naslednjo m. nepričakujem (ker upam, da je s tem vse vredu) okoli 14.10, mi je rekla, da naj bi mi to opravili 8-10 dan ciklusa. Zanima me, ali je ta poseg boleč, koliko časa traja, ali kaj ostaneš tam in ležiš, ali je dobro to opraviti v Postojni.......čisto nič ne vem, marsikatera od vas, pa je to že opravila zato prosim za tolažbo!
Hvala punce v naprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   danes na pregledu
1.10.2004 12:32:37   
klarisa
Majči, živjo! Hsg oz.slikananje maternice ni nič drugega kot to, da ti vbrizgajo v maternico in jajcevode kontrast ki se potem vidi na Uz in tako ugotovi, če so kje zarastline. Po mojih izkušnjah je to poleg zadnje punkcije bil moj najbolj boleč poseg. Svetujem ti, da prej vzameš kakšen Analgin al pa kej podobnega..Sicer traja samo kakšnih 10 min ampak vseen.Želim, da bi bilo vse ok in še vesela noviac, da jih po hsg-ju veliko zanosi. Danes 9. dan et sem delala test in spet nič, čez vikend bi pa itak mogla priti M.

Drži se!
klarisa

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   danes na pregledu
1.10.2004 12:42:29   
Majči
Klarisa najlepša hvala za napisane tvoje izkušnje, me je že zdaj kar malo strah in nadvse upam, da ni kakšnih zrastlin in preprek. Saj verjetno tudi če jih ni je poseg boleč - je tako?
Ja, ti si res prava borka in res bi ti želela srečo prej kot sebi.
Jaz držim, da tvoja m. res ne pride in da dočakaš svoj dan. Jaz bom že nekako, vse so preživele pa bom tudi jaz - je tako?

Ali je katera delala to v Postojni? Baje se ni potrebno nič naročati, prideš tisti dan tva, zjutraj ob 8 ure, na tešč in čakaš na vrsto. Ima katera izkušnje od tam?

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   danes na pregledu
1.10.2004 12:57:50   
Vilma
Draga Majči, ne bi te rada strašila, pa vendarle upoštevaj Klarisin nasvet. Vzemi kaj proti bolečinam. Sama sem bila ravno ta ponedeljek na HSG-ju v Postojni in...in jezna sem bila na ves moški svet tako zelo, da ni za povedat! Ginekolog mi je zatrjeval, da ne bo bolelo, mene pa je skoraj razčetverilo od bolečin! Bi jaz njemu namontirala eno cevko tja notri, mu našopala tekočino pod pritiskom, pa da ga vidim junaka!
Ženske moje, prepričana sem, da če bi moški morali pretrpeti vse to, kar moramo me, da bi ginekologija dosti bolj napredovala kot napreduje!

Majči predlagam ti celo, da vprašaš, če ti pripada kakšna protibolečinska inekcija. Kot sem brala tu na RR, so jo mnoge ženske dobile. Meni je še danes žal, da nisem tega omenila mojemu ginekologu.
Naj te potolažim s tem, da ne traja dolgo in...in da bi šla še enkrat, če bi bilo treba! Vse za to, da bi končno dobila otroka :)
Ti držim pesti, da bodo izvidi pozitivni!
Kar pa se bolečin tiče še to. Boli menda samo, če so jajcevodi neprehodni.
Pozdravček :darilo:
Vilma

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   danes na pregledu
1.10.2004 13:05:13   
Majči
Vilma, hvala, hvala za informacije. Res se bom držala navodil in vzela kakšno tableto za bolečine prej. Glede na to, da si bila v Postojni mi povej a si se prej kaj naročila....je res, da samo prideš tja in naredijo? Si dolgo čakala? Kaj pa po posegu, vstaneš in greš domov? Pa dnevi po tem - še kaj boli?
Res sem firbčna a verjetno razumljivo ali ne!??

Hvala vsaki posebej!

