Baucka -> RE: Zamašeni solzevodi??? (9.3.2007 11:46:24)
|
Naša je imela že od rojstva eno oko vneto. Pediatri v porodnišnici so mi rekli, da ni vneto ampak je reakcija na prve kapljice, katere dobi takoj ko se rodi. En pediater je dal kapljica, druga ki je primarij je rekla da ne. Sem čistila ob vsakem previjanju. Najprej s kamilcami in je bilo še slabše. Če imaš domače kamilice potem vredu, kupljeno naj bi bile zelo škropljena in zaradi tega alergene. Nato sem čistila samo s prekuhano vodo. Tudi mi smo dobili kapljice, samo niso bile potrebne. Pediatrinja je rekla, da je solzevod prehoden, ampak zožen in se bo s starostjo sam odprl. In točno tako je bilo. Če ima oko samo izcedek in ni pordelo, ni vneto in ga ne zdravi s kapljicami, ker samo še večjo škodo delaš. Počakaj, popravilo se je v dveh mesecih. Redno pa briši izcedek s blazinicami za oči, ker vata se svaljka in ni najbolje. Sicer smo pa mi kupile ene take male gazice v lekarni, mehke Vivanet 5x5, pakirana sta po dva kosa, tako da sta vedno sterilna. Ne prepihujte prehitro, ker je to zelo neprijetna izkušnja za otroka.
|
|
|
|