|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaksno je vase mnenje?
1.10.2004 11:41:51   
toya
Mi imamo pa problem, ki se mu rece stagniranje teze.Mala Eva je stara 4,5 mes. Do konca 4. meseca je podvojila tezo, to je, prisla je na 6 kg, njena porodna pa je bila 2980g.Do tu je bilo vse OK. Baje da mora otrok podvojiti do konca 6. mes.Zdaj pa je v 3 tednih pridobila le 100g. Vceraj sem klicala pediatrinjo, do sedaj sva bila zelo zadovoljna z njo, ker se je vedno zelo zavzela za najino puncko, saj je bila ob rojstvu operirana na poziralniku. No, danes je pa vprasala, ce mala kaj bruha ali poliva. Pa sem rekla da ne in da ni se nikoli, ker ce bi, bi to lahko bil znak, da se ji je poziralnik spet zarastel. Vseeno nama je dala napotnico za Pediatricno kliniko, da jo z UZ pogledajo.Potem se pa s pediatrinjo slisiva. Ko sem vprasala, ce ji zacnem kaj dodajat, pa je rekla, da ne, le da naj jo bolj pogosto dojim in da verjetno jaz nimam premalo mleka. Nasa mala nikoli ne sitnari, ces da bi bila se lacna. Je pa sicer v redu volje in lepo napreduje. Zdaj si ze sesa nogico, se non stop obraca na trebuscka in se v tem polozaju ze obrne za 180 stopinj, pa tudi veliko cvili.
Malo me skrbi, pa dodajat ji tudi ne bi rada zacela. Jaz sicer mislim, da zdravnica ve kaj dela, ampak vesela bom vasih mnenj.
Fajn se imejte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kaksno je vase mnenje?
1.10.2004 11:50:19   
uli
Nam se je enako zgodilo pri Ulovih 3,5 mesecih. V dveh tednih je pridobil le 100 g. Do takrat sva se le dojila (vsake 2 do 3 ure) in mali je bil po dojenju čisto zadovoljen, ni nič sitnaril, je pa veliko svoje rokice cuzal. Ker nismo vedeli koliko mleka imam(tko je pač pri dojenju) smo probali z dodajanjem. In sicer sem zvečer po dojenju naredila še flaško Aptamila1, ki jo je mali izpraznil v hipu in zahteval še (revež je bil lačen!), potem pa sem si šla izbrizgat še svoje mleko. Tko sva nekaj časa kombinirala, ker sem imela res premalo mleka, zdaj pa smo večinoma spet na dojenju, vmes si še izbrizgavam (zvečer in ponoči), ko mu dam Aptamil, ker po njem spi celo noč.
Če mu ne želiš dodajat, ti svetujem, da si enkrat pred dojenjem izčrpaš mleko, da vsaj vidiš koliko ga imaš. Obrok za 4 mesece starega dojenčka je okrog 200 mL (nekje od 150 do 220 mL). Lahko pa je vzrok tudi drugje.
Veliko sreče!

(odgovor članu toya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kaksno je vase mnenje?
1.10.2004 12:37:57   
dory
Nas mali se je rodil z 2300g...pri skoraj treh mesecih je tezo podvojil..zdej pri petih mesecih jih ima okoli 8kg...bil je zahirancek in je na zacetku pojedel po 100-150ml na obrok...hitro mu je narascala teza, po cetrtem mesecu pa se je ustavilo in nadaljujemo bolj pocasi...kljub temu da sem pri stirih mesecih uvedla gosto hrano se ne redi pospeseno ampak cisto normalno...na obrok pa mi popije le se od 100-130ml mleka...ne drzi formula po kateri naj bi se starsi ravnali, koliko otrocku ponudit..vsak otrocek ti sam pove koliko zeli...mene je sicer strasno skrbelo,ker je pri treh mesecih imel obdobje,ko je pojedel le 50ml na obrok...ampak je imel samo eno obdobje...glavno je, da otrok pridobiva na tezi in da se lepo razvija...ter da je zrav :)

(odgovor članu toya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?