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   danes na pregledu
1.10.2004 13:14:06   
Vilma
Pri HSG-ju se nimaš kaj naročat, ker imaš itak samo par dni po tardeči čas, da opraviš ta pregled.
Meni je ginekolog rekel, da naj pridem ob enajstih, ob enih sem bila fraj. Mal sem krvavela, dajo ti vložek (tisti bombažni vir 80, ki je sto let za časom), tako da če te to moti, vzemi raje svojega ;)
Nekatere ženske ostanejo na oddelu še kakšno urco, lih tko za ziher, da ne bi bilokaj narobe, ampak ni potrbe. Jaz sem šla takoj domov.
In Majči res ga vprašaj že na začetku, če ti dajo tud oni kaj proti bolečinam.
Je pa ta pregled tudi kurativen v smislu, da če so jajcevodi neprehodni, da jih zna ta tkočina odpreti. Skratka kar ti čem povedat je, da veliko žensk že po HSG-ju zanosi. :)
Če te še kaj zanima, ti kar vprašaj.

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   danes na pregledu
1.10.2004 13:15:29   
Majči
Meni je moja ginekologinja rekla da se ne čaka nič, da prideš tisti dan tja ob 8 uri, na tešč in čakaš na vrsto. Potrebuješ seveda napotnico. Moja g. je iz ordinacije klicala tja in so ji tako povedali. Bi pa tudi jaz potrditev!

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   danes na pregledu
1.10.2004 13:32:05   
Majči
Tejča hvala za tvoje izkušnje in upam, da mi bo tako kot pri tebi - brez večjih bolečin. Tja naj bi šla okoli 21.10, če točno dobim naslednjo m. oz. bilo bi še boljše, da je sploh ne dobim, da nama tokrat rata in da posega sploh ne bi bilo treba.

Baje se v Ljubljani čaka na ta poesg, v Postojni pa zgleda gre drugače!

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   danes na pregledu
1.10.2004 13:35:19   
Vilma
Tejčka pišeš, da imaš en jajčnik neprehoden in da greš januarja na laproskopijo :zmeden:
Tudi jaz imam neprehoden levi jajčnik, pa mi je ginekolog rekel, da je vse ok in da je dovolj za zanositev, če je prehoden samo en in da ni potrebe po kakšnem ukrepanju :zmeden:

Kar pa se tiče tablet proti bolečinam, se ne strinjam s teboj. Moj bolečinski prag ni tako zelo nizek, ampak res mi je še danes žal, da nisem vzela vsaj kakšnega ketonala.
Danes za vsako malenkost ljudje jemljejo tablete, za glavobol, za menstrualne težave, ne vem v čem bi bil problem, da preventivno vzameš en pain killer pred HSG-jem.

Vsaka pač opiše svoje izkušnje, Majči pa je tista, ki se bo na koncu sama odločila, kajne?

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   danes na pregledu
1.10.2004 14:58:01   
tejčka
Vilma prav imaš, vsaka ženska drugače prenaša bolečino, jest jo očitno dobr.
Ja, enga imam neprehodnega, prej sm bla že na klomifenu, skratka nič ne pomaga in zato me je zdravnica naročila na laparoskopijo. Po posegu naj bi ble možnosti zelo velike. Sicer mi je rekla, da po slikanju maternice obstaja zelo velika možnost zanositve, kajti "kanalčki" se ti razširijo in "potovanje" je lažje.
Vseeno si močno želim, da bi zanosila brez laparoskopije.
No ja, saj bo... če ne ta mesec pa v prihodnjih mesecih. Mislim, da me načenja PMS (žal).

Pozdravček in uspešno :sloncek:,

Tejča:rozica:

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   danes na pregledu
1.10.2004 17:22:41   
Pia73
Pozdravljena Majči!

Mene ni slikanje HSG čisto nič bolelo. Jasno, da ne saj sem po nasvetu Klarise zahtevala, pazi "zahtevala" nekaj proti bolečinam in dobila inekcijo Ketonala. Čeprav imam visok bolečinski prag, se mi zdi brez veze, da bi me bolelo. Čeprav baje ne boli, če ni nič zaraščeno oz. ne bi smelo. Baje pa (to sem brala na MON-u, takrat, ko je bilo zame aktualno) v Postojni dela en "mesar" in je baje ta poseg bolje opraviti kje drugje,.... Čeprav po drugi strani, moj ni bil mesar, je bil pa en nesposobnež, ker če bi bil strokovnjak bi naj predvidel (po besedah dr. Pušenjaka) da imam retroponirano (nazaj ležečo) maternico in mi potem ne bi bilo potrebno čez histeroskopijo,... Solit naj se gredo,...
Majči, sicer pa le pogumno, veliko jih po tem slikanju zanosi! :miska::miska::miska:

Lp Pia73

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   danes na pregledu
2.10.2004 9:17:13   
GoYa
Jaz sem mela tudi HSG v Postojni in mi ga je delala ena mlada ženska (blond, ne vem kako se piše). Bila je zelo prijazna in nežna. Sicer me je bolelo, moj bolečinski prag je zelo nizek, ampak človek vse zdrži. Posebej v boju za pikico.

