|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašeni solzevodi???
8.3.2007 16:21:11   
Slončica
Gledala sem po forumu in nikjer nisem zaledila debate na to temo.Moja mala ima že od rojstva zapackano oko, tako rumeno sluz ji skoz brišem,ko zaspančki zgleda.Pa smo pri pediatrinji dobile kapljice in kremo Tobrex,mažemo masiramo in ne pomaga nič.Je pa rekla da je možno da so solzevodi zamašeni in da bo treba it spihat,če se ne bo do cca.6 meseca pozdravilo.Zanima me pa,če ima katera izkušnje s tem in kaj naj še naredim da ne bo treba it pihat?Pa z mlekom sem tud probala,s kamilicam ji obrišem zaspančke...nimam pojma kaj naj še naredim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamašeni solzevodi???
8.3.2007 16:31:03   
dskubin
mi smo tudi kao imeli zamašene solzevode, med drugim tudi to kremo, pediatrinja je svetovala masirat (nežno s prstom ob nosku navzgor), po 4ih različnih antibiotikih (1 mesecu jemanja) pa smo bili napoteni k okulistu. Tam so nam vzeli bris, dobili smo drug antibiotik, kajti bila je neka bakterija (torej smoi prve 4 antibiotike smo jemali zastonj) in se je popravilo.

Vendar to pomeni, da pri nas ni šlo za zamašene solzevode.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zamašeni solzevodi???
8.3.2007 17:23:02   
trixi
Naš fantek je tudi imel zamašene solzevode in smo šli spihat, ker ni nič drugega pomagalo. Če je hudo, ne vem, ker so mi ga nesli v ordinacijo in sem morala počakat v čakalnici. Seveda da je malo jokal, ampak kako je po temu boljše pa mislim, da se mu je splačalo malo potrpet. Saj tisto čiščenje učkov non stop pa tudi ni prijetno. Če ti bo pediatrinja svetovala, da pejte spihat kar daj, nič bat. Aja, pa mi prej sploh nismo imeli nobenih zdravil, potem pa samo po posegu par dni kapljice Maxitrol v oko in kapljice Operil v nosek. In masaža. Aja, pa še to, jaz bi na tvojem mestu v vsakem primeru želela mnjenje okulista, so le stroka.

LP in lepo porihtajte

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zamašeni solzevodi???
8.3.2007 17:52:22   
Erdbeere
evo iz prve roke kako zgleda pucanje solzevodov...smo imeli 20.2. najprej otroka zavijejo v rjuho user posted image user posted image user posted image ja da ne more brcat, oči ga je držal za noge, en zdravnik za glavo in zdravnica je lepo učko odprla in na spodnji veki je ta solzevod, če pogledaš pri sebi boš videla če malo dol potegneš veko eno belo "žilo" to je solzevod...in potem gre z inekcijo polno (ne vem a je voda ali kaj druzga) lepo zapiči in napumpa to vodo nakar mora priteči skozi nos ven...in to je vse...potem dobiš eno tekočino, jo 5-7 dni daješ 5x na dan v učko in je vse lepo...pri nas je pomagalo user posted image user posted image user posted image user posted image končno, ker je bil skoraj 7 mesecev zapacan ni pa nič hudega to, vsaj meni se ni zdelo pa tudi zdravnica je rekla, da to ne boli, samo zgleda pa kr grozn, sploh ker mora otrok biti pri miru. 

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.3.2007 19:24:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 10:07:34   
Natti
Moj drugi sonček je tudi imel zamašen levi solzevod in sva mogla skoz masirat. Točno pri pol leta pa je bilo vse OK. Vem, malce je nerodno ker se mu skoz nabira v učku- a če ni prehudo mine samo. Povej pediatrinji in ti bo svetovala

_____________________________

Jaz sem pa najsrečnejša mamica treh sončkov!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 10:08:22   
Natti
Ah sorry, vidim da si pediatrinji že rekla. Vstraji in masiraj, pa bo


_____________________________

Jaz sem pa najsrečnejša mamica treh sončkov!!!

(odgovor članu Natti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 10:20:00   
mojcapr
Jaz sem tudi imela pri sinu podobne težave in z vztrajno masažo se je popravilo. Pri vsakem hranjenju sem mu masirala ob nosku in očitno je pomagalo, drugače pa vsekozi bivacin kremica.user posted image
Pri tamali sem že kar iz navade tudi masirala, čeprav ni imela tako močno solzenje.

(odgovor članu Natti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 10:27:25   
CUKRČEK
moja hči je imela od tretjega dneva starosti skoz zapacano oko....kao naj bi bil solzevod zamašen. Iemli smo ful kapljic, antibiotikov, masirala sem ji oko, z mlekom poskusila in ni nič pomagalo. Potem pa v nekje 9.mesecu čez noč OK. In nikoli več problemov. Se splača malo počakat...tja do enega leta , recimo.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 10:52:48   
Anonimen
O pa je bilo veliko govora o tem.No naš je imel to od rojstva,ni imel dobro razvit solzevod.Ker je bil zožan,se oko ni solzilo in čistilo,V kotu se je v solzevodu nabiral gnoj,ki je vsake toliko časa primezel ven.
Vstrajno smo masirali.občasno dobili kapljice drugače pa uporabljali fiziološko raztopino.Poleti v morju pa morsko vodo.Pediatrinja je povedala,da bo trajalo dokler mu ne bo solzevod zrastel.razširil z njim.
Kar ne upam si povedati,da že več kot pol leta sedaj jih ima tri in pol let,ne opazimo gnojenja.
Vstrajaj z masažo,četudi se upira in čiščenjem z fiziološko.Če greste poleti na morje pa mu kar z mosrko vodo,ko se boste namakali oblivaj.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zamašeni solzevodi???
9.3.2007 11:46:24   
Baucka
Naša je imela že od rojstva  eno oko vneto. Pediatri v porodnišnici so mi rekli, da ni vneto ampak je reakcija na prve kapljice, katere dobi takoj ko se rodi. En pediater je dal kapljica, druga ki je primarij je rekla da ne. Sem čistila ob vsakem previjanju. Najprej s kamilcami in je bilo še slabše. Če imaš domače kamilice potem vredu, kupljeno naj bi bile zelo škropljena in zaradi tega alergene. Nato sem čistila samo s prekuhano vodo. Tudi mi smo dobili kapljice, samo niso bile potrebne. Pediatrinja je rekla, da je solzevod prehoden, ampak zožen in se bo s starostjo sam odprl. In točno tako je bilo. Če ima oko samo izcedek in ni pordelo, ni vneto in ga ne zdravi s kapljicami, ker samo še večjo škodo delaš. Počakaj, popravilo se je v dveh mesecih. Redno pa briši izcedek s blazinicami za oči, ker vata se svaljka in ni najbolje. Sicer smo pa mi kupile ene take male gazice v lekarni, mehke Vivanet 5x5, pakirana sta po dva kosa, tako da sta vedno sterilna. Ne prepihujte prehitro, ker je to zelo neprijetna izkušnja za otroka.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zamašeni solzevodi???
10.3.2007 19:16:16   
pikecpokec
mi smo dobili kapljice ciloxan pa je blo dobro v 1 tednu. ampak so antibiotik, tko da jih morš dajat na 8 ur.
veliko uspeha!


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
10.3.2007 21:35:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikecpokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Sex pozicije
binyy

Ali vam je všeč sex pozicija številka 69?

da, zelo (58%)

ne, nikakor (27%)

ne poznam te pozicije (14%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!