Lp, GoYa

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   danes na pregledu
2.10.2004 11:09:05   
dvojčica
Tudi mene je HSG v Postojni bolel, vendar mi ga je delala dr.Reševa. Predvidevam GoYa, da je bila tudi ona pri tebi, je hči dr.Reša. Je zelo realno povedala, da ne more predvideti, koliko me bo bolelo, saj prej ne vedo ali imaš zlepljene jajcevode.

Kar pa se tiče komentarja zgoraj, da ti dajo starinske vložke, naj povem, da so to edini vložki, ki meni ne povzročajo alergičnih reakcij, kot "novi, moderni", ki so iz same plastike. No, sicer pa je to odvisno od vsake posameznice, ne mi zamerit.

Klarisa, ali nisi naredila testa prezgodaj, a??
jaz sem dobila 11. dan rjav izcedek, ki se je žal prelevil v M:hudicek:. Tako da je bil tudi moj postopek žal neuspešen. Punkcija je pa bila žal eno samo mesarsko klanje. Groza. Ostala sem doma 14 dni, kar pa ravno tako ni pomagalo. Držim pesti zate, Klarisa.

In sedaj spet v nov boj...

Lp, dojčica

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   danes na pregledu
2.10.2004 17:50:22   
Pia73
dvojčica :(( s teboj! Upam, da bo naslednji postopek uspešen!!! Ali je bil zate to tvoj prvi postopek?

LP Pia73

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   danes na pregledu
3.10.2004 13:39:37   
dvojčica
Pia73, to je bil moj prvi postopek. Sedaj pa čakam na pregled in gremo verjetno decembra v nov boj. Upam, da bo tokrat uspelo, saj upanje je vedno, le rezultat ni nujno dober.

Sedaj imam polno nasvetov od kolegic, da 7 dni pred ovulacijo ne smem jesti nič kislega :zmeden:, ker to povzroča v želodcu močnejšo kislino in da to ni v redu, jesti pa moraš veliko sladkega. No, jaz ne vem zate, zame vem, da ne bi bilo dobro, ker imam na sebi kar nekaj bremena preveč :)-. To je tako, če preveč "nalagaš" vase, pa te nič ne na "elastiko", kot je to v reklami za zavarovalnico. Otroci iz moje skupine namreč pravijo, kadar se pohecam, če jih mal' na elastiko. Ja kdo jih pa ne bi ;)? So taki cukrčki, še dobro, da imam njih.

Pia, upam, da se ti lepo držiš in paziš nase, kakor vem si na okrevanju, kajne? Tudi jaz imam maternico "obrnjeno" nazaj, se je pri transferju tako matral, da sem skoraj pod strop zlezla od bolečin. Na HSG pa tega ni videla. No pa se kljub temu jajčece ni prijelo. Pa po koledarju sem imela lunino ovulacijo...
Prihodnjič bo bolje, sem slišala, da so plavalčki najboljši pozimi:)-, zakaj pa ne vem. Ja vse sort se sliši...

En šopek :rozica::rozica::rozica: ti pošiljam, in držim pesti za + ali pa "po ta starem" :modri:.

Lp, dvojčica

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   danes na pregledu
3.10.2004 15:35:10   
Pia73
Ja, dvojčica vsega boga slišimo! Meni je logično zakaj so pozimi plavalčki boljši, ker jim toplota itak ne odgovarja. Zadnjič se je celo govorilo, da bi se naj moški stuširal z mrzlo vodo po modih preden se gre v akcijo,... :sloncek::sloncek::sloncek: Ne vem, kaj bi moj na tole rekel, mu raj ne omenim,...:)-:)-:)- Tole o kislem pa :zmeden::zmeden::zmeden: kaj pa vem! Jaz imam koslo zelo rada,...:zmeden: Sicer pa veš, tale retroponirana maternica ni tak bav bav, kot se morda sliši, saj sem jaz že 3x zanosila in to zelo hitro (2x v prvem enkrat v tretjem poskusu! ) Sedaj pa ne gre,... Se je pa samo ena nosečnost dobro končala in to pred,.....čez par dni bo 4 leta! :bravo::bravo::bravo: Sicer pa sem jaz 5 dni po histeroskopiji in full časa na RR saj počivam, pa mi v bistvu nič ni,...Jutri grem pa v službo. Bi bla še kar doma a ne skoz notri,.. A ti si pa vzgojeteljica. Kako lepo :metulj: Sicer pa sem tudi jaz tak :sloncek: s preveč kg vsepovsod! A bo že,..Kaj pa če me avto povozi, jaz bi se pa šparala in nič jedla in ,...NE, NE malo se bom pa že sama "uničila" Koliko si pa stara dvojčica? Jaz nisem več rosno mlada - 31,5 jih štejem.
Pa pri kom je bil problem, da ste šli na umetno - pri možu ali pri tebi???

LP Pia73

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   danes na pregledu
3.10.2004 17:31:01   
GoYa
Pozdravljena dvjočica.
Večkrat sem se spomnila nate in na tvoj postopek. Me je zanimalo kako je šlo. Žal mi je, da ni uspel.:( Si imela IVF, ne? Mogoče se pa decembra srečava pri Rešu :)-:)- In takarat upam,da nama obema rata :bravo:

Tista blond pri meni ni bila dr. Reš, ker vem katera je ona. Bila je ena druga še bolj mlada od nje.

Me veseli, da si se oglasila.

Pozdravček

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   danes na pregledu
3.10.2004 17:59:22   
dvojčica
Hojla GoYa, se ti nisem nič oglasila, sem bila malce žalostna... No, sedaj sem že kolikor toliko v redu. Morda pa se res vidiva decembra, ko si bova priskrbeli novoletna darila ;).

Pia nisem "še" vzgojiteljica, delam v šoli v podaljšanem bivanju, drugače pa sem sociologinja, letos pa sem se vpisala na prekvalifikacijo za vzgojiteljico. Ni še odgovora, ampak mi je kadrovnica zagotovila, da izpolnjujem vse pogoje in da nas ni preveč. Upam tudi, da mi bo izobraževanje delno krilo Ministrstvo, kakor obljubljajo.

Uf, štejem rosnih 30 pomladi :), počutim se stara 20-25 :)-, ker pa se še vedno rada igram in premetavam z otroci, pa mi večkrat pripisujejo celo manj :)-. Hec mora bit.

Problem je pri meni, ker imam endometriozo:hudicek:. Pri punkciji je namreč odkril na desnem jajcodu nov zametek bolezni in je tudi to punktiral. In ravno to je bilo boleče, saj imam jajcevode zelo deformirane in oddaljene od maternice in nikakor ni zadel žarišča. No, takrat me ne bi nihče več prepričal v umetno. Vendar je želja večja od bolečin. Pa naj še kdo reče, da nismo borke!

Me smo borke za življenje, mnogi "politiki" (volilni dan) pa v svojem življenju še zdaleč ne bodo niti približno dosegli naših kolen:)-.

Uživajte drage moje, grem s psom na sprehod.

Lp, dvojčica

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   danes na pregledu
4.10.2004 13:09:50   
Majči
Drage moje ali mi lahko katera zaupa, kam bi lahko še odšla naredit HSG? Po vsem, kar ste mi napisale nakatere me je kar pomalo strah iti v Postojno. Je bila katera kje drugje zadovolna, dobila injekcijo proti bolečinam brez pregovarjanja....?

Zanima me, ali je kateri po HSG ju pokazalo, da ni imela nič neprehodnega le da se je njena ginekologinja želela o tem prepričati in izključiti te možnosti? Ko je mene pregledala z UZ je rekla, da se tako vidi a ni sigurno da res gre za neprehodnost a je vsekakor po tolikem času nezanositve mora izklopiti.
So kateri slike pokazale drugače?

(odgovor članu Majči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?